Deilig start p dagen

Idag har jeg endelig ftt fikset etterveksten min! Det hret mitt vokser virkelig skremmende fort. Det er bare litt over to mneder siden jeg sist var hos frisren, og etterveksten var minst 4cm lang! Ikke misforst meg, jeg er virkelig glad for at det vokser s fort, jeg sparer jo tross alt til langt hr n.

Forsov meg litt idag tidlig, s rakk bare en smoothie til frokost. Lunsjen deriomot var mer planlagt. Jeg brukte den nye muffinsformen min fra tupperware (genial!) til lage egg bacon i!

Sett ovnen p 175 grader. Legg frst bacon ned i formen, og kakk s et egg oppi hver av de fylte muffinsformene. To var nok for meg, da disse formene er ganske sm, og jeg hadde sm egg.



Jeg stekte mine egg i ca 12 minutter, da var de bltkokt. Vil du ha de hardkokte steker du de bare litt lengre.


Voila! Enkelt og veldig godt. Mine former er av silikon, s det var enkelt og ta eggene opp p fatet. Jeg spiste de med litt pepper, ketsjup og majones!



Mmmm....

N skal jeg ta meg en liten shoppingtur til Haugesund for handle inn litt ndvendigheter til helga. Imorgen skal jeg nemlig p We Love The 90s i Stavanger! Gleder meg!

Janne

Ny runde med sunn sjokolade!

Brukte den samme oppskriften som sist, nemlig Charlotte sin oppskrift.

Sjokolade med mintfyll:

1dl sukrinmelis

4-5 drper peppermynteessens

Kremflte

1 plate med mrk sjokolade (100g)

1 ss cocosa

Start med lage mintfyllet:

Bland sammen sukrinmelis, peppermynteessens og 2-3 ss flte. Rull/knepp sammen til sm kuler.


Sett kulene i kjleskapet, mens du lager sjokoladen:

Smelt sjokolade og cocosa i vannbad:


Viktig ikke f noe vann i blandingen, og ikke la det koke. Jeg pleier og ha p middels varme. Nr sjokoladen er smeltet tilsetter du 3 ss flte. Du kan ogs tilsette stning, men nr jeg bruker 70% sjokolade fler jeg ikke det trengs.


Med flte.

Hell litt av blandingen i en silikonform. Fyll ca halveis opp:

Ha oppi mintfyllet:

Fyll s opp med resten av sjokoladen og sett formen i kjleskapet. Etter et par timer er sjokoladen klar :)

Sjokoladen smelter fort, s den br oppbevares i kjleskapet.

Smaker nydelig <3

Janne


Hjemmelaget Msli

Da har jeg endelig ftt testet ut hjemmelaget musli :) Den ble kanskje ikke heelt lavkarbo, for jeg brukte honning, men det er da bedre enn raffinert sukker..

Oppskrift:

1dl hakkede mandler

1dl hakkede valntter

1dl solsikkekjerner

1dl sesamfr

1dl linfr

1/2dl kokosmasse

2ss honning

Litt olje

Fremgangsmte:

Sett stekeovnen p 150 grader. Bland sammen allt det trre:




Smelt honning og olje i en panne:


Hiv oppi fr-massen, og srg for at alt blir godt blandet inn i honning/oljen.


Bre massen ut over en langpanne og stek i ovnen i ca 20min. Pass p, de kan bli brent!


Etter 20min:


La de avkjles i ca 30min. Ha det s over p en boks :) Dette kan du bruke i f.eks yoghurt, som frokostblanding m.m.

Her har jeg litt av muslien over yoghurt naturell blandet med 2-3 drper Stevia Vanilla. Kjempegodt :D


Janne

Lunsj/middag

Sto opp litt sent idag, og bestemte meg for lage lunsj/middag i ett. Skal nemlig p jobb fra 12-21 p coop, s middagen blir spist der.

Igr spiste vi kjttdeig og spagetti, s det var litt kjttdeigrester igjen. Fant ut at jeg skulle prve meg p en slags "Shepards pai" p lavkarbovis, og det ble heldigvis veldig godt :)

Oppskrift:

  • Jeg brukte et brett med sellerirot og ca ett halvt lite blomkl. Kutt det opp i sm biter og kok til det blir mrt.
  • Om du ikke har kjttdeigrester kan du steke kjttdeig mens sellerirot og blomkl koker. Ha f.eks hakkede tomater eller kjttdeig/pastasaus i kjttdeigen.
  • Nr grnnsakene er ferdig kokt siler du av vannet og tilsetter en ss smr og litt flte. Kjr alt sammen med en stavmikser og tilsett salt og pepper etter smak.
  • Fordel kjttdeigrren i en smurt ildfast form



  • Legg mosen over og str p litt ost om du liker det



  • Sett den inn i ovnen p 200 grader, til osten har smeltet

  • Ferdig:


Smakte kjempegodt :) Blir nok ikke siste gangen jeg lager dette!

Janne

Fast Food Lavkarbo-style

Her i bygda har vi et gatekjkken som blir flittig brukt p sndager, nr en ikke orker lage seg mat. Min favoritt har alltid vrt lvstek-tallerken. Denne lavkarboversjonen var faktisk akkurat like god!:D

Dette er et gammelt bilde, denne gangen spiste jeg den med en salat av kinakl, agurk og paprika med dressing p :) Kjempegodt! Sellerirot-fries'en lager du enklest ved helle litt olje i en kjele (ca 3 dl) og hive sellerirotfriesen oppi nr det er s varmt at det freser. Det tar ca 5 min fr de er ferdig stekt! Legg de p en tallerken str p med salt :)

Janne

Nachos og helgen som var

Tenkte og legge ut et par bilder av lavkarbo-nachosen jeg lager. Det er utrolig godt, og selvflgelig enkelt ;)

  1. Sett ovnen p 200 grader
  2. Stek lk og hvitlk i en panne (jeg brukte en halv lk, og et fedd hvitlk)
  3. Tilsett kjttdeigen og stek til den er brun
  4. Tilsett enten en pose med tacokrydder, eller lag krydderet selv hvis du vil ha en enda sunnere variant
  5. Str bacongull over en stekeplate, og legg den ferdigstekte kjttdeigen over
  6. Legg masse ost over, og eventuelt mais/ananas o.l.
  7. Stek i ovnen til osten er smeltet



Server med rmme, tacosaus og hjemmelaget guacamole!:)

Dette ble sndagsmiddagen til meg og Tore ;) Veldig fin dagen-derp mat! Har hatt en fin helg. Fredag hadde jeg fri, og hadde besk av Tina hele dagen/kvelden. Lrdag var jeg p fest hos Maria :) Sndagen ble tilbrakt foran pc-skjermen og tv'en... N skal jeg straks avgrde p trening, og kl 16.00-20.00 er det jobbing p Bianco!:)

Janne

Frokost/lunsj tips

Fikk dette tipset fra Charlotte sin blogg, og tenkte at jeg skulle dele det videre :)

Dette er en superenkel, rask og sunn frokost eller lunsj. Du tar bare og deler en moden avocado i to, tar ut steinen og fyller opp hullet med tubeost! Charlotte har brukt pepperost i sin, jeg brukte rekeost og syntes at det smakte kjempegodt!

Her har jeg brukt en liten avocado, og dette holder meg mett i mange timer. Genialt og kjempesunt! Rekeosten inneholder 0g karbo, og avocadoen inneholder kanskje 1g karbo!

Janne

Lavkarbo-vafler

Du trenger:
-200g philadelfia
-4 egg
-1ts bakepulver
-1/2 dl sukrin
-1ts vaniljepulver
-1ts kardemomme
-2dl flte
-1ss fiberhusk

Start med piske philadelfiaosten med en hndmikser. Bland inn resten, ta fiberhusk og bakepulver i til sist. La rra st et par min. Og stek s vaflene :) Ikke ta for mye rre i jernet p en gang, da rra svulmer litt opp.

Jeg synes denne oppskriften ble kjempegod:) Hper det smaker!

Janne

Ny lavkarbopizza

Prver fremdeles finne den perfekte pizzabunn, men ser ut som jeg fremdeles leter ;) Fant denne oppskriften p nettet (husker desverre ikke hvor), s tenkte jeg skulle prve den ut. Men syns den ble ganske lik de andre jeg har prvd: svampe-aktige! Finnes det virkelig ikke en bra pizzabunn-erstatning? Pizzaen er for all del god, og fyllet jeg lagde ble jeg veldig fornyd med. Men savner den luftige mel-bunnen.

Legger ut oppskriften uansett, kanskje noen andre liker den bedre :)

Bunn:

  • 2dl mel - Jeg brukte ca 1dl soyamel og 1dl bakepro
  • 1ts salt
  • 2ts oregano
  • 1ts hvitlkspulver (bruk mindre om du ikke liker mye hvitlk)
  • 1,2ts bakepulver
  • Et par never revet ost



Bland alt dette sammen, og tilsett:

  • 3 egg
  • 1,5ss rapsolje
  • 1,5ss vann



Smr bunnen ut over en langpanne med bakepapir p. Vr litt obs, da bunnen er ganske flytende. Str over en god neve med revet ost. Stek bunnen p 180 grader i ca 10 min.

Ferdig stekt:



Du kan bruke det fyllet du vil, jeg brukte:

  • Pose fra Toro: taco-pizza
  • En boks med hakkede tomater
  • 400g kjttdeig
  • Noen skiver pepperoni
  • Masse ost

Brun kjttdeig, tilsett posen og de hakkede tomatene og la det smkoke i 5 min. Nr pizzabunnen er ferdig stekt lar du den hvile litt p en rist, imens kan du f.eks skjre/raspe ost. Bre fyllet over pizzaen og legg p pepperoni og ost.

Stek pizzaen i ca 20 min til.

Ferdig!


Den ble som sagt god, men jeg vil prve og finne en enda bedre bunn. Har allerede funnet et par jeg skal teste ut:) Vil bare nok en gang tipse om at pizza er supert lage selv om du bare er n person, for da kan du gjre som meg. Skjr pizzaen opp og legg ett eller to stykker i plastikkposer og frys dem. Supert bruke som lunsj/frokost eller en rask middag! Den er god kald ogs :)

Idag har jeg laget vafler! Lavkarbo selvflgelig;) legger ut bilder og oppskrift senere.

Janne

Sunn hjemmelaget sjokolade!

Da har jeg ftt testet sjokoladen, og det ble en suksess! :)

Bitene er kanskje ikke de vakreste, men det er jo innsiden som teller, right?

Det hvite dere ser er mintfyllet jeg brukte. Det bestr av sukrinmelis, flte og peppermynteolje. Vanligvis liker jeg ikke den kalde sukrin-smaken, men i denne sjokoladen var den bare genial! Mintsjokolade skal jo vre litt isende.

Fremgangsmten jeg brukte er helt lik Charlotte sin, s jeg linker til innlegget hennes istedenfor legge ut oppskriften her, da det tross alt er hun som har ren for oppskriften ;) Trykk p navnet hennes, s kommer du rett til innlegget! Hun har ogs bilder fra fremgansmten :)

Hun lagde ogs sjokolade med baconcrisp, noe jeg ikke gjorde. Det fr vi prve en annen gang! Eneste forandringen jeg gjorde var bytte ut tagatesse (stning) med stevia, da jeg ikke har tagatesse :)

Hper dere prver lage deres egen sjokolade, denne kan vi jo faktisk spise dobbelt s mye av, uten drlig sammvittighet ;)

Husk bare og oppbevar den i kjleskapet, da den smelter fort :)

Janne

Sunne innkjp

Er virkelig ikke srlig motiverende blogge nr en ikke har et kamera som fungerer skikkelig. Hper jeg fr litt penger til jul, s jeg kan kjpe meg et :)

Men her er vertfall noe av det jeg kjpte meg igr:


Startpakke for lage sjokolade :) Dette er p tilbud til 199kr i Life-butikker n. Du fr med:


En plate med 70% sjokolade, en silikonform og et glass med Cocosa!:) I tillegg ligger det et oppskrifthefte oppi.


P samme butikk kjpte jeg ogs en peppermynteolje, da jeg ble inspirert av Charlotte til lage mintsjokolade!

Jeg har allerede ftt testet settet ut, og n str sjokoladen i kjleskapet!:) Legger ut bilder om det ble vellykket ;)

Janne



En sunnere Holiday-dip!

Jeg er som de fleste sikkert har skjnt altfor glad i chips og dip. Og det skal aller helst vre salt chips, med holiday-dip! N er jo ingen av delene srlig sunt, s jeg har funnet en grei erstatning :)

Den er selvflgelig ikke like god som originalen for min del, men det er absolutt en bra erstatning :)

Som chips bruker jeg enkelt og greit bacongull, av denne typen:


Bilde er lnt fra Charlotte sin blogg.


Holiday-dip lager du slik:

  • En boks med seterrmme
  • 1 ss paprikapulver
  • 1ss lkpulver
  • 1 fedd hvitlk
  • 1 ss salt
  • litt pepper
  • litt cayennepepper
  • litt stning om du nsker.

Dette er ml jeg fant p en oppskrift p internett (husker desverre ikke hvor!), jeg mler aldri s veldig nyaktig, men smaker meg frem. Jeg bruker gjerne litt mer krydder enn dette, da jeg liker en kraftig smak :) Viktig: For at denne dippen skal bli god br du lage den i god tid, og sette den i kjleskapet. Lag den gjerne dagen fr, i hvert fall et par timer fr du bruker den. Da blir den best :)

Hper dere liker dippen!

Janne

Give Away p "Fristende Lavkarbo"!

Fristende lavkarbo er en av bloggene jeg henter mye inspirasjon fra. Idag kom jeg over denne fantastiske give away'en, som jeg tenkte jeg kunne tipse om!

Du kan vinne boka hennes som heter "Fristende Lavkarbo" og inneholder mange gode bakeoppskrifter helt uten sukker! I tillegg til dette kan du vinne flere av bakeproduktene du trenger for lage oppskriftene i boka :) En genial premie jeg veldig gjerne vil vinne selv, da det hadde gjort julebaksten mye enklere!;)Trykk p bilde for komme til konkurransen og for se alt du kan vinne!

S hiv dere p folkens! Bde lavkarbere og andre som liker utforske sunne oppskrifter :)

Janne

Lavkarbo tips!

N som det nrmer seg jul frister det veldig begynne med litt julebakst. Jeg er ikke s veldig glad i kaker, men snop liker jeg! Tenkte jeg skulle prve meg p litt lavkarbo-godis. Frst m jeg f lnn, og bestille litt ingredienser fra Iherb ;) N driver jeg trler nettet for finne gode/enkle oppskrifter, og idag snublet jeg over dette innlegget: Julekaker og julesnop p bloggen "Fristende Lavkarbo", som jeg fant ut at jeg mtte dele med dere! Her skal jeg nok stjele et par oppskrifter!:D

Legger selvflgelig ut oppskrifter nr jeg fr laget litt julegodt :)



Janne

Enkel og kjempegod "eggerre".

Superenkel "eggerre" som kan brukes bde som frokost i seg selv, eller som tilbehr til allslags mat!

Du trenger:

  • En liten ildfast form
  • Et glass med fetaost i olje
  • Ca 5 egg
  • ca 2 ss flte
  • Salt og pepper

Smr den ildfaste formen med litt av oljen fra fetaost-glasset.

Del opp ostebitene, og dekk bunnen av formen med de.

Pisk sammen egg, flte,salt og pepper. Hell blandingen over i den ildfaste formen og stek p 200 grader til den ser ferdig ut!


Kjempegodt!

Jeg spiste den med skinke og majones til. Dette er nok til flere personer, jeg hadde frokost i ca 3 dager med denne formen.

Janne

Ny lavkarbo-Pizza

Prvde meg p en ny bunn, nemlig denne , og slik ble resultatet:

Til fyll hadde jeg bare tomatpure, litt ketchup og krydder blandet med kjttdeig. Ost p toppen selvflgelig :)


Bunnen var veldig enkel og lage, og krever f ingredienser. Et stort pluss for det! Men, jeg syns denne smakte for mye egg for min del... Neste gang prver jeg nok en bunn med ntter/fr i.

Et supert tips med denne pizzaen er bruke den som niste! Jeg skjrer den opp i porsjonsbiter og fryser bitene for seg selv i fryseposer. (Jeg tar to og to sm stykker, da dette er passe lunsj for meg). Superenkelt og ta opp en pose om morgenen, s er den klar til du skal spise lunsj p jobben/skolen! Til dette formlet vil jeg absolutt anbefale denne pizzaen, da det ikke er s viktig at den smaker ekte pizza nr du har den til niste ;)

Janne

kyllingfilet med brokkoligrateng

Du trenger: (Til en person)

  • 1 kyllingfilet
  • Masse ekte smr
  • Krydder (Jeg brukte kyllingkrydder)
  • Brokkoli - nok til en person
  • Flte og vann, ca 1,5dl til sammen
  • Buljong

Smr en liten ildfast form, skjr brokkoli i sm biter og dekk bunnen med brokkolien. Hiv p et par klatter smr over.

Kok opp ca 1,5dl vann/flte sammen med buljong. Vil du ha gratengen tykk/seig s kan du tilsette en teskje JBKM. La det koke opp, og la det koke til det tykner.

Hell blandingen over brokkolien, og dekk med ost. Stek den i ovnen i ca 10-15min. I mellomtiden steker du en kyllingfilet i godt med smr, og tilsetter det krydderet du vil ha.

Ferdig!


Server sammen med kyllingen:


Jeg orket ikke koke flten i en evighet, s min ble ganske blt, men det gjorde ingen ting, da jeg brukte det som saus :)

Janne


Fleskepannekake

S lenge jeg kan huske har mamma laget noe som heter "Fleskepannekake". Retten bestr av et lag med bacon, lagt utover en langpanne, og en pannekakerre som du heller over baconet og steker retten i ovnen. Jeg fikk veldig lyst til prve dette med en lavkarbo-vri, og resultatet ble veldig bra!

Oppskrift p pannekakerre:

200g Philadelfia ost

1-2 ts sukrin

3 egg

1 ts bakepulver

1 stor ss fiberhusk

1dl flte

Pisk osten til krem, tilsett resten av det vte, og til slutt alt det trre. Rr godt.

Fremgangsmte:

Sett ovnen p 200 grader. smr en ildfast form godt med smr. Skjr opp nsket mengde bacon og fordel det utver bunnen.

Sett formen i ovnen, og stek baconet til det ser ferdig ut. Ca 5-10 minutter, avhengig av hvor tykkt bacon du bruker.

Pisk sammen pannekakerra.

Nr baconet ser ferdig ut tar du formen ut av ovnen, og heller pannekakerra over.

Sett den inn i ovnen igjen, og stek til den er gyllenbrun. Ca 20min.

Ferdig!


Jeg spiser den som den er, med litt ketchup ved siden av :) M si at jeg faktisk syns den var like god som orginalen! Deilig og enkel rett, nesten uten karbohydrater. Det liker vi! Veldig grei som lunsj neste dag ogs, bare varme den i mikroen.

Neste gang jeg lager dette vil jeg nok doble oppskriften, men kun bruke 1dl flte, og bruke en litt strre form. Gir tilbakemeldinger om det blir enda bedre!

Tips: Pannekakerra er genial til steke vanlige pannekaker ogs, men da dropper du flten. Vil du ha litt stere pannekarer s kan du ta litt mer sukrin, og 1/4 ts vaniljepulver oppi!

Janne

Pakke fra Iherb!

Endelig har jeg ftt bestilt meg en pakke fra Iherb! For dere som ikke vet hva det er, s er det en nettbutikk der du kan kjpe alt av helsekost og mye mer. Nettbutikker er amerikansk, s pass p ikke bestille for over 200kr inkludert frakt om du vil unng toll! Det er utrolig mye billigere her enn i Norge, s det er som regel ikke noe problem. Frakten koster bare rundt 5 dollar, s det er ikke farlig om du bestiller flere pakker i slengen heller :)

Her er det jeg kjpte!


Stevia i porsjonspakker - 100 pakker. Stevia er en naturlig erstatning for sukker. Jeg har kjpt den i noen geniale porsjonspakker. Hver pakke er p 1g om jeg ikke husker feil. Stevia er mye stere enn sukker, s du trenger ikke s mye. Mange tror Stevia er forbudt i Norge, dette er feil. Det er ulovlig selge som en matvare, men fs kjpt noen plasser som "dyrefor", og det er ikke ulovlig importere.

Kaldpresset kokosolje. Kokosolje er veldig gunstig bruke til steking, da den tler veldig hy varme uten at oljen forringes! Jeg merket ogs fort at denne var deilig smre p hendene, du blir supermyk ;) Den er i fast form, men smelter fort i pannen og ser ut som vanlig olje. Denne typen er uten smak, da jeg ikke liker kokosmak s veldig godt.

Steviadrper med smak. Jeg bestilte Vanilla cream og English toffee. Den siste smaker karamell. Disse drpene kan brukes som smakssetter i nesten alt: Sjokolade, kesam, te ++.

Trykker du p linkene kommer du rett til prodktet p Iherb. Alle produktene er selvflgelig lavkarbo.

M si jeg var imponert over leveringen. Jeg hadde hrt at det ville ta minst 2 uker, men fikk pakken etter ca 1 uke! Lett handle der var det ogs. Dette blir nok ikke siste gangen jeg handler p Iherb.

Har du tenkt handle p Iherb, og har ikke gjort det fr? Bruk denne koden: VED090, s fr du 5 dollar i avslag :)

Janne

Drink-tips!

Dette er et alkoholfritt drink-tips, men den smaker sikkert kjempegodt med sprit oppi for de som drikker det!

For lage drinker trenger du fersk Basilikumsblader, isbiter, Fun-light iste og vann.


Riv av en god mengde blader og ha de i et glass.



Knus bladene litt, slik at de frigir mer saft. Jeg brukte enden p en tresleiv. Fyll opp glasset med isbiter.



Ha oppi s mye iste som du vil, og fyll opp resten av glasset med vann.


Bladene gir en utrolig god smak p "drinken"! :) 

Janne

Lavkarbo-brd!

Som nevnt tidligere kjpte jeg en brdmiks fra Funksjonell Mat, og igr fikk jeg testet den ut! Her er litt bilder fra selve bakingen. Trenger ikke vre noen kokk for f dette til, var jo faktisk en ferdig-pakke!


Oppi pakken finner du en pose med brdmiksen, og en liten form. Formen er vel ca p strrelse med et halvt vanlig brd.



Hell brdmiksen over i en bolle og tilsett 3dl vann. Rr godt! Rra ble ganske fort litt seig, s greit vre litt rask her.



Fordel deigen i formen, og str gjerne litt fr p. Jeg strdde p gresskarkjerner. Et tips er trykke frene litt nedi deigen. Jeg gjorde ikke dette, men mine fr faller lett av. Sett formen inn i stekeovnen p 175 grader, og la det st i 60 minutter.



Det ferdige resultatet! Brdet ble ganske godt, men litt mer "svampaktig" enn vanlig brd.


Jeg har planer om lage flere lavkarbobrd, men neste gang prver jeg nok lage fra bunn av, da dette er mye billigere. S fr vi se hva som er best :)

Lagde osteskiver med dette brdet igr, og det var veldig godt! Idag har jeg spist brdet med leverpostei og majones. En bra ting med brdet er at det holder deg mett lenge. Det oppbevares i kjleskapet.

Janne

Pakke i posten!

P fredag fikk jeg pakke i posten. Jeg hadde bestilt et noen varer fra Funksjonell Mat, og ble overrasket over hvor fort pakken kom! Tror bare det tok et par dager. Det liker vi!

Jeg bestilte Bakepro, kologisk vaniljepulver og en lavkarbo-brdmiks. Med p kjpet fikk jeg ogs en pose med fullfett-mandelmel!




Jeg har allerede testet ut brdmiksen, s det kommer straks et innlegg om det!



Pleier male mandlene selv nr jeg trenger mandelmel, men nr man fr det gratis s sier ikke jeg neitakk!


Visste du at det vaniljesukkeret du fr kjpt i butikken kun bestr av sukker og 1-3% kunstig vaniljearoma: vanillin? Det jeg har kjpt n er kun fremstilt av vaniljestenger (frene inni), derav den brune fargen. Vaniljestengene er ikke varmebehandlet, og helt kologiske. For min del er det viktigste at de ikke inneholder sukker.

Janne

Drlig oppdatering...

Har ikke blitt srlig mye oppdatering i det siste. Er rett og slett for travelt! Egentlig er det vel egentlig bare jeg som prioriterer andre ting enn bloggen ;)

Tiden gr med til jobbing, og i helgene blir det som regel festivaler! Sist helg var det Vikedal Roots Music Festival, var bare inne p lrdagen. Hadde en koselig kveld, med gode venner :) Helgen som var reiste jeg nok en gang inn til Vikedal, denne gangen sto Sommerfestivalen for tur! For inn p fredag og sov der til sndag. En utrolig kjekk helg! Hadde ganske bra vr til og med. Som overnatting bruker vi den fantastiske bussen "Hn". Det er Tore og noen andre kompiser som eiger bussen. Utrulig greit og ha med p festival!


Gul og svart, med damer bde framme, p sidene og bak ;)



Damene er malt av to venninner av meg, Kristine og Christine!


Tok masse kjekke bilder i helgen, men finner ikke kamera mitt... Denne gangen tror jeg ikke det ligger i bussen heller, fant det ikke da vi ryddet p sndag :( Noen som vet om et billig og bra kamera?

Lagde forresten en kjempegod salat idag! Kunne jo ikke ta bilde av den, s stjal et fra google...



  1. Frst stekte jeg en pakke med salatkylling (Coop), en stor champinjong og to strimler med bacon i olje. Bruk godt med olje, og krydre med sitronpepper.
  2. Nr det er ferdig stekt lar du det avkjle mens du kutter opp nsket salat. Jeg brukte rollo, hjertesalat, ruccola, isberg, cherrytomat, agurk og paprika.
  3. Bland alt sammen, og lag eventuelt en god dressing til! Jeg brukte csar-dressing fra coop.

Dette er nok til ca 2 personer, s n har jeg frokost i morgen ogs ;)

N stikker jeg til min kjre for ha et lite Sons of Anarchy-maraton :)

(Har planer om og bake litt denne uken om jeg fr tid, s om jeg klarer skaffe et kamera blir det lagt ut p bloggen!)

Janne

sommarfestival vikedal roots buss salat Sonsofanarchy

Lavkarbo Knekkebrd

Laget Knekkebrd her en dag. De ble ganske gode, men jeg burde ha lagd de litt tynnere. Klarte svi noen av de ogs... Men reddet heldigvis mesteparten ;)

Du trenger:

  • 100g sesamfr
  • 25g linfr
  • 50g malte mandler
  • 1ss fiberhusk
  • 1/4ts salt
  • 2-3dl vann



Sett ovnen p 160 grader.


Kjpte meg denne kjekke saken for male mandlene p nille!



Ml opp, og bland alt i en bolle.




Bland inn vann, og la det svelle i 5-10 min. Er den lite smrevillig nr du skal ha den over p brett s tilsett litt mer vann.



Jeg brukte en slikkepott til fordele den ut p brettet. Prv f den helt ut til kantene, dette gjorde ikke jeg og da ble de litt for tykke. Rut opp med et pizzahjul eller en kniv. Stek de i midten av ovnen i ca 30-40 min. Flg med underveis!

La de avkjle p rist. Som dere ser ble noen av mine svidde. Ssteren min kom hjem med jordbr flte, s glemte de litt ut... Fort gjort!

Jeg fikk forresten 15 knekkebrd ut av rra, og da er det ca 0,4g karbohydrat i hver! :D

De som ikke ble svidde ble veldig gode, spesielt med kremost, skinke og paprika p!


Janne


Middag: Broccoli og bacon-grateng

Har hentet inspirasjon fra dette innlegget.

Broccoli og bacongrateng:

Du trenger:

  • Broccoli
  • bacon
  • egg
  • ost
  • flte
  • krydder

Sett ovnen p 225 grader.


Kutt opp nsket mengde broccoli og legg de i en ildfast form. Jeg skulle bare lage til meg selv, s jeg tok en liten form og fyllte opp den, ca en halv broccoli.



Kutt opp bacon og stek bitene i godt med olje.



Legg baconbitene opp broccolien. Visp sammen 3 egg og 3-4 spiseskjeer med flte (mer om du lager i en strre form) og tilsett krydder. jeg brukte salt, pepper og sitronpepper. Hell eggeblandingen over baconet og broccolien.



Dryss over masse ost. Jeg brukte mozarella, men allslags ost kan brukes. Sett formen midt i ovnen og stek den i ca 20 min.



Ferdig! Veldig godt og mettende :)


Sikkert godt med skinke eller plse i steden for bacon ogs, om du vil variere litt.

Janne





Frokost-tips!

Stek baconet i stekeovnen, s blir det ikke s mye sl p kjkkenet :)

Jeg fler at hver gang jeg steker bacon i stekepanna s er hele kjkkenet fyllt av fett. S kom en god venninne av meg med et tips: stek de i stekeovnen! Jeg setter ovnen p 175 grader, og steker de i 5-10 min. Tiden i stekeovnen er litt avhengig av hvor tykke baconskivene er, s flg med underveis. Jeg har de p en vanlig langpanne med bakepapir p.

Lunsjen igr:


Av en eller annen grunn liker jeg mye bedre kokt egg til bacon, enn stekt. Her har jeg hatt litt revet mozarella over baconet rett etter jeg tok de ut av ovnen, kjempegodt! Har ogs noen cherry-tomater og majones til.


Janne

Middag: Stekt laks med salat og rmme


Stekt laks, salat av ruccola, tomat og litt mais, rmme og en dsj hvitlksmr p laksen!


Ble en enkel men veldig god middag idag :)

Janne

Middag

Lagde denne deilige middagen etter inspirasjon fra dette innlegget, hvor du ogs kan se fremgangsmten til soppen.


kyllingfilet med salat og ovnsbakt sopp!


Skjrte opp en kyllingfilet i strimler og stekte den i godt med olje og krydder. Salaten bestr av ruccola, tomat, agurk, paprika + en til salat som jeg ikke husker navnet p.. Den mrkeste;) Hadde ca en teskje olje over salaten, og en god dsj med salatkrydder! Ble utrolig godt, ikke siste gangen jeg lager dette!

Neste gang tenkte jeg prve med kremost oppi soppen, kanskje den med kryddersmak fra tine! Legger ut oppskrift og bilder hvis resultatet blir bra:)

middag lavkarbo

Frokost

Har blitt litt drlig med blogging i det siste! Har ikke vrt srlig mye hjemme i helgen, i tillegg til at jeg glemte kamera mitt p vors p lrdag. Men n kommer det noen innlegg ;)

Frst litt lavkarbo-mat! Her er et par frokoster jeg har spist de siste dagene:


Omelett. Blandet sammen et par egg, litt flte, kokt skinke, sopp og tomat og drysset litt salt og pepper over. Stekte det p stekepanna med lokk over. God og veldig mettende frokost!



Eggerre (to egg, litt flte, salt og pepper), skinke, paprika, sukkererter og majones!



Stekt egg med salt og pepper brukt som skiver! Ta p et par skiver ost og skinke + litt masjones. Jeg hadde ogs litt ruccola p til slutt.


Blir mye egg og skinke for tiden, men det er rett slett fordi jeg ikke har orket handle inn noe mer mat enn det mamma allerede har i hus ;) Etter helga begynner pengene endelig strmme inn. Da kommer skattepengene og depositumet p leiligheten, s da blir det kanskje litt mer av bde matbilder og shopping-bilder!

Janne

Middag: Kylling og sellerirotfries!

Lagde en god middag forrige uke som jeg tenkte jeg kunne dele!

Stekt kyllingfilet med sellerirotfries

Du trenger (til 1 person):

  • 1 kyllingfilet
  • Olje/smr til steking
  • Masse godt krydder
  • 1pk sellerirot
  • ketchup/dressing

Sett ovnen p 200 grader. Rens og kutt opp selleriroten, og skjr den opp i strimler eller terninger. Kok sellerirot-bitene i ca 10min.



Skjr opp kyllingfileeten, og krydre den godt. La kjttet ligge en stund med krydderet. Nr selleriroten har kokt i 10minutter slr du av vannet og legger de over i en ildfast form. Ta litt olje og krydder over, bland godt, og sett de inn i stekeovnen. La de st i ca 30min, til de ser ferdige ut.


Nr det er noen minutter igjen av steketiden til selleriroten, steker du kyllingen.



Ferdig!


Som dressing blandet jeg ketchup og majones. Hadde ogs masse Piffi over "potetene"!

Nam!

Janne

Frokost og middag

Begynte ikke p jobb fr klokken 1 idag, s da konne jeg sove lenge! Deilig. Den udugelige skolen jeg gr p klarte jo ikke gi beskjed om at vi hadde siste praksisuke sist veke, ikke denne uken som de har sagt hele veien, s isteden for jobbe full uke uten f betalt skal jeg jobbe et par timer, og f betalt. Ganske grei deal egentlig! Idag jobbet jeg 13-15, i morgen skal jeg jobbe 14.30-16.30.

Fr god tid til pakke og vaske i hvert fall! Det passer veldig bra. P torsdag kommer min fantastiske sster og henter bde meg og flyttelasset mitt<3

Frokosten min idag smakte rett og slett digg.


Stekte egg, plser og bacon. Denne uken m vi prve bruke opp det vi har i kjleskapet, s blir ikke s veldig inspirerende mat framover... Men dette var godt da ;)


Middagen var veldig preget av at jeg mtte bruke det jeg hadde, men ble ganske bra den og.


400g kjttdeig, en boks med hermetiske tomater (Landlord) og masse deilig krydder. Jeg brukte chilipulver, hvitlkskrydder, oregano, cumin og pepper.



Ha det over i en ildfast form og legg godt med ost opp. Krydre litt mer og sett det inn i ovnen. 200grader i ca 10min.



Ferdig!


Janne

Lavkarboversjon av "Pappa-spesial"

Dette er en rett som kanskje hrres spesiell ut for mange, men jeg har spist hykarbo versjonen av den s lenge jeg kan huske og rett og slett elsker den. Kaller den bare "Pappa-spesial", da det alltid var han s lagde den :) Jeg ble veldig glad nr jeg fant ut at jeg kunne gjre om retten til lavkarbo!

Retten bestr av stekte plser og hvit saus med krydder!

Ingredienser:

1dl flte

1,5dl vann

1ts JBKM (Johannesbrdkjernemel)

2 grillplser (brukte det jeg hadde, en kan buke hvilke som helst plser)

1ss meierismr

Revet ost

krydder: salt, pepper, muskat og aromat (knorr).


Skjr opp plsebitene og stek dem i godt med smr.



Kok opp flten, bland JBKM inn i vannet og hell det over den kokende flten i en tynn stripe mens du rrer godt. Tilsett nsket mengde revet ost og krydderet. La det koke til osten har smeltet, og smak til med mer krydder. Bruk mye aromat, men vr forsiktig med muskaten.



Hell over plsene, pass p f med all fettet i stekepannen. Rr godt om, og servr!



Jeg synes den ble litt mektig, s neste gang dropper jeg nok osten. I pappas oppskrift er det vanlig hvit saus som blir brukt, og ikke ost.

Godt ble det vertfall :)

Janne

Lavkarbo-pizza

Endelig har jeg ftt testet ut lavkarbopizza! Har sett en del oppskrifter p nettet, men bestemte meg til slutt for prve lage denne pizzabunnen. Den virket enkel og lage, samtidig som du ikke trenger masse spesielle produkter. Jeg gjorde riktignok noen endringer. Jeg doblet oppskriften for at den skulle passe en stor langpanne, kuttet ut Hi Maiz, og tilsatte et kruskakli.

Pizzabunn:

8 egg

4 spiseskjeer kremflte

2 teskjeer bakepulver

5-6 never revet ost

En klype salt

4 spiseskjeer olje

4 teskjeer Johannesbrdkjernemel (kjpt p helsekosten)

5 spiseskjeer kologisk soyamel (kjpt p meny)

2 spiseskjeer kruskakli (kjpt p coop)

Fremgangsmetode:

Ha egg, flte, bakepulver og olje i en polle og visp dette sammen.


(Her har jeg bare halvparten oppi, fant ut at jeg skulle doble oppskriften nr jeg hadde laget rren ferdig)


Tilsett resten av ingrediensene inkludert osten, rr godt om og smr det utover i en langpanne som er dekt med bakepapir.


Sett det inn i en forvarmet ovn i ca 20 minutter p 200 grader. Flg med underveis, s ikke bunnen blir brent.

Mens bunnen blir stekt lager du fyllet. Her kan du selvflgelig ha akkurat det fyllet du selv vil. Jeg brukte 400g kjttdeig, en boks tomatpur fra Landlord (Kjpt p rema 1000), et par spiseskjeer olje og masse krydder. Krydderet jeg brukte var oregano, hvitlkskrydder, chilipulver, spisskummin, salt og pepper.

Nr bunnen er ferdig tar du den ut, og legger fyllet og osten p.




Sett den tilbake i ovnen, og stek i 20-25 minutter p 200 grader.

Ferdig! (Kamera gjorde pizzaen gul, er ikke snn i virkeligheten...)




Jeg hadde hjemmelaget guacemole og ketchup til.


Pizzaen smakte selvflgelig ikke helt som vanlig pizza, men jeg ble faktisk positivt overrasket! Kommer absolutt til lage denne flere ganger :)

N blir det film og jordbr med flte p. Mmmm<3

Janne




Grsdagen

Det ble en vellykket vinkveld igr. Vi koste oss med vin og Paradise-finale fr vi tok en liten tur til byn. Byturen var s som s, da jeg og Christina bare er 20 r gamle og ikke kommer inn p noen bra plasser. Utrolig irriterende at det er 21rs grenser her i Stavanger, skjnner ikke poenget? Men men, vi koste oss n uansett :) Vinen smakte faktisk kjempe godt! Hadde aldri gjettet at det var s lite sukker i den, synes den var bde frisk og st. Absolutt en ny favoritt! Kostet bare rett over hundrelappen ogs.

Litt bilder fra igr:


Lagde meg taco-tallerken med kjttdeig, litt salat, ost, ostechips, hjemmelaget guacamole, salsa og rmme.



Snn s jeg ut i dagslyset fra soveromsvinduet.






<3


Idag har vi tilbragt mesteparten av dagen liggende ute p taket, og slikket sol. Ingen av oss var helt i toppform, s det har blitt en slapp dag. Men det er lov!

Ikvell skal Christina nok en gang ut p byn, men siden jeg har jobbhelg s droppet jeg det. Ikke at det fristet srlig med alkohol uansett. S ikveld blir det nok en gang en rolig kveld, men film og kos! Har kjpt en korg med jorbr som jeg skal kose meg med ;)


God helg alle sammen!

Janne



Lavkarbo rmmegrt og hvitvin!

Slapp av, jeg drakk ikke vin til grten.

Tidligere idag var jeg som nevnt ute og shoppet litt! Fant en lavkarbo-vin som iflge damen p vinmonopolet skulle vre bde fruktig og frisk... pner den imorgen, s fr komme med tilbakemeldinger da!


Trulli Chardonnay - sukker: 0,30 g/l !


Middagen idag ble en deilig rmmegrt! Leeenge siden jeg har spist det n, s det smakte virkelig godt. Unnte meg ogs et glass med saft uten sukker :) Oppskriften fant jeg lavkarbo.no, og den er nok til to personer. Den kunne heldigvis st i kjleskapet noen dager, s n har jeg frokost til imorgen ogs.

Rmmegrt:

1 boks seterrmme

1,5 dl kremflte

1 dl vann

2 ts Johannesbrdkjernemel (JBK)

Litt vann til blande ut JBK med

1ts salt

stning, kanel og smr til og ha p grten.



Hell rmmen i en kasserolle og la den koke i et par minutter.

Tilsett flten og vannet, og la det koke opp.

Pisk sammen JBK med litt vann til en jevning uten klumper, og tm det opp i grten mens du rrer godt.

La det koke p svak varme i ca 5 minutter mens du rrer.Tilsett salt etter smak til slutt.

Blir det klumper i grten kan du bruke stavmikser p den, og blir den for blt kan du tilsette litt mer JBK.


Her er resultatet! Ble kjempegodt, minst like godt som vanlig rmmegrt! Gleder meg allerede til frokost imorgen.


Janne



Ny uke, nye muligheter!

I helgen var jeg ikke srlig flink med det nye kostholdet mitt. Ble i overkant mye av bde poteter, ris, hvete, sukker m.m. Jeg tenkte at det kunne vre greit se om jeg merket noe forskjell nr jeg spiste hykarbo igjen, og gjett om jeg gjorde. Jeg fikk en intens hodepine, har vrt trtt og slapp hele helgen og generelt vrt ganske sur og grinete... Merket dette spesielt etter jeg spiste mat med mye sukker i, s tror ikke jeg tler sukker noe srlig! Godt det finnes erstatninger som smaker minst like godt :)

En svrt positiv ting som kom ut av dette var jo at jeg virkelig fikk kjenne p kroppen hva det drlige kostholdet har gjort med meg. Begynte igr igjen med lavkarbo, og fler meg allerede mye bedre. Merker jeg er litt slapp i begynnelsen, men dette er helt naturlig nr kroppen m omstille seg fra forbrenne karbohydrater til forbrenne fett. Har blitt litt lite oppskriftsbilder for tiden, lett glemme det ut nr jeg egentlig aldri har verken laget mat eller tatt bilde av mat fr... Kommer vel etter hvert.

Idag ha menyen besttt av:

  • Frokost: Laks og omelett med tomat og ost
  • Lunsj: Avocado med reker og majones
  • Middag: Skinke med eggesalat (ble en litt enkel middag da jeg hadde litt drlig tid)
  • Kvelds: skogsbr smoothie og noen cashew-ntter
  • Snacks: litt baconcrisp

Jobbet p hudpleiesalongen fra 9-halv 5 idag. Rett etterp ble jeg med ssteren min til flyplassen for hente en kompis som kom hjem fra nordsjen. Etter det har jeg bare kost meg hjemme foran dataen/tven! I morgen har jeg fri, s da tenkte jeg prve selvbruning faktisk. Skal jo i bryllup den 11. juni, og jeg er som vanlig likblek. Har aldri prvd selvbruning fr, s er veldig redd for skjolder og lignende, tenkte derfor det kunne vre lurt teste det ut litt p forhnd! Har faktisk aldri i hele mitt liv vrt brun, s det kan jo bli morsomt se... Hper ikke jeg blir alt for brun. S fr jeg bare krysse fingrene. Blir resultatet bra legger jeg nok ut bilder.





Helgen

Har ikke blitt noe oppdatering i helga, da jeg ikke tok dataen med meg hjem. Skulle absolutt hatt en lettere data!

Fr ta en kort oppdatering n heller. Jeg reiste hjem p torsdag fordi jeg skulle i begravelse p fredag. Mormoren til en god venninne av meg gikk bort forrige uke. Alltid trist nr snne ting skjer. Hun hadde vrt drlig en stund, og l p et aldershjem da det skjedde. Hper hun har det bedre der hun er n.

Senere p dagen tok jeg og ssteren min en tur p lett motorsykkelen hennes, og beskte en venninne av oss. Tina, ssteren min fikk lappen igjen igr, etter ha mistet den for noen mneder, s da mtte vi ut kjre litt ;) Dorthe som vi beskte var p garden til foreldrene i helga, s der fikk vi hilse p bde hester, katter, kattunger og den skjnne hunden hennes.


Aiko, den ste bamsen til Dorthe! Rasen heter Eurasier.


Etter gardsbesket kjrte vi tilbake til Skjold, hvor Tore spilte kamp. Skjoldar/Vats mot Falkeid. Skjoldar/Vats som er laget Tore spiller p vant heldigvis :):) Etter kampen stakk vi opp p bygdahuset i Skjold. Der var det nemlig stelt i stand helaften med Norske Talenter finalen p storskjerm. Som dere kanskje har ftt med dere hadde den bittelille bygda mi to talenter i finalen! Berge og Gro Marit. Over 800stk hadde mtt opp. Desverre vant ingen av de, men det er liten tvil om at vi kommer til hre mer fra begge!


13 r og bde ltskriver og sanger. En flink en sdan! Norges svar p John Mayer dette her tror jeg. Gleder meg til hre mer fra Berge! :)



En helt fantastisk stemme. Elsket sangen hun sang p fredag! Da jeg gikk p folkehgskole lagde vi revy, og dette var en av sangene vi sang. Fine minner. Jeg er sikker p at vi ikke har hrt siste sang fra Gro Marit heller. Fr frysninger p hele ryggen nr hun synger!

Etter finalen gikk en gjeng hjem til meg og sg en film. Fin og rolig start p helgen.

p lrdag kjrte jeg og Tore ut til Haugesund for finne dress til han. Vi skal nemlig i bryllup om et par helger! Fant en fantastisk Moods Of Norway-dress! Veldig fornyd med kjpet ;) Kommer nok bilder av den etter bryllupet. Senere p dagen var det hjemmelaget pizza hos svigers, fr jeg hadde litt kvalitetstid med Kristine :)

Sndag ble ogs en rolig dag, var bare hjemme og slappet av. Satt barnevakt p Alexander senere p kvelden, ilag med Tina og Tore. Reiste til Stavanger idag tidlig, da jeg ikke begynte p jobb fr 11.30. N har jeg nettopp laget meg middag, hentet inspirasjon fra denne oppskriften. Jeg brukte kyllingfilt istedenfor kjttet, og stekte sellerifries'en litt lengre, omtrent 20min. Hadde ogs litt rmme til. Ble kjempegodt!

Janne

Enda en eksamen unnagjort!

Da er jeg ferdig med den 5, og ant siste eksamen fr sommeren! Gikk ikke s alt for bra, men tar ikke sorgene p forskudd!

Lagde forresten en deilig kyllingsalat igr, med stekt kyllingfilet, egg, salatmix, ost, tomat og agurk. Hadde en deilig oljedressing over. Spiste det som middag igr, og hadde det som lunsj idag! Tror jeg skal begynne lage store middager oftere, er jo genialt bruke som lunsj! Tok desverre ikke noe bilde av salaten. Kommer sterkere tilbake ;)

Idag har jeg ikke store planer. Lage meg middag og slappe av resten av kvelden, imr er det jobb igjen.

Finner jeg p noe spennende lage legger jeg sikkert ut en oppskrift :)


Her er forresten frokosten min! En av mine yndlingsretter.


Janne

Mmmmmis....

Lagte meg en deilig hjemmelaget is igr!

Fulgte denne oppskriften: hjemmelaget is



Lagte meg ogs noe godt p lrdag (er veldig avhengig av kose meg med noe godt i helgene....). Her skjrte jeg opp et eple og hadde vaniljekesam og revet kokesjokolade over!



Sunt og godt!

Janne

Kylling og bacon i fltesaus og litt kveldssnacks.

  • Oppskrift og "steg-for-steg" bilder fra en god middag jeg lagde igr:

Til en person trenger du:

  • 1 kyllingfilet
  • Ca 1dl flte
  • 2ss ekte smr
  • En sopp
  • Litt brokkoli
  • 2 skiver bacon
  • krydder av eget nske

  • Tin kyllinfileen
  • Kutt opp kylling, bacon, sopp og brokkoli

  • Stek kyllingen i rikelig med smr, og krydre godt. Jeg brukte salt, pepper, hvitlkskrydder, oregano og sitronpepper hvis jeg ikke husker helt feil.
  • Hiv oppi baconet og stek til det er nesten ferdig
  • Hiv oppi resten av grnnsakene (tilsett gjerne flere typer!) og stek et par minutter

  • Hiv oppi flten og la det smkoke i ca 5min.
  • Smak, og tilsett eventuelt mer krydder!

  • Servr!

Dette smakte utrolig godt. Oppskriften er ganske stor, men jeg spiste resten til kveldsmat. Om du ikke gr p et lavkarbo-kosthold s er det sikkert godt med hvitlksbaguetter til ogs!

Senere p kvelden prvde jeg meg p litt lavkarbo-snack:

Inspirasjonen hentet jeg fra denne bloggen.

Til dette trenger du du bare baconcrisp og mrk sjokolade, gjerne med 70 % kakao eller mer.




Varm opp kokesjokolade i vannbad. Jeg brukte ca halve kokesjokoladen, det ble mer enn nok!




Nr sjokoladet er smeltet dypper du baconcrispen ned i sjokoladen. Noen dekket jeg helt med sjokolade, andre bare p en side. P slutten ble det litt vanskelig pga lite sjokolade igjen i bollen, s alle sg ikke like fine ut. Men det er jo tross alt ikke utseende som teller ;)



Legg de p en tallerken, og sett de inn i kjleskapet noen minutter.



Her er det endelige resultatet! Ble ganke godt, men var veldig mektigt s klarte ikke halvparten en gang. Det er kanskje bare positivt? Baconcrisp er veldig lov p lavkarbo, kokesjokolade er lov i sm mengder.

Hper alle har en finfin helg!

Janne

Frokost, lunsj og middag!

Tenkte jeg kunne lage en liten oversikt over forskjellige lavkarbo-retter jeg har spist de siste dagene!

Her er et bilde fra min frste dag som LCHF'er, og hva jeg handlet inn:



Her er noen frokoster/lunsjer jeg har spist:


To stekte egg, bacon,agurk og tomat! Stekte ogs to av tomatskivene, og hadde majones til. jeg har egentlig aldri vrt srlig fan av bacon, men har bestemt meg for lre like det n. Oppdaget igr at det faktisk ikke var s ille som jeg husket!


Som lunsj skjrte jeg opp en halv avocado i strimler og rullet kokt skinke og ost rundt! Veldig godt, og veldig mettende! Jeg var mett allerede etter 3, men ilpet av eksamen klarte jeg allikevel stappe i meg alle sammen ;) I mangel p bde matboks og matpapir mtte jeg pakke de inn i plastfolie... Funket overraskende bra!

Middag:


Kyllingwok! Stek kyllinfilet i rikelig med smr, hiv oppi de grnnsakene du vil, jeg brukte findus classic wok (fryste grnnsaker) og litt paprika. P slutten av steketiden hiver du oppi en spiseskje med soya-saus. En av mine absolutte favorittretter. Litt lite fett til vre lavkarbo, men jeg tar det som sakt litt gradvis!


Janne

LCHF

Som nevnt tidligere har jeg alts bestemt meg for begynne med et lavkarbokosthold, eller LCHF som det kalles. LCHF str for Low Carb High Fat. Enkelt forklart gr dette ut p at du skal redusere mengden karbohydrater du fr i deg, og ke mengden fett.

S hva er karbohydrater? Karbohydrater er en samlebetegnelse p sukker, stivelse, glykogen og fiber. Matvarer som inneholder mye karbohydrater og som jeg skal unng er blant annet vanlig raffinert (hvitt) sukker, hvetemel, poteter, pasta, ris, mais, brd og andre kornvarer som knekkebrd, kjeks osv. Nr du reduserer eller kutter helt ut disse matvarene blir det ndvendig og tilfre mer fett inn i kosten. Hva jeg kan og ikke kan spise beskriver jeg mer detaljert lenger nede i innlegget!

Grunnen til at jeg velger et slikt kosthold er at etter ha lest diverse blogger og andre nettsider der det str mye om lavkarbo har det litt etter litt sunket inn at dette kanskje er et mye bedre kosthold enn det staten anbefaler. Noe jeg syns er veldig interessant er se p hva vi spiste fr, nr mennesker var jegere og sankere. Grunnen til at det kan vre relevant og se p deres levevaner er at p den tiden fantes ikke sykdommer som kreft, hjerteinfarkt, diabetes, fedme, tannrte, eksem og psoriasis. Slike sykdommer dukket ikke opp fr menneskene begynte innfre blant annet korn og potet (og andre rotgrnnsaker som vokser under jorden). Fr disse matvarene ble innfrt levde menneskene utelukket av jakt, fiske og sanking. Med andre ord: det naturen bd p, og ikke noe kunstig halvfabrikata og kjemisk fremstilt mat.

Den gjennomsnittlige levealderen for disse menneskene var kanskje lavere enn den er n, men mennesker som levde p denne tiden, som overlevde spedbarnsddelighet, infeksjoner, skader og som ikke ble spist av levende dyr, levde til de var 90-100r. Grunnen til den lave gjennomsnittlige levealderen var alts ikke kostholdet, men det farlige miljet de levde i p den tiden.

Trenger kroppen vr karbohydrater?

I prinsippet trenger vi ikke karbohydrater, da kroppen klarer produsere dette selv. Men istedenfor utsette kroppen vr for dette ekstra arbeidet er det lurt og spise litt karbohydrater hver dag. Det er veldig forskjellig hva folk mener er nok, men de fleste behver ikke mer enn 50-70g per dag. Dette er ogs litt individuelt, og noe du br prve deg frem til selv.

Om du sker p nettet finner du mye informasjon om lavkarbo-kostholdet, og ogs utallige historier om folk ikke bare har gtt ned i vekt, men som har blitt kvitt en rekke sykdommer, blant annet:

  • Overvekt/fedme
  • Hyt blodtrykk
  • Diabetes type 1 og 2
  • Svingende blodsukker
  • Sukkeravhengighet
  • Spiseforstyrrelser
  • Hypotyreose
  • Fibromyalgi
  • Psoriasisartritt
  • ME
  • Ufrivillig barnlshet
  • Migrene
  • For tidlig overgangsalder

Dette er bare noen av sykdommene/tilstandene som nevnes. Jeg gr ikke mer innp sykdommene her, men er du interessert i finne ut mer finnes det som sakt masse bra informasjon p nettet!

Her er en oversikt over hvilke mat en kan spise og ikke p et lavkarbokosthold. Bildene er tatt fra denne bloggen, linken er til et veldig bra innlegg om lavkarbokosthold, med sprsml og svar fra en anerkjent doktor.

Ja-mat:


Litt-mat:

Nei-mat:



Her er noen av grunnene til at jeg nsker starte som LCHF`er:

  • Jeg nsker g ned i vekt, og fordele vekten p kroppen bedre. Jeg har en skalt "Eplefasong" p kroppen, noe som gjr at mesteparten av fettet samles rundt magen.
  • Jeg sliter med sove om natten, og hper dette vil bli litt bedre med riktig kosthold.
  • Jeg sliter med humrsvingninger, og hper dette vil stabilisere seg med mindre blodsukkersvingninger.
  • Jeg har veldig trr og sensitiv hud, med tendenser til eksem under armene. Har hrt om flere som har positiv effekt p huden etter at de begynte med LCHF. Det er jo en kjent sak at oljer og fett er bra for smre huden fra innsiden!
  • Jeg er ofte veldig trtt og sliten, og hper jeg kan f litt mer energi ved legge om kostholdet.
  • Jeg opplever stadig oftere at jeg fr vondt i magen nr jeg har spist mye karbohydrater. Merker det spesielt nr jeg spiser sjokolade, eller ting med masse hvetemel som f.eks pizza eller boller. Kan ikke huske sist lrdag jeg ikke hadde mageknip. Fler ogs at magen er veldig oppblst til tider.
  • Jeg har slitt med kronisk hodeverk i over 3 r n, og begynner og bli ganske desperat etter finne en lsning. Verken naprapat eller kiropraktor har kunnet fjernet det helt. Jeg tror det hovedsakelig dreier seg om spenningshodepine.

Det er slettes ikke sikkert at disse symptomene vil forsvinne nr jeg legger om kostholdet, men jeg mener at det absolutt er verdt et forsk. N er jeg p dag 3, og er strlende fornyd til n. Jeg kommer sikkert til oppdatere innimellom hvordan formen er, og om jeg merker noen merkbare forskjeller.

Til slutt vil jeg presisere at jeg ikke ser p dette som en diett. Dette er en livsstil, og noe jeg nsker og leve med, ikke bare til jeg har ndd "match-vekta", men resten av livet om jeg fr det til. Det vil selvflgelig bli utfordringer underveis, og det er mange matvarer jeg kommer til savne. Jeg har tenkt trappe gradvis ned p karbohydratene, og finne den mengden som passer best p meg. Hper bloggen vil vre en motivasjon til fortsette holde det nye kostholdet.

Dette ble et langt innlegg, men hper det er interessant for noen :)

Kilden jeg har brukt nr jeg skrev dette innlegget er boken "Frisk med lavkarbo" skrevet av Dr. Sofie Hexeberg. Jeg vil absolutt anbefale alle som er interessert i ernring, har lyst begynne med lavkarbo eller bare er nysgjerrig p hva det gr ut p om lese denne boken.Fr du legger om kostholdet er det veldig viktig at du setter deg skikkelig inn i hva det gr ut p.

Et lite tips fra meg: Boka er n p tilbud her, til kun 149kr! Frakten var heller ikke s dyr. Jeg bestilte boka herfra, og fikk den bare to dager etter at jeg bestilte!

Janne

Jobb og middag.

Da har jeg akkurat spist en deilig lrdagsmiddag og er klar for lese litt mer i den nye boka mi! Tok vist litt lenger tid enn planlagt, men spennende er det virkelig. De siste to rene har jeg bde p folkehgskolen jeg gikk p, og n p hudpleie-instituttet hatt lrere som er veldig interessert i mat og helse. Dette har virkelig pvirket meg, og jeg synes temaet er veldig spennende.

Her er et bilde av dagens middag, nemlig lavkarbo-taco!



Fylt paprika med "taco-tilbehr". Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her! Eneste forskjellen jeg gjorde var ha litt ekstra salat til, og lage noen "oste-chips". Tok enkelt og greit og skjrte opp noen osteskiver og steikte de i ovnen ilag med paprikaen. Enkelt og godt!

Jeg imponerer meg selv litt for tiden, har laget middag selv 3 dager p rad! Vanligvis er jeg s bortskjemt at jeg kommer hjem til ferdiglaget middag hver dag. Kanskje p tide lre seg lage mat n som jeg snart blir 21 r?

Ellers har jeg vrt p jobb fra 9-4 idag. Skulle egentlig bare g 9.30 - 15.30, men var s travelt at jeg gikk ned litt tidligere. P slutten av dagen var det alt for mye gjre til at vi kunne g hjem fr 4. Men kjekt har det vrt! Jeg elsker travle dager, da gr tiden virkelig raskt, og jeg slipper kjede meg/vaske s mye...

Idag har jeg blant annet hatt to ansiktspleie, to 60min massasje, kroppspeeling, kroppsinnpakning og pedikyr. Gikk i ett kan du si! Men det liker vi. Jobber med en polsk dame som herer Marta, og hun er serist verdens snilleste! Kjempe flink er hun ogs. Aldri ftt s god massasje som da Marta masserte meg! Alltid kjekt f lre nye ting av flinke kollegaer. Ellers p salongen er det 3 stk. Mor og datter som driver salongen, og en koselig hudpleier som nettopp har begynt.

Ikvell blir det nok bare avslapping for min del. Fr ta igjen alt det sosiale neste helg, for da skal jeg hjem til min kjre hjembygd Skjold!

Janne

Eksamenstid.

Da er jeg nettopp ferdig med eksamen nr. 4! Skal til sammen ha hele 8 eksamener, men de to praksis-eksamenene jeg skal ha blir nok utsatt til hsten da de sliter med finne sensorer.

Grunnen til at jeg har s mange eksamener er at jeg gr hudpleien p privatskole isteden for p vidergende skole. Jeg m da ta begge rene (Vg2 og Vg3) p ett r, og ogs alle eksamener p ett r. Fagene jeg har er for vrig helsefremmende vg2 og vg3, kommunikasjon og samhandling vg2 og vg3 og yrkesutvelse vg2 og vg3. Til n har jeg hatt begge helsefremmende-eksamener og begge kommunikasjon og samhandling-eksamener. Mangler kun de to med yrkesutvelse fr jeg tar sommerferie!

Typisk at de to vanskligste kommer til slutt... Men men, jeg er fornyd s lenge jeg str! Har hrt fra lrerne at de er utrolig strenge nr det gjelder rettingen, og at de frreste fr hyere enn karakteren 4! S da er det vel bare krysse fingrer, ben og det som er.

Datoene for de to neste eksamene jeg skal ha er forvrig 24 mai: yrkesutvelse vg3 og 6.juni: yrkesutvelse vg2. Ikke srlig logisk ha vg3 eksamen frst, men min erfaring til n er at vg2 eksamenene faktisk er vanskeligere!

N tenkte jeg meg en tur p trening - trener p SiS (idrettssenteret til universitet her i Stavanger) et par ganger i uka (prver holde meg p 3 ganger, men er ikke alltid like lett nr du er s lat som meg!)

Nr jeg kommer hjem skal jeg kose meg med min nyinnkjpte bok:



Skriver mer om dette i et eget innlegg senere ikvell eller i morgen!

Janne

hits