Kino

Igår var jeg og to venninner av meg på kino og såg "Bad Teacher"Ganske morsom film! Ikke den beste jeg har sett, men verdt å få med seg ;)

 

Nå reiser jeg straks avgårde til Skånevik Blues Festival,så blir ikke noe mer blogging før over helgen!

Får legge ut bildene fra Ungkarsfestivalen over helgen også.

Ha en finfin helg alle sammen!

Janne

 


Bursdagsfeiring!

Igår ble jeg 21 år, og dette måtte jo feires! Jeg har aldri vært særlig fan av å feire meg selv, og helt siden jeg ble 18 har jeg feiret bursdagen min på ungkarsfestivalen... Men i år hadde jeg bursdag på mandagen etter, så da fant jeg og en god venninne ut at vi skulle ta en liten feiring hjemme hos meg. Vi inviterte de nærmeste, lagde god pizza. To vanlige, og en lavkarbo ;) Ble imponert når et par av venninnene sa at lavkarbo-pizzaen faktisk var god! lagde den samme som jeg har lagt ut oppskrift på, men hadde i tillegg på pepperoni, ananas og sopp.

Til dessert hadde vi jordbær med fløte/vaniljesaus og sukker/søtningsmiddel.

Deilig!

Etter mat satt vi bare og pratet og koste oss :)

Her er noen av presangene jeg fikk:


Blomster og penger fra mamma og pappa, og masse presanger fra storesøss<3Mange nye topper, undertøy, skinnveske, solbriller, smykke, sjokolade, penger og til og med pisk og kroppstape(?)!;) De to siste var vel mest ment som tullepresang ;)Stor brun skinnveske :) Veldig greit med nye vesker, da ca alle jeg har er helt slitne...


Nydelig smykke fra min kjære<3 Fikk ikke til å ta bilde av smykket, så lånte et herfra.


Håper alle hadde en like fin kveld som meg ^^

Janne

Nok en herlig helg

Onsdag var jeg nok en liten tur ut til byn, denne gangen var det nattåpent på Oasen storsenter. Før det hadde jeg en kjøretime, som gikk ganske bra! Mamma kom og hentet meg, og jeg lærekjørte til Oasen og hjem. Fikk handlet litt denne dagen også, innkjøpene kommer i et eget innlegg senere!

Torsdag var dagen for avreise, vi skulle nemlig til Suldal, på Ungkarsfestival! Dette har vært en sommertradisjon siden 2008, da jeg ble 18år og gammel nok til det. Vi reiser opp en hel gjeng, og koser oss fra torsdag til søndag. Tok ikke så veldig mange bilder, men slenger nok ut noen når jeg får lagt bildene inn på dataen :)

Før vi reiste var jeg en tur hos frisøren, og stripet etterveksten. Tok striper med hette denne gangen, og ble enda et hakk blondere!  Veldig fornød med resultatet. Var hos en koslig jente som het Silje, på frisørhuset i Ølen. Etter det var det rett hjem for og rydde, vaske bilen og pakke ferdig! I 4-5 tiden reiste jeg, Tina, Christina og Joachim opp sammen. Helga har altså vært knall! Vi koste oss alle dagene, og været var langt ifra så dårlig som meldt. Kun litt yr den ene dagen. Idag har det vært strålende sol, så vi fikk solt oss litt i helgen også ;)

Bilder kommer når jeg får lagt inn bildene.

Nå er det bare en time til jeg har bursdag!:O

Janne


Shopping

Idag var det nattåpent på Amanda, så jeg og Christine tok turen ut for litt shoppings!

Før det spiste jeg og Tore middag her. Det ble kjøttdeig og pasta til han, mens jeg hadde kjøttdeig og blomkålmos. Ble kjempegodt:) Kokte bare blomkålet mørt, helte av vannet og moste det sammen med litt fløte og smør. Hadde sukkerfri ketchup og litt ost til :) Etter det tok jeg meg en liten joggetur. Har vært varmt og deilig her! Litt skår i gleden at naboen spreier kumøkk på ekrene...

Her er litt bilder fra dagens innkjøp:


Søt sommerkjole og solbriller fra Bik Bok. Disse kjøpte Christine til meg, som bursdagspresang :)Neglelakk: 20kr   Mascara: 99kr   Blush: 39,50To søte oppbevaringsbokser til vaskepulver, fra kremmerhuset. Begge kostet 59krFlaske til tøymykneren fra kremmerhuset. 37kr.Øyredobber fra CMYK: 52kr.


Ellers spiste vi en deilig middag på Cafè MM. Jeg spiste en salat med scampi, reker, avocado og dip.

Nå er det vel snart leggetid. Har kjøretime 07.30 imorgen tidlig! Etter det blir det enda litt mer shopping med mamma ;)

Janne


Lørdag 18.06-11.

Lørdags morgen våknet jeg opp hos Joachim. Fikk ikke noe skyss hjem fra Haugesund kvelden før, så jeg og Morten sov over hos Joachim som ikke bor så langt vekke fra byn. Morten var kjedlig og for hjem rett etter frokost, mens jeg og Joachim plukket opp Lene Marie og tok en tur inn til byn igjen. Her var det vinmonopolet og middag hos min kjære søster som stod på menyen!

Turen til polet ble litt av et eventyr da vi ble rygget på av en jente som ikke hadde lært seg bakkestart... Lene Marie fikset opp, og vi fikk notert både jentas nummer og bilskilt;) Etter det var det middag hos Tina! Følte meg flott der jeg gikk i byn med både klær og sminke fra dagen før...

Etter middagen var Joachim snill nok til å kjøre meg hjem, så var det bare å hoppe i dusjen og gjøre seg klar for kvelden (rakk en liten middagshvil også...) Denne kvelden skulle vi nemligt på vors i Vats, og nok en tur på byn!

Vors på "kjøkkensenteret"
"Nå må me ta et fint bilde på kamera ditt Janne!"Etter et vellykket vors tok vi taxi til byn, hvor vi som vanlig endte opp i pianobaren ;)

Nok en morsom kveld på byn:)

Janne


Bursdagsvors hos Mona!

Den 25. mai fylte en av mine beste venninner 21 år. På grunn av at dette havnet midt opp i eksamensperioden fant hun ut at hun heller skulle feire bursdagen sin fredag 17.juni. Noe som passet veldig bra!

Hun stelte i stand med både pastasalat, hjemmelaget focacciabrød (som jeg selvfølgelig ikke klarte å styre unna...) og til og med geleshots! Vi hadde vors hjemme hos henne, før turen gikk til haugesund. En kjempekoslig kveld, med fantastiske jenter! Tok ikke så mange bilder, glemte å forevige både maten og presangene. Men et par blinkskudd ble det jo... (Husk at vi hev innpå ganske mange geleshots før dere kikker på bildene..)Meg og bursdagsbarnet ;)

Tusen takk for en fin kveld jenter<3

Janne
Middag

Lagde denne deilige middagen etter inspirasjon fra dette innlegget, hvor du også kan se fremgangsmåten til soppen.


kyllingfilet med salat og ovnsbakt sopp!


Skjærte opp en kyllingfilet i strimler og stekte den i godt med olje og krydder. Salaten består av ruccola, tomat, agurk, paprika + en til salat som jeg ikke husker navnet på.. Den mørkeste;) Hadde ca en teskje olje over salaten, og en god dæsj med salatkrydder! Ble utrolig godt, ikke siste gangen jeg lager dette!

Neste gang tenkte jeg å prøve med kremost oppi soppen, kanskje den med kryddersmak fra tine! Legger ut oppskrift og bilder hvis resultatet blir bra:)

middag lavkarbo

Frokost

Har blitt litt dårlig med blogging i det siste! Har ikke vært særlig mye hjemme i helgen, i tillegg til at jeg glemte kamera mitt på vors på lørdag. Men nå kommer det noen innlegg ;)

Først litt lavkarbo-mat! Her er et par frokoster jeg har spist de siste dagene:


Omelett. Blandet sammen et par egg, litt fløte, kokt skinke, sopp og tomat og drysset litt salt og pepper over. Stekte det på stekepanna med lokk over. God og veldig mettende frokost!Eggerøre (to egg, litt fløte, salt og pepper), skinke, paprika, sukkererter og majones!Stekt egg med salt og pepper brukt som skiver! Ta på et par skiver ost og skinke + litt masjones. Jeg hadde også litt ruccola på til slutt.


Blir mye egg og skinke for tiden, men det er rett å slett fordi jeg ikke har orket å handle inn noe mer mat enn det mamma allerede har i hus ;) Etter helga begynner pengene endelig å strømme inn. Da kommer skattepengene og depositumet på leiligheten, så da blir det kanskje litt mer av både matbilder og shopping-bilder!

Janne


Ønskeliste!

Om nøyaktig en uke blir jeg 21 år! Jeg og en venninne tenkte vi skulle ha en liten feiring med de nærmeste vennene. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle poste en liten ønskeliste! Her er noe av det jeg ønsker meg:


Parfymen "Taj Sunset" av Escada, speilreflekskamera, kokeboken "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter", sko (<3), stavmikser og rockering.

Ellers ønsker jeg meg også en bunadsring, pilatesball, penger, pulsklokke, gavekort på massasje/hudpleie o.l., smykker/ringer, kjøkkenvekt, glass (vin, champagne) og en brun skinnveske. Egentlig liker jeg alt av dill dall, så blir som regel fornøyd uansett hva jeg får ;)


Gleder meg til meg og Christine skal feire ^^

Janne


Min spilleliste - uke 24

Don Omar - Danza Kuduro

Pitbull - Give Me Everything

Eric Marillo - Om sanningen ska fram

Snoop Dogg - Wet

Alex Gaudino ft. Kelly Rowland - What a feeling

Katy Perry - Last Friday Night

Alexandra Stan - Mr. Saxobeat

David Guetta ft. Nicki Minaj - Where Them Girls At

Enrique Iglesias ft. Usher - Dirty Dancer

Lady Gaga - The Edge Of Glory

 

Jeg elsker ny musikk på ørene, og klarer ikke å trene uten. Dette er altså min treningsmotivasjon! Det er også min form for terapi. Ingenting er mer effektivt mot kjipe tanker enn å sprenge ørene med fengende musikk! ;)

Ha en fin dag alle sammen! (Og kom gjerne med musikktips!)

JanneDeilig dag!

Dagen startet ikke så alt for bra, men etter at jeg sto opp har det bare gått bedre og bedre!

Etter å ha blitt inspirert av Christina som skulle ut å jogge, fant jeg ut at jeg burde komme meg ut å bevege skrotten litt jeg også. Fant ut at en tur til "Holmavatnet" fikk være bra nok trim. Etter å ha lagt innpå ny musikk på ipoden min, syklet jeg avgårde! Sykler fra meg og opp til parkeringsplassen, og derfra går jeg på traktorveien opp til Holmavatnet, som er et drikkevann i Skjold. Brukte vel ca halvannen time. Meget fornøyd med det! Ikke hver dag jeg gidder å trene for å si det slik... På hjemveien svingte jeg innom coop'en for å hente pakken fra Blivakker.no.

Her er det jeg bestilte:Osis-dust it og mitt favoritt pudder/foundation fra Glo!

Var også innom den søte butikken Frøken Fryd og kjøpte et fint skilt! 


Jeg elsker søte ordtak med mening! Og det er mye sant i dette. Jeg burde selv bli litt flinkere til å tenke positivt, så satser på at dette skiltet blir en påminnelse om nettopp det ;)


Nå skal jeg hoppe i dusjen!

Janne


Dagens innkjøp!

To gode nyheter å dele idag! Gårsdagens kjøretime gikk over all forventning, jeg fikk til og med en liten applaus av Georg (min snille kjørelærer). Han mente jeg var veldig flink med tanke på at jeg kun har kjørt bil EN gang på to år... Fra nå av må jeg bare bli litt flinkere på å kjære hjemme, så blir det kanskje oppkjøring i slutten av sommeren :)

Den neste gode nyheten er at vi slipper å betale husleige for juli måned på leiligheten i Stavanger! Vi hadde egentlig ett års kontrakt, men fordi vi klarte å finne noen som ville overta leiligheten idag slipper vi å betale for den siste måneden. Deilig! Det betyr også at depositumet snart tikker inn på konto. Og penger er noe jeg virkelig trenger nå i sommer!

Ellers idag har jeg vært i Haugesund en tur, for å kjøpe bursdagspresang til et par venninner av meg. Kjøpte også et par ting til meg selv...


Deilig myk og lett genser fra Bik Bok og en rød neglelakk fra IsaDora.


Et par bh-er fra cubus. Kjekt med salg!

Kjøpte også en hvitvin som jeg skal ha i helgen. Skal i bursdag til Mona på fredag! Gleder meg.
Bryllup!

11.06.11 giftet Vegard og Anne Mai seg.

Det var en fantastisk dag, og et nydelig bryllup! Akkurat som forventet ;)

Jeg tok ikke så alt for mange bilder, da en venninne av meg har speilrefleks. Vi fant ut at jeg heller kunne få bildene av henne etterpå. Så kanskje kommer det flere bilder her etterhvert. Her er vertfall noen glimt fra dagen:

Etter vielsen for vi en rask tur opp til Marita og Øystein, da brudeparet skulle fotograferes før festen begynte. Her er jeg og Tore i finstasen! Tore er pittelitt høyere enn meg, så jeg måtte jukse litt...

Bilde er lånt fra Tore sin mobil.


Etter dette la jeg fra meg kamera, men flere bilder kommer sikkert når jeg får bildene til Christine :)

Festen var fantastisk. Lokalene var nydelig pyntet, maten kjempegod og underholdningen (sunt og le) var morsom ;) Hadde en kjempebra kveld! Etter festen sluttet i 2-tiden ble det nach hos Tjelten til kl 6 om morgenen. Fin fin lørdag :)


Janne2. pinsedag

2. pinsedag tilbrakte vi i Ølmedal! Det var nemlig Ølmedal rundt.

Det var meg, Mona, Tina, Mamma, Pappa og Alexander som bestemte oss for å ta turen inn. Vi er ikke spreke nok til å delta i løpet, men det har blitt en tradisjon og gå rundt :) I år var det faktisk 12 gangen jeg går, hvis jeg ikke husker feil! Fikk til og med sitt Petter Northug ;)


Tina, meg og Mona. (Bilde lånt av Tina)


Da jeg kom hjem var det rydding som sto på listen. Fikk endelig ryddet og satt på plass alt flytterotet mitt! Ryddet til og med i kleskapet, og kastet to søppelsekker med klær! Nå skal jeg bare vinne i lotto så jeg får kjøpt meg nye sommerklær... På kvelden tok jeg med meg litt ting, og for inn til Tore. Sov over her i natt.

Nå sitter jeg i leiligheten til Tore og gruer meg til min første kjøretime på to år... Er ikke sikker på om jeg husker hvilken pedal som er hvilken lengre en gang. Wish me luck! 


Oppsummering av helgen

Fredagen startet med litt jobbing på Coop Marked Skjold, hvor jeg skal ha sommerjobb. Etter jobb for jeg inn til Mona. Vi samlet en liten jentegjeng og spiste god mat og drakk litt vin for å feire at vi er ferdige med alt som heter skole, of at det endelig er sommerferie! <3 Deilig.

På lørdagen sto jeg opp tidlig for å gjøre meg klar til Bryllup Ilag med Christine! I 1. tiden kom Tore og hentet meg, så var vi hos han til vielsenbegynte kl 2.


Meg og Tore. Bildet er tatt med  mobilen til Tina.

Det kommer et eget innlegg med bilder fra bryllupet.

søndag voknet vi opp til et nydelig vær! Joachim sov også hos Tore, så vi tre tok turen over til naboene; Marita og Øystein. Tjelten kom også opp en tur. Vi fant ut etter mye om og men at vi skulle på sjøen.
bilder lånt av Tore.


Senere på kvelden kom Tina og Mona, så lagde vi pizza og spilte brettspill hos Tore :) Nok en fin dag!


JanneMiddag: Kylling og sellerirotfries!

Lagde en god middag forrige uke som jeg tenkte jeg kunne dele!

Stekt kyllingfilet med sellerirotfries

Du trenger (til 1 person):

  • 1 kyllingfilet
  • Olje/smør til steking
  • Masse godt krydder
  • 1pk sellerirot
  • ketchup/dressing

 

Sett ovnen på 200 grader. Rens og kutt opp selleriroten, og skjær den opp i strimler eller terninger. Kok sellerirot-bitene i ca 10min.Skjær opp kyllingfileeten, og krydre den godt. La kjøttet ligge en stund med krydderet. Når selleriroten har kokt i 10minutter slår du av vannet og legger de over i en ildfast form. Ta litt olje og krydder over, bland godt, og sett de inn i stekeovnen. La de stå i ca 30min, til de ser ferdige ut.


Når det er noen minutter igjen av steketiden til selleriroten, steker du kyllingen.Ferdig!


Som dressing blandet jeg ketchup og majones. Hadde også masse Piffi over "potetene"!

Nam!

Janne


Farvel Stavanger

Da har jeg altså flyttet fra Stavanger! Flyttet hjem torsdag 09. juni. Jeg og Christina brukte hele dagen til å rydde og vaske ut av leiligheten (fikk tid til en liten middagshvil også...)

I 4-tiden kom min kjære søster og hentet meg! Vi stablet alt inn i bilen og vendte nesen hjemover. Før vi reiste hjem var vi en liten tur innom mormor, som bor på Randaberg. Her ble det både litt shopping med mormor, og god kveldsmat.

Det er utrolig deilig at jeg er ferdig med studier, og endelig kan flytte hjem. Men det er selvfølgelig masse jeg kommer til å savne. Vennene, salongen, byen...
Sole meg på taket.


Ha verdens flinkeste frisør i nærheten!Sist men ikke minst: Den beste samboeren! Meg og Christina <3


Takk for et fint år. Jeg kommer nok på besøk ;)

Janne


Hvis jeg var...

 

Hvis jeg var en måned, ville jeg vært juni.
Hvis jeg var en dag i uken, ville jeg vært lørdag.
Hvis jeg var en tid på dagen, ville jeg vært kveld.
Hvis jeg var en sesong, ville jeg vært vår.

Hvis jeg var en drikke, ville jeg vært hvitvin.

Hvis jeg var et tre, ville jeg vært et kirsebærtre.
Hvis jeg var en blomst, ville jeg vært en orkidè

Hvis jeg var et sjødyr, ville jeg vært en delfin.

 


Hvis jeg var en type vær, ville jeg vært morgensola som skinner inn gjennom vinduet.
Hvis jeg var et instrument, ville jeg vært et piano.
Hvis jeg var en følelse, ville jeg vært kjærlighet.

Hvis jeg var en ting, ville jeg vært sko.


 Hvis jeg var en frukt, ville jeg vært et jordbær.
Hvis jeg var en matrett, ville jeg vært hjemmelaget is med bær på.
Hvis jeg var en smak, ville jeg vært søt.
Hvis jeg var en farge, ville jeg vært rød.
Hvis jeg var et land, ville jeg vært Frankrike.

Hvis jeg var et dyr, ville jeg vert en kattunge.
Hvis jeg var et sted, ville jeg vært en øde øy med palmer på.
Hvis jeg var en sang, ville jeg vært Soulshine.Bilder tatt fra weheartit og google

 

Janne


Frokost og middag

Begynte ikke på jobb før klokken 1 idag, så da konne jeg sove lenge! Deilig. Den udugelige skolen jeg går på klarte jo ikke å gi beskjed om at vi hadde siste praksisuke sist veke, ikke denne uken som de har sagt hele veien, så isteden for å jobbe full uke uten å få betalt skal jeg jobbe et par timer, og få betalt. Ganske grei deal egentlig! Idag jobbet jeg 13-15, i morgen skal jeg jobbe 14.30-16.30.

Får god tid til å pakke og vaske i hvert fall! Det passer veldig bra. På torsdag kommer min fantastiske søster og henter både meg og flyttelasset mitt<3

Frokosten min idag smakte rett og slett digg.


Stekte egg, pølser og bacon. Denne uken må vi prøve å bruke opp det vi har i kjøleskapet, så blir ikke så veldig inspirerende mat framover... Men dette var godt da ;)


Middagen var veldig preget av at jeg måtte bruke det jeg hadde, men ble ganske bra den og.


400g kjøttdeig, en boks med hermetiske tomater (Landlord) og masse deilig krydder. Jeg brukte chilipulver, hvitløkskrydder, oregano, cumin og pepper.Ha det over i en ildfast form og legg godt med ost oppå. Krydre litt mer og sett det inn i ovnen. 200grader i ca 10min.Ferdig!


Janne


Lavkarboversjon av "Pappa-spesial"

Dette er en rett som kanskje hørres spesiell ut for mange, men jeg har spist høykarbo versjonen av den så lenge jeg kan huske og rett og slett elsker den. Kaller den bare "Pappa-spesial", da det alltid var han så lagde den :) Jeg ble veldig glad når jeg fant ut at jeg kunne gjøre om retten til lavkarbo!

Retten består av stekte pølser og hvit saus med krydder!

Ingredienser:

1dl fløte

1,5dl vann

1ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)

2 grillpølser (brukte det jeg hadde, en kan buke hvilke som helst pølser)

1ss meierismør

Revet ost

krydder: salt, pepper, muskat og aromat (knorr).


Skjær opp pølsebitene og stek dem i godt med smør.Kok opp fløten, bland JBKM inn i vannet og hell det over den kokende fløten i en tynn stripe mens du rører godt. Tilsett ønsket mengde revet ost og krydderet. La det koke til osten har smeltet, og smak til med mer krydder. Bruk mye aromat, men vær forsiktig med muskaten.Hell over pølsene, pass på å få med all fettet i stekepannen. Rør godt om, og servèr!Jeg synes den ble litt mektig, så neste gang dropper jeg nok osten. I pappas oppskrift er det vanlig hvit saus som blir brukt, og ikke ost.

Godt ble det vertfall :)

Janne

 


Glad og lettet!

Da var endelig siste eksamen før sommeren over! Gikk ikke superbra, men regner med jeg står vertfall. Og det er jo det viktigste? Igår var jeg bare trøtt, sliten og deppa. Litt påvirket av for mye karbo dagen før, og veldig påvirket av angsten for å sjekke eksamenskarakterer på privatistweb.no. Jeg har virkelig begynt og grue meg til det i det siste! Går over eksamenene i hodet og finner stadig flere ting jeg har glemt. Etter jeg kom hjem idag fikk jeg en melding fra ei i klassen om at resultatene på 3 av eksamener var blitt lagt ut. Jeg kjente virkelig angsten komme og såg for meg at jeg hadde strøket på alle..

Gjett om jeg ble lettet når dette synet møtte meg!Vet ikke om dere ser det så godt, men jeg fikk i hvertfall karakteren 5 på alle! :D

Åh, nå er jeg ubeskrivelig lettet... Håper bare resten også går bra. Da kan jeg virkelig ta sommerferie med goood samvittighet.

 

Nå stikker jeg ned på Coop Prix for å høre om jeg kan få noen esker. Skal nemlig begynne å pakke! Gleder meg faktisk :) Min snille søster kommer ned å henter meg på torsdag!

Snakkes sikkert senere.

Janne


Søndag


weheartitKoselig kveld!

Startet dagen med å jobbe fra 9-halv 4. Idag var faktisk den siste dagen min i utplassering! Skal jobbe tirsdag neste uke også, men siden praksisperioden er ferdig får jeg faktisk lønn for arbeidet ;) Egentlig skulle ikke praksisperioden være ferdig før 10.juni, men skolen jeg går på er ganske udugelige når det kommer til å gi beskjeder, så sent som denne uken gir de beskjed om at dette er den siste uken i praksis... Men det passet jo egentlig fint, da får jeg god til å pakke å rydde/vaske leiligheten neste uke, i tillegg til å tjene litt penger.

Da jeg kom hjem var det bare å skifte klær, før jeg for ut igjen. Var på besøk hos Mona og Espen, og fikk servert deilig grillet kylling og god salat :) Etter å ha vært der i et par timer kjørte vi Espen til en kompis, før jeg og Mona kjørte inn til vår leilighet. Her såg vi filmen Tomme Tønner 2, ilag med Christina.


Ganske dårlig film igrunn!


Ellers ble det mye prating og sladder. Alltid like koselig :) Fantastisk deilig å tenke på at det bare er lørdag, og at jeg har fri imorgen også. Ser fram til en hektisk uke nå, med eksamen på mandag, jobb på tirsdag og pakking og nedvask av leiligheten før jeg flytter hjem på torsdag. Gleder meg! I helgen blir det bryllup :)

Håper alle har hatt en fantastisk helg!

Janne


Lavkarbo-pizza

Endelig har jeg fått testet ut lavkarbopizza! Har sett en del oppskrifter på nettet, men bestemte meg til slutt for å prøve å lage denne pizzabunnen. Den virket enkel og lage, samtidig som du ikke trenger masse spesielle produkter. Jeg gjorde riktignok noen endringer. Jeg doblet oppskriften for at den skulle passe en stor langpanne, kuttet ut Hi Maiz, og tilsatte et kruskakli.

Pizzabunn:

8 egg

4 spiseskjeer kremfløte

2 teskjeer bakepulver

5-6 never revet ost

En klype salt

4 spiseskjeer olje

4 teskjeer Johannesbrødkjernemel (kjøpt på helsekosten)

5 spiseskjeer økologisk soyamel (kjøpt på meny)

2 spiseskjeer kruskakli (kjøpt på coop)

Fremgangsmetode:

Ha egg, fløte, bakepulver og olje i en polle og visp dette sammen.


(Her har jeg bare halvparten oppi, fant ut at jeg skulle doble oppskriften når jeg hadde laget røren ferdig)


Tilsett resten av ingrediensene inkludert osten, rør godt om og smør det utover i en langpanne som er dekt med bakepapir.


Sett det inn i en forvarmet ovn i ca 20 minutter på 200 grader. Følg med underveis, så ikke bunnen blir brent.

Mens bunnen blir stekt lager du fyllet. Her kan du selvfølgelig ha akkurat det fyllet du selv vil. Jeg brukte 400g kjøttdeig, en boks tomatpurè fra Landlord (Kjøpt på rema 1000), et par spiseskjeer olje og masse krydder. Krydderet jeg brukte var oregano, hvitløkskrydder, chilipulver, spisskummin, salt og pepper.

Når bunnen er ferdig tar du den ut, og legger fyllet og osten på.
Sett den tilbake i ovnen, og stek i 20-25 minutter på 200 grader.

Ferdig! (Kamera gjorde pizzaen gul, er ikke sånn i virkeligheten...)
Jeg hadde hjemmelaget guacemole og ketchup til.


Pizzaen smakte selvfølgelig ikke helt som vanlig pizza, men jeg ble faktisk positivt overrasket! Kommer absolutt til å lage denne flere ganger :)

 

Nå blir det film og jordbær med fløte på. Mmmm<3

 

Janne

Gårsdagen

Det ble en vellykket vinkveld igår. Vi koste oss med vin og Paradise-finale før vi tok en liten tur til byn. Byturen var så som så, da jeg og Christina bare er 20 år gamle og ikke kommer inn på noen bra plasser. Utrolig irriterende at det er 21års grenser her i Stavanger, skjønner ikke poenget? Men men, vi koste oss nå uansett :) Vinen smakte faktisk kjempe godt! Hadde aldri gjettet at det var så lite sukker i den, synes den var både frisk og søt. Absolutt en ny favoritt! Kostet bare rett over hundrelappen også.

Litt bilder fra igår:


Lagde meg taco-tallerken med kjøttdeig, litt salat, ost, ostechips, hjemmelaget guacamole, salsa og rømme.Sånn så jeg ut i dagslyset fra soveromsvinduet.


<3


Idag har vi tilbragt mesteparten av dagen liggende ute på taket, og slikket sol. Ingen av oss var helt i toppform, så det har blitt en slapp dag. Men det er lov!

Ikvell skal Christina nok en gang ut på byn, men siden jeg har jobbhelg så droppet jeg det. Ikke at det fristet særlig med alkohol uansett. Så ikveld blir det nok en gang en rolig kveld, men film og kos! Har kjøpt en korg med jorbær som jeg skal kose meg med ;)


God helg alle sammen!

Janne
Vinkveld

Ikvell får jeg og Christina besøk av vår kjære venninne Randi! Da blir det vin, finalen på Paradise Hotel og kanskje en liten tur på byn ;) Gleder meg!

 

Idag har jeg gjort svært lite. Sov lenge og har slappet av hele dagen. Eneste jeg har gjort er å farge øyenvipper og øyenbryn...  Tenkte å legge ut et bilde av hvordan jeg ser ut idag, og hva jeg bruker til å farge bryn å vipper, men ser ikke ut som bildeopplasteren funker? Får ta det imorgen heller da.

 

Nå skal jeg lage meg litt middag, før jeg finner fram vinen og setter på litt god musikk! Hvis noen der ute vet om noe bra musikk, så kom gjerne med tips!

Janne


Lavkarbo rømmegrøt og hvitvin!

Slapp av, jeg drakk ikke vin til grøten.

Tidligere idag var jeg som nevnt ute og shoppet litt! Fant en lavkarbo-vin som ifølge damen på vinmonopolet skulle være både fruktig og frisk... Åpner den imorgen, så får komme med tilbakemeldinger da!


Trulli Chardonnay - sukker: 0,30 g/l !


Middagen idag ble en deilig rømmegrøt! Leeenge siden jeg har spist det nå, så det smakte virkelig godt. Unnte meg også et glass med saft uten sukker :) Oppskriften fant jeg lavkarbo.no, og den er nok til to personer. Den kunne heldigvis stå i kjøleskapet noen dager, så nå har jeg frokost til imorgen også.

Rømmegrøt:

1 boks seterrømme

1,5 dl kremfløte

1 dl vann

2 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)

Litt vann til å blande ut JBK med

1ts salt

søtning, kanel og smør til og ha på grøten.Hell rømmen i en kasserolle og la den koke i et par minutter.

Tilsett fløten og vannet, og la det koke opp.

Pisk sammen JBK med litt vann til en jevning uten klumper, og tøm det opp i grøten mens du rører godt. 

La det koke på svak varme i ca 5 minutter mens du rører.Tilsett salt etter smak til slutt.

Blir det klumper i grøten kan du bruke stavmikser på den, og blir den for bløt kan du tilsette litt mer JBK.


Her er resultatet! Ble kjempegodt, minst like godt som vanlig rømmegrøt! Gleder meg allerede til frokost imorgen.


Janne

                                         


Dagen i dag

Idag hadde jeg fri, men sto allikevel tidlig opp for å trene! Stolt. Tok bussen ut til SiS og fikk rukket både kondisjons og styrketrening. Har vært ganske slapp med treningen i det siste, får prøve å ta meg i sammen de siste ukene her i Stavanger! Det som hjelper mer enn noe annet på treningslysten for min del er ny musikk på ørene.

Her er min topp 5 liste for tiden:

Alexandra Stan - Mr. Saxobeat

Pitbull - Give Me Everything

Chipmunk ft. Chris Brown - Champion

LMFAO - Party Rock Anthem

Lupe Fiasco - The Show Goes On


Nå er jeg nydusjet å klar for litt shopping! Har ikke akkurat flust med penger, i tillegg til at lønningen som skulle komt idag ikke har kommet, så blir kun litt nødvendige ting, og presanger til noen søte venninner som nettopp har hatt og snart har bursdag :) Med nødvendige ting mener jeg selvfølgelig vin og mat... Får rett å slett utsette selvbruningen til helga! Jeg som har skrubbet og smurt meg idag til og med.


Ble en enkel frokost idag. Agurkstriper innpakket i kokt skinke og ost.


Snakkes senere!

Jannehits