Ny uke, nye muligheter!

I helgen var jeg ikke særlig flink med det nye kostholdet mitt. Ble i overkant mye av både poteter, ris, hvete, sukker m.m. Jeg tenkte at det kunne være greit å se om jeg merket noe forskjell når jeg spiste høykarbo igjen, og gjett om jeg gjorde. Jeg fikk en intens hodepine, har vært trøtt og slapp hele helgen og generelt vært ganske sur og grinete... Merket dette spesielt etter jeg spiste mat med mye sukker i, så tror ikke jeg tåler sukker noe særlig! Godt det finnes erstatninger som smaker minst like godt :)

En svært positiv ting som kom ut av dette var jo at jeg virkelig fikk kjenne på kroppen hva det dårlige kostholdet har gjort med meg. Begynte igår igjen med lavkarbo, og føler meg allerede mye bedre. Merker jeg er litt slapp i begynnelsen, men dette er helt naturlig når kroppen må omstille seg fra å forbrenne karbohydrater til å forbrenne fett. Har blitt litt lite oppskriftsbilder for tiden, lett å glemme det ut når jeg egentlig aldri har verken laget mat eller tatt bilde av mat før...  Kommer vel etter hvert.

Idag ha menyen bestått av:

 • Frokost: Laks og omelett med tomat og ost
 • Lunsj: Avocado med reker og majones
 • Middag: Skinke med eggesalat (ble en litt enkel middag da jeg hadde litt dårlig tid)
 • Kvelds: skogsbær smoothie og noen cashew-nøtter
 • Snacks: litt baconcrisp

Jobbet på hudpleiesalongen fra 9-halv 5 idag. Rett etterpå ble jeg med søsteren min til flyplassen for å hente en kompis som kom hjem fra nordsjøen. Etter det har jeg bare kost meg hjemme foran dataen/tven! I morgen har jeg fri, så da tenkte jeg å prøve selvbruning faktisk. Skal jo i bryllup den 11. juni, og jeg er som vanlig likblek. Har aldri prøvd selvbruning før, så er veldig redd for skjolder og lignende, tenkte derfor det kunne være lurt å teste det ut litt på forhånd! Har faktisk aldri i hele mitt liv vært brun, så det kan jo bli morsomt å se... Håper ikke jeg blir alt for brun. Så får jeg bare krysse fingrene. Blir resultatet bra legger jeg nok ut bilder.

 


Helgen

Har ikke blitt noe oppdatering i helga, da jeg ikke tok dataen med meg hjem. Skulle absolutt hatt en lettere data!

Får ta en kort oppdatering nå heller. Jeg reiste hjem på torsdag fordi jeg skulle i begravelse på fredag. Mormoren til en god venninne av meg gikk bort forrige uke. Alltid trist når sånne ting skjer. Hun hadde vært dårlig en stund, og lå på et aldershjem da det skjedde. Håper hun har det bedre der hun er nå.

Senere på dagen tok jeg og søsteren min en tur på lett motorsykkelen hennes, og besøkte en venninne av oss. Tina, søsteren min fikk lappen igjen igår, etter å ha mistet den for noen måneder, så da måtte vi ut å kjøre litt ;) Dorthe som vi besøkte var på garden til foreldrene i helga, så der fikk vi hilse på både hester, katter, kattunger og den skjønne hunden hennes.


Aiko, den søte bamsen til Dorthe! Rasen heter Eurasier.


Etter gardsbesøket kjørte vi tilbake til Skjold, hvor Tore spilte kamp. Skjoldar/Vats mot Falkeid. Skjoldar/Vats som er laget Tore spiller på vant heldigvis :):) Etter kampen stakk vi opp på bygdahuset i Skjold. Der var det nemlig stelt i stand helaften med Norske Talenter finalen på storskjerm. Som dere kanskje har fått med dere hadde den bittelille bygda mi to talenter i finalen! Berge og Gro Marit. Over 800stk hadde møtt opp. Desverre vant ingen av de, men det er liten tvil om at vi kommer til å høre mer fra begge!


13 år og både låtskriver og sanger. En flink en sådan! Norges svar på John Mayer dette her tror jeg. Gleder meg til å høre mer fra Berge! :)En helt fantastisk stemme. Elsket sangen hun sang på fredag! Da jeg gikk på folkehøgskole lagde vi revy, og dette var en av sangene vi sang. Fine minner. Jeg er sikker på at vi ikke har hørt siste sang fra Gro Marit heller. Får frysninger på hele ryggen når hun synger!

Etter finalen gikk en gjeng hjem til meg og såg en film. Fin og rolig start på helgen.

på lørdag kjørte jeg og Tore ut til Haugesund for å finne dress til han. Vi skal nemlig i bryllup om et par helger! Fant en fantastisk Moods Of Norway-dress! Veldig fornøyd med kjøpet ;) Kommer nok bilder av den etter bryllupet. Senere på dagen var det hjemmelaget pizza hos svigers, før jeg hadde litt kvalitetstid med Kristine :)

Søndag ble også en rolig dag, var bare hjemme og slappet av. Satt barnevakt på Alexander senere på kvelden, ilag med Tina og Tore. Reiste til Stavanger idag tidlig, da jeg ikke begynte på jobb før 11.30. Nå har jeg nettopp laget meg middag, hentet inspirasjon fra denne oppskriften. Jeg brukte kyllingfilèt istedenfor kjøttet, og stekte sellerifries'en litt lengre, omtrent 20min. Hadde også litt rømme til. Ble kjempegodt!

 

Janne


Skole!

For første gang på lenge skal jeg tilbake til skulebenken! Det er kun i dag heldigvis ;) Vi fikk aldri hatt epileringskurset vi skulle hatt før praksis-perioden, så idag må vi tilbake til Sandnes for å ta det. Varer ca fra halv 9-4 tror jeg. Skal bli hardt å sitte en hel dag ved pulten igjen, blir alltid så fryktelig trøtt av skole... Men men, klarer vel det og.

Etter skolen er ferdig reiser jeg rett hjem, og ikvell kommer min bedre halvdel Tore og sover hos meg :) Lykke.

 

Janne


Tattoo

Åh, som jeg gleder meg til høsten. Da har jeg nemlig planer om å ta min første tatovering! Har tenkt på det, og hatt lyst til det i flere år. Men det har alltid blitt utsatt pga at jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva jeg vil ha, i tillegg til at pengene aldri har strukket til. Til høsten får jeg meg forhåpentligvis jobb, og vil derfor kunne spare opp penger til det. Gleder meg!

Tatoveringen er ikke endelig bestemt enda, men her er litt inspo-bilder. Blir nok en krysning av disse. Har mest lyst å ha den på underarmen, slik som på bilde nr. 2!


Syns svaler er så vakre.

Etter å ha vist bildene til min søster fant hun ut at hun også hadde lyst på en lignende tatovering. Vi har derfor bestemt oss for å ta den sammen :)

 

Janne


Hugs


Weheartit


Gleder meg til helg nå ^^
Enda en eksamen unnagjort!

Da er jeg ferdig med den 5, og ant siste eksamen før sommeren! Gikk ikke så alt for bra, men tar ikke sorgene på forskudd!

Lagde forresten en deilig kyllingsalat igår, med stekt kyllingfilet, egg, salatmix, ost, tomat og agurk. Hadde en deilig oljedressing over. Spiste det som middag igår, og hadde det som lunsj idag! Tror jeg skal begynne å lage store middager oftere, er jo genialt å bruke som lunsj! Tok desverre ikke noe bilde av salaten. Kommer sterkere tilbake ;)

Idag har jeg ikke store planer. Lage meg middag og slappe av resten av kvelden, imårå er det jobb igjen.

Finner jeg på noe spennende å lage legger jeg sikkert ut en oppskrift :)


Her er forresten frokosten min! En av mine yndlingsretter.


Janne


Mmmmmis....

Lagte meg en deilig hjemmelaget is igår!

Fulgte denne oppskriften: hjemmelaget isLagte meg også noe godt på lørdag (er veldig avhengig av å kose meg med noe godt i helgene....). Her skjærte jeg opp et eple og hadde vaniljekesam og revet kokesjokolade over!Sunt og godt!

Janne


Pakke i posten!

Da har jeg trosset det fæle vestlandsværet og gått ned til postkontoret og hentet pakken min. Min samboer Christina har endelig kommet hjem etter en uke i Ålesund, så vi tok turen ned sammen. Vi hadde begge bestilt pakke fra Herbalife!

Her er hva jeg bestilte til meg selv:Solkrem fra Herbalife. Dette er første gangen jeg kjøper denne, så gleder meg til å teste den ut! Prøvde den på huden nå, var virkelig en deilig konsistens! Føltes ikke fet og klissete som vanlige solkremer, i tillegg til at den lukter fantastisk. Lukter veldig frisk, og sitrus-aktig. Håper den beskytter den sensitive huden min i sommer... Blir som regel brent etter 10 minutter selv om jeg har smørt meg!Ansiktskrem. Har denne fra før, bare til normal-tørr hud fordi jeg har tørrere hud om vinteren. Nå som sommeren nærmer seg tenkte jeg å prøve denne varianten for normal-oljete hud, da hudtypen min er kombinert. Blir som regel litt blankere om sommeren. Synes det er genialt at den har solfaktor i seg!Denne teen har jeg virkelig blitt avhengig av. Den gir meg mer energi en redbull! Godt smaker den også :) Har bestilt den i bringebærsmak, som er min favoritt. Jeg drikker den ikke bare varm, men pleier å blande den i kaldt vann å ha i drikkeflasken. Genialt både på skole, jobb og trening når litt ekstra energi er greit å ha. Smaker bedre enn kjedlig vann også ;)

 

Janne


Fint vær!

Endelig litt solskinn igjen. Det er så utrolig mye lettere å stå opp når sola skinner inn gjennom vinduet!

Idag har jeg fri. Egentlig har jeg lesedag til eksamen jeg skal ha i morgen, men i følge meg er dette en fridag! Sto opp kl 09.30 idag, og har ikke gjort mye annet enn å lage meg en god frokost å se litt over det lusne budsjettet mitt. Heldigvis snart lønn og feriepenger! Det skal virkelig komme godt med i år. Synes det er utrolig irriterende at vi som studenter ikke får stipend i juni! De aller fleste er jo nødt til å beholde leiligheten ut juli... Vi har inngått en avtale med han vi leiger hos, at om vi klarer å finne noen som vil overta 1. juli, så slipper vi å betale for den måneden. Har hatt et par visninger allerede, håper virkelig noen er interesserte!

Kjenner du noen, så skrik ut ;)

Nå skal jeg dra den late kroppen min hit:Etterpå skal jeg hente en pakke på posten! Alltid like gøy :D

 

Janne


Hårforandring gjennom årene!

Etter å ha vært brunette i snart to år var jeg lei. Jeg har alltid likt meg best som blondine, og fant ut at det passet fint å bli litt blondere fram mot sommeren! Jeg var for noen uker siden hos min flinke venninne og frisør Randi, og fikk litt blonde striper. Målet er å bli enda litt blondere, men synes det er greit (og ikke minst billigere) å ta det litt gradvis.

Her er noen bilder av forskjellige hårfarger jeg har hatt de siste 5 årene!


Ikke det beste bildet, men det eneste jeg fant med min naturlige hårfarge. I barndommen var jeg ganke blond, men vokste det av meg da jeg kom i tenårene. Her er jeg 15 år gammel og har vel mørkeblondt hår? Tror det ser litt mørkere ut på bilde enn det egentlig er.Året etter. Her har jeg tatt blonde striper. Er noe sånn jeg vil ha nå også, altså min naturlige hårfarge med blonde striper.Her er jeg vel 17, tror jeg? Har i tillegg til de blonde stripene også tatt noen mørke striper.Meg til venstre om det skulle være noe tvil, og min fantastiske venninne Kristine til høyre:)
Skulle farge håret blondt med hette hjemme. Jeg hadde to forskjellige hjelpere som tok hver sin side av hodet, og resultatet ble ikke særlig bra. På den ene siden hadde jeg noen blonde striper, på den andre var jeg mer eller mindre platinablond! Endte med at jeg bleket hele håret. Husker ikke helt hva tid dette skjedde, men var vertfall platinablond helt til rett etter russetiden. Husker jeg farget det blondt dagen før eksamen, så læreren fikk litt sjokk når jeg kom inn dørene! Trivdes egentlig veldig godt som blond. Håret mitt har alltid vært irriterende glatt og flatt, dette ble mye bedre når jeg bleket håret. Fikk plutselig litt volum i håret! Men jeg ble lei av etterveksten og gule tupper...Her har jeg farget det brunt et par ganger. Å gå fra platinablond til brunette var ikke helt enkelt, måtte farge det en del ganger, og fargen falmet fort. Men det gikk fint etter et par måneder.I løpet av i fjor begynte jeg å farge det enda litt mørkere med hjemmefarging.


Resultatet ble mer eller mindre svart! Likte forsåvidt fargen, men savnet det blonde håret.


Her har jeg endelig fått blonde striper igjen! Stripet rett på det hjemmefarga håret, så resultatet ble overraskende bra! Stripene har blitt pittelitt gule etter hvert, men har kjøpt en fantastisk blå-sjampo fra Joico, så holder det i sjakk!

Meg med blå-sjampo i håret ;)

Satser nå på at jeg bare kan stripe etterveksten blond, men vi får se hvordan det blir! Litt blondere skal det uansett bli.

- Blondes have more fun - 

Janne


Fregner


Fregner. Noe av det fineste jeg vet.


Bilde er funnet på weheartit.com


Kylling og bacon i fløtesaus og litt kveldssnacks.

 • Oppskrift og "steg-for-steg" bilder fra en god middag jeg lagde igår:

Til en person trenger du:

 • 1 kyllingfilet
 • Ca 1dl fløte
 • 2ss ekte smør
 • En sopp
 • Litt brokkoli
 • 2 skiver bacon
 • krydder av eget ønske

 • Tin kyllinfileen
 • Kutt opp kylling, bacon, sopp og brokkoli

 • Stek kyllingen i rikelig med smør, og krydre godt. Jeg brukte salt, pepper, hvitløkskrydder, oregano og sitronpepper hvis jeg ikke husker helt feil.
 • Hiv oppi baconet og stek til det er nesten ferdig
 • Hiv oppi resten av grønnsakene (tilsett gjerne flere typer!) og stek et par minutter

 • Hiv oppi fløten og la det småkoke i ca 5min.
 • Smak, og tilsett eventuelt mer krydder!

 • Servèr!

Dette smakte utrolig godt. Oppskriften er ganske stor, men jeg spiste resten til kveldsmat. Om du ikke går på et lavkarbo-kosthold så er det sikkert godt med hvitløksbaguetter til også!

Senere på kvelden prøvde jeg meg på litt lavkarbo-snack:

Inspirasjonen hentet jeg fra denne bloggen.

Til dette trenger du du bare baconcrisp og mørk sjokolade, gjerne med 70 % kakao eller mer.
Varm opp kokesjokolade i vannbad. Jeg brukte ca halve kokesjokoladen, det ble mer enn nok!
Når sjokoladet er smeltet dypper du baconcrispen ned i sjokoladen. Noen dekket jeg helt med sjokolade, andre bare på en side. På slutten ble det litt vanskelig pga lite sjokolade igjen i bollen, så alle såg ikke like fine ut. Men det er jo tross alt ikke utseende som teller ;)Legg de på en tallerken, og sett de inn i kjøleskapet noen minutter.Her er det endelige resultatet! Ble ganke godt, men var veldig mektigt så klarte ikke halvparten en gang. Det er kanskje bare positivt? Baconcrisp er veldig lov på lavkarbo, kokesjokolade er lov i små mengder.

Håper alle har en finfin helg!

Janne


Frokost, lunsj og middag!

Tenkte jeg kunne lage en liten oversikt over forskjellige lavkarbo-retter jeg har spist de siste dagene!

Her er et bilde fra min første dag som LCHF'er, og hva jeg handlet inn:Her er noen frokoster/lunsjer jeg har spist:


To stekte egg, bacon,agurk og tomat! Stekte også to av tomatskivene, og hadde majones til. jeg har egentlig aldri vært særlig fan av bacon, men har bestemt meg for å lære å like det nå. Oppdaget igår at det faktisk ikke var så ille som jeg husket!


Som lunsj skjærte jeg opp en halv avocado i strimler og rullet kokt skinke og ost rundt! Veldig godt, og veldig mettende! Jeg var mett allerede etter 3, men iløpet av eksamen klarte jeg allikevel å stappe i meg alle sammen ;) I mangel på både matboks og matpapir måtte jeg pakke de inn i plastfolie... Funket overraskende bra!

Middag:


Kyllingwok! Stek kyllinfilet i rikelig med smør, hiv oppi de grønnsakene du vil, jeg brukte findus classic wok (fryste grønnsaker) og litt paprika. På slutten av steketiden hiver du oppi en spiseskje med soya-saus. En av mine absolutte favorittretter. Litt lite fett til å være lavkarbo, men jeg tar det som sakt litt gradvis!


Janne


LCHF

Som nevnt tidligere har jeg altså bestemt meg for å begynne med et lavkarbokosthold, eller LCHF som det kalles. LCHF står for Low Carb High Fat. Enkelt forklart går dette ut på at du skal redusere mengden karbohydrater du får i deg, og øke mengden fett.

Så hva er karbohydrater? Karbohydrater er en samlebetegnelse på sukker, stivelse, glykogen og fiber. Matvarer som inneholder mye karbohydrater og som jeg skal unngå er blant annet vanlig raffinert (hvitt) sukker, hvetemel, poteter, pasta, ris, mais, brød og andre kornvarer som knekkebrød, kjeks osv. Når du reduserer eller kutter helt ut disse matvarene blir det nødvendig og tilføre mer fett inn i kosten. Hva jeg kan og ikke kan spise beskriver jeg mer detaljert lenger nede i innlegget!

Grunnen til at jeg velger et slikt kosthold er at etter å ha lest diverse blogger og andre nettsider der det står mye om lavkarbo har det litt etter litt sunket inn at dette kanskje er et mye bedre kosthold enn det staten anbefaler. Noe jeg syns er veldig interessant er å se på hva vi spiste før, når mennesker var jegere og sankere. Grunnen til at det kan være relevant og se på deres levevaner er at på den tiden fantes ikke sykdommer som kreft, hjerteinfarkt, diabetes, fedme, tannråte, eksem og psoriasis. Slike sykdommer dukket ikke opp før menneskene begynte å innføre blant annet korn og potet (og andre rotgrønnsaker som vokser under jorden). Før disse matvarene ble innført levde menneskene utelukket av jakt, fiske og sanking. Med andre ord: det naturen bød på, og ikke noe kunstig halvfabrikata og kjemisk fremstilt mat. 

Den gjennomsnittlige levealderen for disse menneskene var kanskje lavere enn den er nå, men mennesker som levde på denne tiden, som overlevde spedbarnsdødelighet, infeksjoner, skader og som ikke ble spist av levende dyr, levde til de var 90-100år. Grunnen til den lave gjennomsnittlige levealderen var altså ikke kostholdet, men det farlige miljøet de levde i på den tiden.

Trenger kroppen vår karbohydrater?

I prinsippet trenger vi ikke karbohydrater, da kroppen klarer å produsere dette selv. Men istedenfor å utsette kroppen vår for dette ekstra arbeidet er det lurt og spise litt karbohydrater hver dag. Det er veldig forskjellig hva folk mener er nok, men de fleste behøver ikke mer enn 50-70g per dag. Dette er også litt individuelt, og noe du bør prøve deg frem til selv.

Om du søker på nettet finner du mye informasjon om lavkarbo-kostholdet, og også utallige historier om folk ikke bare har gått ned i vekt, men som har blitt kvitt en rekke sykdommer, blant annet:

 • ·       Overvekt/fedme
 • ·       Høyt blodtrykk
 • ·       Diabetes type 1 og 2
 • ·       Svingende blodsukker
 • ·       Sukkeravhengighet
 • ·       Spiseforstyrrelser
 • ·       Hypotyreose
 • ·       Fibromyalgi
 • ·       Psoriasisartritt
 • ·       ME
 • ·       Ufrivillig barnløshet
 • ·       Migrene
 • ·       For tidlig overgangsalder

Dette er bare noen av sykdommene/tilstandene som nevnes. Jeg går ikke mer innpå sykdommene her, men er du interessert i å finne ut mer finnes det som sakt masse bra informasjon på nettet!

 

Her er en oversikt over hvilke mat en kan spise og ikke på et lavkarbokosthold. Bildene er tatt fra denne bloggen, linken er til et veldig bra innlegg om lavkarbokosthold, med spørsmål og svar fra en anerkjent doktor.

Ja-mat:


Litt-mat:

Nei-mat:Her er noen av grunnene til at jeg ønsker å starte som LCHF`er:

 • ·       Jeg ønsker å gå ned i vekt, og fordele vekten på kroppen bedre. Jeg har en såkalt "Eplefasong" på kroppen, noe som gjør at mesteparten av fettet samles rundt magen.
 • ·       Jeg sliter med å sove om natten, og håper dette vil bli litt bedre med riktig kosthold.
 • ·       Jeg sliter med humørsvingninger, og håper dette vil stabilisere seg med mindre blodsukkersvingninger.
 • ·       Jeg har veldig tørr og sensitiv hud, med tendenser til eksem under armene. Har hørt om flere som har positiv effekt på huden etter at de begynte med LCHF. Det er jo en kjent sak at oljer og fett er bra for å smøre huden fra innsiden!
 • ·       Jeg er ofte veldig trøtt og sliten, og håper jeg kan få litt mer energi ved å legge om kostholdet.
 • ·       Jeg opplever stadig oftere at jeg får vondt i magen når jeg har spist mye karbohydrater. Merker det spesielt når jeg spiser sjokolade, eller ting med masse hvetemel som f.eks pizza eller boller. Kan ikke huske sist lørdag jeg ikke hadde mageknip. Føler også at magen er veldig oppblåst til tider.
 • ·       Jeg har slitt med kronisk hodeverk i over 3 år nå, og begynner og bli ganske desperat etter å finne en løsning. Verken naprapat eller kiropraktor har kunnet fjernet det helt. Jeg tror det hovedsakelig dreier seg om spenningshodepine.

Det er slettes ikke sikkert at disse symptomene vil forsvinne når jeg legger om kostholdet, men jeg mener at det absolutt er verdt et forsøk. Nå er jeg på dag 3, og er strålende fornøyd til nå. Jeg kommer sikkert til å oppdatere innimellom hvordan formen er, og om jeg merker noen merkbare forskjeller.

Til slutt vil jeg presisere at jeg ikke ser på dette som en diett. Dette er en livsstil, og noe jeg ønsker og leve med, ikke bare til jeg har nådd "match-vekta", men resten av livet om jeg får det til. Det vil selvfølgelig bli utfordringer underveis, og det er mange matvarer jeg kommer til å savne. Jeg har tenkt å trappe gradvis ned på karbohydratene, og finne den mengden som passer best på meg. Håper bloggen vil være en motivasjon til å fortsette å holde det nye kostholdet.

Dette ble et langt innlegg, men håper det er interessant for noen :)

Kilden jeg har brukt når jeg skrev dette innlegget er boken "Frisk med lavkarbo" skrevet av Dr. Sofie Hexeberg. Jeg vil absolutt anbefale alle som er interessert i ernæring, har lyst å begynne med lavkarbo eller bare er nysgjerrig på hva det går ut på om å lese denne boken.Før du legger om kostholdet er det veldig viktig at du setter deg skikkelig inn i hva det går ut på.

Et lite tips fra meg: Boka er nå på tilbud her, til kun 149kr! Frakten var heller ikke så dyr. Jeg bestilte boka herfra, og fikk den bare to dager etter at jeg bestilte!

Janne


Jobb og middag.

Da har jeg akkurat spist en deilig lørdagsmiddag og er klar for å lese litt mer i den nye boka mi! Tok vist litt lenger tid enn planlagt, men spennende er det virkelig. De siste to årene har jeg både på folkehøgskolen jeg gikk på, og nå på hudpleie-instituttet hatt lærere som er veldig interessert i mat og helse. Dette har virkelig påvirket meg, og jeg synes temaet er veldig spennende.

Her er et bilde av dagens middag, nemlig lavkarbo-taco!Fylt paprika med "taco-tilbehør". Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her! Eneste forskjellen jeg gjorde var å ha litt ekstra salat til, og lage noen "oste-chips". Tok enkelt og greit og skjærte opp noen osteskiver og steikte de i ovnen ilag med paprikaen. Enkelt og godt!

Jeg imponerer meg selv litt for tiden, har laget middag selv 3 dager på rad! Vanligvis er jeg så bortskjemt at jeg kommer hjem til ferdiglaget middag hver dag. Kanskje på tide å lære seg å lage mat nå som jeg snart blir 21 år?

 

Ellers har jeg vært på jobb fra 9-4 idag. Skulle egentlig bare gå 9.30 - 15.30, men var så travelt at jeg gikk ned litt tidligere. På slutten av dagen var det alt for mye å gjøre til at vi kunne gå hjem før 4. Men kjekt har det vært! Jeg elsker travle dager, da går tiden virkelig raskt, og jeg slipper å kjede meg/vaske så mye...

Idag har jeg blant annet hatt to ansiktspleie, to 60min massasje, kroppspeeling, kroppsinnpakning og pedikyr. Gikk i ett kan du si! Men det liker vi. Jobber med en polsk dame som herer Marta, og hun er seriøst verdens snilleste! Kjempe flink er hun også. Aldri fått så god massasje som da Marta masserte meg! Alltid kjekt å få lære nye ting av flinke kollegaer. Ellers på salongen er det 3 stk. Mor og datter som driver salongen, og en koselig hudpleier som nettopp har begynt.

Ikvell blir det nok bare avslapping for min del. Får ta igjen alt det sosiale neste helg, for da skal jeg hjem til min kjære hjembygd Skjold!

Janne


Kjedelig helg i vente.

Da har jeg rukket å trene, handle inn litt godsaker til kvelden, lage en fantastisk god middag (Oppskrift kommer i eget innlegg!) og dusjet. Har også selvsagt fått tid til å gro facebook å sjekke alle blogger jeg leser... Veldig viktig!

Akkurat nå sitter jeg i sofaen med en rensende ansiktsmaske fra Herbalife og venter på at Norske Talenter skal begynne. Veldig innholdsrik fredagskveld!Litt skummelt å poste et bilde av seg selv i ansiktsmaske, uten sminke... Men la gå! Snart er det sommer og da får dere vel se meg uten sminke uansett! Ignorer de tynne, bustete brynene. Jeg prøver desperat og spare ut, men de er ikke særlig samarbeidsvillige.

Her er masken jeg bruker:

Grunnen til at dette blir en kjedelig helg for min del er blant annet at jeg har jobbhelg. Ikke får jeg betalt for å jobbe heller. Jeg er nemlig utplassert på en hudpleiesalong i Stavanger i samarbeid med hudpleie-skolen jeg går på. Jeg var utplassert 10 uker før jul, og skal være 10 uker nå også. Frem til 10.juni! Jeg jobber på Stavanger Spa Clinique, og trives her. Eneste minuset er som sakt at jeg må jobbe annenhver helg uten å få betalt. Som utplassert jobber jeg fulltid på salongen, eneste unntaket er lesedager og eksamensdager.Når jeg allikevel må jobbe så er det bra jeg får gjøre noe jeg virkelig trives med!

Ellers så er helgen kjedlig fordi min samboer Christina tilbringer uken i Ålesund (av alle plasser!) og ikke kommer tilbake før på søndag, og min bedre halvdel som egentlig skulle komme og besøke meg denne helgen fekk plutselig andre planer da de bestemte seg for å arrangere utdrikningslaget for en kompis i morgen. Jaja! Får ha litt kvalitetstid med meg selv da :)

Ellers har jeg hatt min første dag med lavkarbo-kosthold! Frem til nå er jeg meget fornøyd, og lettet over hvor enkelt det faktisk var. Nå skal jeg sette meg ned å lese boken, så kommer det et litt lengre innlegg der jeg vil skrive kort hva lavkarbo går ut på, og hvorfor jeg har bestemt meg for å prøve dette!

Janne

 


Eksamenstid.

Da er jeg nettopp ferdig med eksamen nr. 4! Skal til sammen ha hele 8 eksamener, men de to praksis-eksamenene jeg skal ha blir nok utsatt til høsten da de sliter med å finne sensorer.

Grunnen til at jeg har så mange eksamener er at jeg går hudpleien på privatskole isteden for på vidergående skole. Jeg må da ta begge årene (Vg2 og Vg3) på ett år, og også alle eksamener på ett år. Fagene jeg har er for øvrig helsefremmende vg2 og vg3, kommunikasjon og samhandling vg2 og vg3 og yrkesutøvelse vg2 og vg3. Til nå har jeg hatt begge helsefremmende-eksamener og begge kommunikasjon og samhandling-eksamener. Mangler kun de to med yrkesutøvelse før jeg tar sommerferie!

Typisk at de to vanskligste kommer til slutt... Men men, jeg er fornøyd så lenge jeg står! Har hørt fra lærerne at de er utrolig strenge når det gjelder rettingen, og at de færreste får høyere enn karakteren 4! Så da er det vel bare å krysse fingrer, ben og det som er.

Datoene for de to neste eksamene jeg skal ha er forøvrig 24 mai: yrkesutøvelse vg3 og 6.juni: yrkesutøvelse vg2. Ikke særlig logisk å ha vg3 eksamen først, men min erfaring til nå er at vg2 eksamenene faktisk er vanskeligere!

Nå tenkte jeg meg en tur på trening - trener på SiS (idrettssenteret til universitet her i Stavanger) et par ganger i uka (prøver å holde meg på 3 ganger, men er ikke alltid like lett når du er så lat som meg!)

Når jeg kommer hjem skal jeg kose meg med min nyinnkjøpte bok:Skriver mer om dette i et eget innlegg senere ikvell eller i morgen!

Janne


Ny blogg!

Ja, da har altså jeg også startet en blogg. Litt usikker på om dette med blogging er noe for meg, men synes det er en veldig grei måte å oppdatere venner og kjente om hva som skjer i livet mitt på. Er ikke alle jeg ser like ofte, og jeg synes selv det er veldig greit når venner av meg skriver blogger. Det blir litt mer personlig enn å bare lage et album på facebook.

Hovedinspirasjonen min til denne bloggen er nok Christina Winje, en god venninne og samboer, som har skevet blogg lenge. Synes det er gøy å lese oppdateringene hennes, og når jeg flytter hjem til sommeren blir det enda kjekkere at hun har blogg. På den måten kan jeg lett følge med på hva hun gjør i hverdagen.

Hva jeg kommer til å skrive om, eller hvor mye jeg kommer til og oppdatere bloggen er jeg usikker på. Det får jeg nesten bare ta på sikt. Det jeg vet er at jeg tilbringer mye tid foran dataskjermen, så noen innlegg blir det nok. Så lenge jeg finner noe å skrive om...

Til slutt slenger jeg inn et bilde av meg, siden jeg ikke har fått fikset meg header enda.


Endelig fått litt blonde striper i håret!


Janne

 


hits