Lavkarbo-brød!

Som nevnt tidligere kjøpte jeg en brødmiks fra Funksjonell Mat, og igår fikk jeg testet den ut! Her er litt bilder fra selve bakingen. Trenger ikke være noen kokk for å få dette til, var jo faktisk en ferdig-pakke!


Oppi pakken finner du en pose med brødmiksen, og en liten form. Formen er vel ca på størrelse med et halvt vanlig brød.Hell brødmiksen over i en bolle og tilsett 3dl vann. Rør godt! Røra ble ganske fort litt seig, så greit å være litt rask her.Fordel deigen i formen, og strø gjerne litt frø på. Jeg strødde på gresskarkjerner. Et tips er å trykke frøene litt nedi deigen. Jeg gjorde ikke dette, men mine frø faller lett av. Sett formen inn i stekeovnen på 175 grader, og la det stå i 60 minutter.Det ferdige resultatet! Brødet ble ganske godt, men litt mer "svampaktig" enn vanlig brød.


Jeg har planer om å lage flere lavkarbobrød, men neste gang prøver jeg nok å lage fra bunn av, da dette er mye billigere. Så får vi se hva som er best :)

Lagde osteskiver med dette brødet igår, og det var veldig godt! Idag har jeg spist brødet med leverpostei og majones. En bra ting med brødet er at det holder deg mett lenge. Det oppbevares i kjøleskapet.

Janne


Kommentarer
» ¢¾Charlotte - Forlovet og lykkelig ¢¾ -17kg med nytt kosthold

Så bra du testet den ut :) kan forestille meg det er en del billigere å bake brødet selv ja. Også går det jo ganske raskt å mikse sammen. Men kjekt å prøve alt, og vite at det finnes enkle løsninger.

16.08.2011 // 00:29
URL: http://charlotte1987.blogg.no

Kommenter innlegget her:

Navn:
Husk meg?

E-postadress:

Bloggadressen:

Kommentar:

hits KATEGORI ! JanneBL - Lavkarbo-brød!

Rolig helg?

Åh gjett om jeg får lyst å gå ut når jeg hører disse sangene:

 

 

 

Meeeen jeg har jobbhelg så blir en rolig kveld på meg... Kanskje imorgen? :D

Håper alle har en flott helg<3

 

Janne

Ønskeliste!

Nå er det ikke lenge til jeg fyller hele 22 år! Den 27. juni for å være presis ;)

Ifjor postet jeg ønskeliste her på bloggen både til bursdagen og til jul, og siden det var en så stor suksess (Les: jeg fikk ca alt jeg ønskte meg!) så gjør jeg det igjen.

Her er årets ønskeliste:


 

 • Solpudder fra Art Deco. Mange parfymerier har nå et tilbud på pudderet samt en pudderkost til kun 200kr.
 • Ring til bunaden.
 • Min absolutte favoritt sommerparfyme! "DKNY - be delicious fresh"
 • Sølv til bunaden, det du bruker til å feste sjalet. Har klart å miste mitt :(
 • Nike Free Runs! Virker som noen geniale og utrolig behagelige joggesko.
 • Pulsklokke

 

Utenom dette står også gavekort på hudpleiklinikk veldig høyt på lista ;) Ellers er jeg veldig glad i all slags dill dall som smykker, ringer, pynteting osv :)

 

Janne

Sommerens spilleliste

Kommer nok mange flere iløpet av sommeren, men her er i hvert fall min foreløpige liste.Kom gjerne med tips til flere bra sanger :)

Idag har jeg fri, så her står denne listen på full styrke mens jeg prøver og motivere meg selv til å vaske leiligheten...

Janne

Da var helgevasken tatt...

Ikke på leiligheten da.. Selv om det kunne trengs;)

Kostene jeg bruker til vanlig har nå fått en grundig vask med sjampo! Det trengtes virkelig. Er ganske sløv på det området ;) Nå får de ligge å tørke til imorgen. Da skal jeg nemlig hjelpe en venninne med sminken før hun skal i bryllup :)

Nå er det jobbing for min del. Senere ikveld blir det kos på naustet til Mona!:)

 

Ha en flott helg alle sammen <3

 

Janne

Beutyfuzz.com - ny nettside med produktomtaler!

Vil bare stikke innom for å anbefale et nytt nettstede, nemlig beutyfuzz.com. Det er en ny side der du kan lese om produktomtaler, anbefalinger, sminkevideoer og andre tips om både hud, hår, sminke og netthandel.

Bloggen er skrevet av flinke Malin som fra før av skriver bloggen "Malin ? Makeup & Hair", som i 2012 vant prisen ?Årets skjønnhetsblogg 2011″ i Vixen Blog Awards. Jeg har lenge fulgt hennes første blogg, og fått mangen nyttige tips om både sminke og sminkekoster (for å nevne noe). Hun deler sine egne meninger, selv om noen av produktene er sponset. Et stort pluss er også at hun har laget mange bra innlegg om hvordan du lettest handler fra utenlandske nettsider. 

Den nye bloggen skal i tillegg til alt dette også ha mangen konkurranser, og det er vel noe vi alle kan like? Trykk på bilde under så kan du også være med i den spennende konkurransen :)

 

Her kan du lese litt om hva Malin har skrevet om seg selv og den nye bloggen:

Hei! Jeg heter Malin (24) og er født og oppvokst på Stord, en liten by nær Haugesund. Her bor jeg fortsatt sammen med min forlovede, Espen, i en selveierbolig ved sjøen. Jeg trives veldig godt her og har ikke tenkt å flytte fra øya med det første.

Jeg har over gjennomsnittet stor interesse for hår, sminke og skjønnhet, og har derfor satt meg godt inn i desse fagene. Jeg er ikke utdannet Makeup Artist ettersom dette er mer en hobby og jobb på si. Men jeg har lært mye innen desse fagene og vil med denne nettsiden dele dette med dere.

 

Hva kan vi lese om på BeautyFuzz ?

Her hos Beautyfuzz.com kan du lese produktomtaler, -anbefalinger, artikler, se sminkevidoer og delta i mangen spennende konkurranser. Jeg tar også i mot ønsker fra leserene mine, enten om det er produktomtaler eller spesielle sminkelooks de ønsker jeg skal skrive om.

 

Her er et eksempel på sminke hun har lagt:


Kjempeflink!

Anbefaler alle å ta en titt innom :) Lett å søke i sidemenyen dersom det er spesielle tips du er ute etter.

Janne

 

Bianco

Heldige meg vant en konkurranse vi hadde på Bianco om hvem som hadde best mersalg og solgte mest skopleie i april. Da fikk jeg en valgfri ring og 3pk med neglelakk :) Her ser dere hvilke jeg valgte:

Fine?:D Syns fargene var så sommerslige og freshe... Var litt dårlig lys når jeg tok bildene, så fargene er enda finere i virkeligheten.
Jeg ble forresten også kåret til månedens ansatt på forrige personalmøte :)

Ha en fin tirsdag alle sammen! Jeg stikker på jobb snart.

Janne

Sommer-inspo

Jeg elsker WeHeartIt! Anbefaler alle å lage seg en konto der :) Da kan du "hjerte" alle bildene du liker, og du samler de på den måten enkelt på profilen din. Veldig gøy, og ikke minst inspirerende å kikke på! Her inne finner du inspirasjon til alt... Outfits, tatoveringer, sayings og fotografier. Følg meg gjerne på weheartit, brukernavnet er Jannebl. Legger ikke ut så mange bilder selv, men her kan du se alle bildene jeg liker :)

Her er litt inspirasjonsbilder jeg liker når det kommer til sommeroutfits. Alle bilder er funnet på Weheartit.


 

Likte dere bildene?:)

 

Janne

Skjold på tvers

Resten av helga mi var slettes ikke verst den heller! Da jeg kom hjem på lørdag i 2-3 tiden for jeg rett ned til fotballbanen i bygda og så på Tore og resten av laget som spillte sin første fotballkamp for sesongen. Etter kampen for vi opp til svigers, da svigermor fylte 50 år på lørdag! Der ble det både gaveutdeling, verdens beste hjemmelagde pizza og litt skravling før det bar rett hjem for litt fiksing. På kvelden skulle vi nemlig på fotballfest.

Jeg holdt meg edru, for på søndag gikk jeg nemlig Skjold På Tvers! Kvelden ble uten tvil en suksess. Vi storkoste oss både på vors på kjøkkensenteret, og havnet til slutt i utdrikningslaget til Mira. Utrolig morsom kveld med både allsang, dansing, steving, "karaoke" og pølse i brød;) Kom meg ikke i seng før nærmere halv 3, noe jeg angret litt på da jeg måtte kave meg opp kl 07.00 neste morgen...

Så til overskriften! Jeg gikk som sagt Skjold På Tvers på søndag. Skjold er bygda jeg er fra, og SPT er en tur som blir arrangert en gang i året. Første året var i fjor. Turen går over 9(!) nuter, og er vel ca 23,8km lang. Tror normal tid og bruke er mellom 6-8 timer. Det er også en Elite-gruppe du kan melde deg på. Den starter kl 13.00 (vi startet halv 9-9) og de som melder seg på her er de som har kondis godt over gjennomsnittet... Rekorden i elitegruppen er på 2timer og 13 minutt. Slettes ikke verst! Selv gikk jeg ilag med Tina, søsteren min, og vi brukte rett over 6 timer. Veldig fornøyd med det! :)

Vi hadde selvfølgelig rompetasker på!

Ca halvveis på turen begynner det å hagle intenst. Utrolig vondt! Heldigvis ga det seg etter et kvarter.


Her står vi på den siste toppen! Søljåsen. Her var jeg riiimelig sliten, så gleden var stor da en snill dame kom bort å ga oss sjokolade :) Tusen takk snille dame<3 Trur aldri sjokolade har smakt SÅ godt.hehe.. Måtte pose litt med mål-skiltet ;) Her var det bare ca 40min igjen av turen!Alt i alt var det en fin men hard tur! Været var stort sett veldig bra, bortsett fra den lille haglebøyen som kom. Traff på mange koslige folk på veien også:) Det var faktisk over 500 påmeldte! Skal så absolutt gjentas til neste år. Kanskje blir det en ny rekord?;) I fjor gikk vi på 8 timer, så hadde i hvert fall fremgang i år!

Nå har jeg bare hatt to rolige dager med jobbing og soving. Utrolig gangsperr og sliten i hele kroppen. Men den mestringsfølelsen du får er absolutt verdt det.

 

Janne

We Love The 90s og Elite-reunion

Har hatt en fantastisk helg! Det startet på fredag da jeg tok en etterlengtet tur ned til Stavanger, for og møte noen av de herligste jentene jeg vet om. Vi skulle nemlig ha en ny reunion med eliten fra folkehøgskolen!

Først tok jeg turen til Christina og sjekket ut den nye leiligheten til hun og typen. Kjempekoslig plass! Etter det reiste vi ilag til Tina som bor i Sandnes. Her møtte vi resten av gjengen, kun med unntak av Kaja og Emilie som desverre ikke kunne bli med. Det ble taco, vin og masse skravling før turen gikk videre til We Love The 90s!

Kvelden var absolutt vellykket, selv om vi var litt slitne på slutten og droppet byturen. Vi stakk heller hjem og hadde nach. Kjente jeg var  veldig glad for det dagen etter. Desverre måtte jeg tidlig hjem dagen etter, da jeg satt på med en kompis av meg hjem igjen. Storkoste meg gjorde jeg uansett! Her er et par bilder fra kvelden:Takk for en herlig helg jenter<3

 

Janne

 

 

Nye linser.

For noen uker siden kom jeg meg endelig til linsekontroll, etter å ha glemt ut hele linsebruket mitt i flere måneder. Beskjeden jeg fikk var ikke helt uventet, synet hadde blitt litt verre. Synet på høyre øye var likt som før +1.5, mens det venstre hadde gått fra +1,75 til +2. Ikke så aller verst med andre ord. Jeg fikk en prøvelinse på (bruker månedslinser) og gikk fornøyd hjem mens jeg tenkte at nå skulle endelig hodeverken lette litt. Lykken varte ikke mange dager, da jeg plutselig endte opp slik:

Haha. Uten sminke, og fremdeles litt hoven på øye...

Jeg våknet rett og slett opp med vondt på øye en dag, og det ble bare verre og verre utover dagen. Da jeg kom hjem fra jobb i 9-tiden om kvelden fant jeg ut at jeg bare måtte ta ut linsen. Det ble verre med en gang, men gidde seg etterhvert, og da jeg la meg følte jeg det var ganske bra igjen. Den gang ei. Da jeg våknet neste dag hadde jeg utrolig vondt i øye! Føltes som om noen hadde skjært i det med en kniv... Det var så vondt at jeg ikke klarte og åpne det, og det andre øye var også litt hovent. Jeg fikk time hos legen samme dag, og han mente jeg hadde fått en rift i hornhinnen. Ikke vet jeg hvordan det skjedde men. Kunne hvis komme av rusk på øye også... Så fikk jeg altså et tykkt lag med krem innpå øye, og denne svære(!) bandasjen så jeg måtte gå med helt til neste kveld. Kan tro det var gøy å sitte i kassen på coop å se slik ut. Fikk en god del spørsmål kan du si! Da jeg tok av bandasjen var det heldigvis helt bra igjen.

Var på ny linsekontroll igår, og da såg alt fint ut. Det vi derimot fant ut var at jeg sannsynligvis har enda dårligere syn! Så om et par uker (når jeg er ferdig med disse linsene jeg har nå) så skal jeg prøve styrken +2 på høyre, og +2,5 på venstre. Får håpe det blir bedre da!

Kjenner jeg begynner og angre litt på det å legge ut bildet over nå... Men men, når alle på coop så meg slik, så kan vel dere også få dere en god latter ;)

 

Janne

Deilig start på dagen

Idag har jeg endelig fått fikset etterveksten min! Det håret mitt vokser virkelig skremmende fort. Det er bare litt over to måneder siden jeg sist var hos frisøren, og etterveksten var minst 4cm lang! Ikke misforstå meg, jeg er virkelig glad for at det vokser så fort, jeg sparer jo tross alt til langt hår nå.

Forsov meg litt idag tidlig, så rakk bare en smoothie til frokost. Lunsjen deriomot var mer planlagt. Jeg brukte den nye muffinsformen min fra tupperware (genial!) til å lage egg å bacon i!

Sett ovnen på 175 grader. Legg først bacon ned i formen, og kakk så et egg oppi hver av de fylte muffinsformene. To var nok for meg, da disse formene er ganske små, og jeg hadde små egg.Jeg stekte mine egg i ca 12 minutter, da var de bløtkokt. Vil du ha de hardkokte steker du de bare litt lengre.


Voila! Enkelt og veldig godt. Mine former er av silikon, så det var enkelt og ta eggene opp på fatet. Jeg spiste de med litt pepper, ketsjup og majones!Mmmm....

Nå skal jeg ta meg en liten shoppingtur til Haugesund for å handle inn litt nødvendigheter til helga. Imorgen skal jeg nemlig på We Love The 90s i Stavanger! Gleder meg!

 

Janne

Surprise-party for Maren

Sist helg stelte vi i stand et aldri så lite surprise-party for Maren som fylte 20 år sist uke. Gjett om hun ble overrasket!:D

Her er et lite bildedryss fra kvelden:

Ble ikke så mangen bra bilder da men, morsomt var det i hvert fall ;) Bursdagsbarnet er selvfølgelig hun med prinsessekronen!

 

God påske alle sammen :)

 

Janne

Litt energi på en trøtt dag

Deilig med en energidrink når du våkner opp og er trøtt i trynet ;)

Tina skaffet meg disse geniale brusetablettene fra Herbalife. Fungerer litt som redbull i grunn, bare at de skal være litt sunnere! Inneholder guarana og koffein som gir energi. Inneholder i tillegg masse c- og b-vitaminer! Jeg var litt for avhengig av redbull før, så dette var en god nyhet for meg ;) Og for de som bryr seg om sånn: så inneholder den bare 9kcal. Den er faktisk
like billig som redbull også :) :)
Jeg har sitron-lime smak!


Janne

Hey, I put some new shoes on...

And suddenly everything's right!:D


Åååhh.. Jeg har egentlig ikke lyst til å ta de av. Noensinne..

Jobbet på Bianco på lørdag, til kl 14.00. Senere på kvelden skulle jeg i surprise-party for søteste Maren. Da måtte jeg jo bare ha meg noen nye sko :) Siden jeg var overbevist om at de kom til å bli forferdelige å gå med utover kvelden, kjøpte jeg meg noen supersøte ballerinasko også. Akkurat DE trengte jeg faktisk :) Eiger utrolig nok ikke et eneste par ballerina-sko!

Men det viste seg faktisk at pumps'ene var skikkelig behagelige på! Så det eneste jeg brukte ballerinaskoene til var når jeg kjørte opp til festen :) Pumps'ene var litt store til meg (er egentlig str 37 1/2, så jeg gikk for 38), så jeg hadde både halvsåle fremme i skoen, og antislip bak med hælen. Sikkert derfor de var så behagelige :) Samt en perfekt passform på skoen selvfølgelig!

Her er litt flere bilder av min nyeste flamme:

Sheer perfection <3


Begge skoene er jo egentlig utrolig upraktiske, og jeg elsker dem desto mer!;) Haha. Godt jeg er like opptatt av skopleie så selve skoene. På bildene over har jeg allerede brukt skoene en kveld, så de tåler heldigvis en støyt, selv om de er hvite ;)

Supert tips til pumps: Hvis du ser nøye etter på hælene (du ser det på bildet der de ligger i esken) så er det en liten gummi-knott på hver sko. Disse får du kjøpt på Bianco til bare 30kr for et par. De beskytter både parketten inne mot stygge merker, og hælen mot å bli skrapt opp når du går på brostein og lignende!:) Absolutt verdt det spør du meg! Og som du ser, så vises det nesten ikke.

 

Janne

Regionsfest i Bergen

For noen helger siden reiste jeg og søte Margrethe opp til bergen på regionsfest! Bianco butikken jeg jobber i er eid av kjeden, så derfor er vi med i en region. Vår region består av Bianco Oasen (Haugesund), Bianco Sundt, Lagunen og Åsane (alle i Bergen). Vi var på vors hos søte Julie som jobber på Åsane, før vi tok turen til Bergen sentrum for å sjekke utelivet!

Fantastisk kveld med masse  koslige jenter :) Her er et lite bildedryss:

Margrethe på hotellrommet. Temaet for kvelden var "En touch av animal" :)Haha. Linselus :)Bianco-sko <3Takk for en hyggelig helg <3 Tror jeg snakker for både meg og Margrethe når jeg sier at vi kommer gjerne igjen :D

Håper at resten av Oasen-gjengen kan være med neste gang også:)

 

Janne

Bloggpause

Ble visst en ganske lang bloggpause på meg... Har ikke helt hatt lysten, i tillegg til at det har blitt mye jobbing i det siste. Sjefen på Bianco ble sykemeldt, så da har jeg jobbet nesten hver dag i det siste. Nå er hun tilbake i 50% stilling, så blir fremdeles ganske mye jobb, men litt mindre :)

Jeg er selvfølgelig bare kjempeglad for å få jobbe masse!

Mye har skjedd siden sist. Har blant annet vært i Bergen på regionsfest med Bianco, på dans og revy i skjold og hatt årets første grill-vors ;) DEILIG med vår! Har også kjøpt meg en del nye ting, så legger nok ut noen innlegg etterhvert med nyheter.

Her er en fantastisk sang så lenge:

 

Originalen er uten tvil best :)

 

Janne

Fryseboks

Har fått meg fryseboks! Er jo alt for lite med de tre skuffene i kjøleskapet, så denne her kommer nok godt med ;) Dette er vel en av de minste typene, så den fikk god plass på kottet.

Dette betydde at jeg endelig kunne fryse av den gamle, noe som virkelig trengtes! Glømte å ta "før" bilde, men den var ca stappfull med is... Her er jeg nesten ferdig:

Deilig å faktisk kunne lukke døren skikkelig;)

Shoeorgasm

Disse deilige skoene blir mine den 1. Mars!!! :) Har lovt meg selv å kjøpe maks 1 par i måneden, og har allerede brukt opp februarkvoten... Kan vel uansett ikke bruke de før det blir litt finere vær! Sjekk ut Bianco.no for bedre bilde :)

Fest med Bianco-jentene!

På lørdag jobbet jeg 14-18 på Bianco, så kjørte jeg rett ned til Jeanette, sjefen min på Bianco, for å ha personalmøte og vinkveld :)

Vi koste og drakk i leiligheten en stund, og utpå kvelden tok vi en tur på byn :) Hadde det knallkjekt! Dette kan absolutt gjentas ;) Utrolig gøy å få jobbe med så kjekke damer!

Her er et lite bildedryss fra kvelden:

Jeanette sin supersøte hund Armani var også med på festlighetene ;)

 

På søndag var jeg og resten av gjengen fra Coop på Egon og spiste deilig mat, før vi dro på festiviteten for å se på teater! "Den stygge" het stykket. Litt spesielt, men ganske bra :)

 

Håper dere også hadde en fin helg <3

Ny sofa!

Endelig har vi fått den nye sofaen i hus:) Mangler fremdeles teppe, hjørnebord å et bilde til veggen, det kommer nok snart:)

Ha en fin helg alle sammen<3 Selv koser jeg meg med druer, pepzi max å masse stearinlys;) Og the voice på tv såklart!

Janne

Interiørnytt!

Har endelig skaffet meg norgesglass som jeg så lenge har hatt lyst på! Kjøpt noen på Åhlens, resten fikk jeg av mamma :) Har noen flere, men de får jeg finne på noe annet lurt til. Hadde ikke plass til flere her...

Har selvfølgelig brukt my precious dymo til å merke glassene! ;)

Storfornøyd!

 

Litt treg med oppdateringen av hverdagslige ting for tiden.. Det er rett og slett fordi vimsete meg alltid glemmer og ta bilder! Men i helgen som var feirte vi verdens beste Kristine, som fyllte 22 år 3. februar. Vi samlet jentegjengen og koste oss med ost, vin og kjeks. Og litt brownieskake ;) Vi koste oss med drikkelek og myyye prating hele kvelden. Sånn blir det når alle er spredd rundt i landet pga studier, blir mye preik når vi først samles.. Men det er sånn vi liker det ;) Var en vellykket feiring<3 Søndagen tilbrakte jeg hjemme hos mamma og pappa der vi spiste god middag og bare koste oss :) Håper alle hadde en like fin helg!

Denne helga skal jeg prøve å få tatt litt bilder! Skal nemlig ut med Bianco-jentene på lørdag, og ut på middag med coop-gjengen på søndag. Gleder meg!

 

Janne

Yves Rocher

Har fått pakke i posten! For ca en uke siden bestilte jeg noen produkter fra Yves Rocher, og nå har jeg testet dem i noen dager  :)

Jeg bestilte en foundation-kost, fransk-manikyr remser, leppekost og en hurtigtørkende toppcoat. Med på kjøpet fikk jeg et rensevann og en øyekrem!


Rensevann som både skal fungere som rens, rensevann og make-up fjerner. Personlig hadde jeg aldri brukt denne uten en rens først. Jeg har renset med en rensemelk først, før jeg påfører denne med en bomullspad. Den skal ikke vaskes av. Til dette formålet fungerer den kjempebra! Den fjerner siste rest av sminke, og etterlater huden frisk og fin. Ikke tørker den ut huden heller. Så som rensevann kan jeg absolutt anbefale denne. Les mer om den her.


Denne foundation-børsten likte jeg kjempegodt. Jeg har lenge tenkt å kjøpe meg en, da det både er mye mer hygienisk og også etterhvert billigere enn svamper. Denne kan du enkelt spraye med desinfiseringsspray etter bruk, og vaske etter behov. Den er enkel å bruke, og trekker ikke til seg foundation slik en svamp gjør. Kan absolutt anbefales! Ikke var den dyr heller :)


Øyekremen jeg fikk med. Det er litt vanskelig for meg og teste denne skikkelig, da jeg ikke har særlig mye rynker eller har spesielt mørke ringer under øyene. Men det virker absolutt som en god øyekrem, som holder huden myk og frisk :)


Dette er ikke en vanlig topcoat som du smører over neglelakken, men en slags olje som du drypper over neglen etter at du har tatt neglelakk på. Oljen gjør at lakken tørker mye raskere. Dette er etter min mening et helt genialt produkt om du i likhet med meg er veldig utolmodig. Jeg ender alltid opp med å ødelegge neglelakken min fordi jeg ikke klarer å sitte i ro helt til den er tørket. Når jeg drypper denne over tørker den seriøst dobbelt så raskt! Her har jeg bare tatt to lag av Isa Dora sin "Second Nail" lakk (genial lakk!), og dryppet en dråpe på hver negl. Det ser sikkert ikke ut som jeg har noe lakk på neglene, men sannheten er at neglene mine for tiden ser helt forferdelige ut. De er helt flisete, både på tuppene og oppå selve neglen. Anbefaler derfor både Isa Dora sin "Second Nail", og denne "topcoaten" fra Yves Rocher :)Genial leppepenn. Som du ser på bildene over kan du ta ut den ene delen og snu den, så selve leppepennen blir beskyttet. Dette gjør at du enkelt kan ta den med deg i veska, uten at masse ekle ting fester seg til kosten ;) Den er også såpass liten av den får plass i yndlings-clutchen :)

Anbefaler denne nettbutikken på det sterkeste, kjempegode og ikke minst billige produkter der! Bloggeren Lene har et samarbeid med dem, så om du skriver YRLENE i rabattkode-feltet får du 20% rabatt på bestillingen din!:)

 

Janne

Ny runde med sunn sjokolade!

Brukte den samme oppskriften som sist, nemlig Charlotte sin oppskrift.

Sjokolade med mintfyll:

1dl sukrinmelis

4-5 dråper peppermynteessens

Kremfløte

1 plate med mørk sjokolade (100g)

1 ss cocosa

Start med å lage mintfyllet:

Bland sammen sukrinmelis, peppermynteessens og 2-3 ss fløte. Rull/knepp sammen til små kuler.


Sett kulene i kjøleskapet, mens du lager sjokoladen:

Smelt sjokolade og cocosa i vannbad:


Viktig å ikke få noe vann i blandingen, og ikke la det koke. Jeg pleier og ha på middels varme. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du 3 ss fløte. Du kan også tilsette søtning, men når jeg bruker 70% sjokolade føler jeg ikke det trengs.


Med fløte.

Hell litt av blandingen i en silikonform. Fyll ca halveis opp:

Ha oppi mintfyllet:

Fyll så opp med resten av sjokoladen og sett formen i kjøleskapet. Etter et par timer er sjokoladen klar :)

Sjokoladen smelter fort, så den bør oppbevares i kjøleskapet.

Smaker nydelig <3

 

Janne


In love with my new shoes...
Mine nye Adela-Boot fra Bianco :)

 

Sitter nå bare her å nyter utsikten, mens knekkebrøddeigen står i ovnen...

 

 

 

 

Janne

Treningsmusikk

Nå som jeg så smått har begynt å trene igjen er det viktig med musikk. Jeg orker rett å slett ikke mer en 2min på tredemølla hvis jeg har glemt ipoden! Musikk er et must for meg når det kommer til motivasjon. Her er spillelisten det går i for tiden:

 

Kenny Loggins - Footloose

Adele - Set Fire To The Rain (Moto Blanco Radio Remix)

Avicii - Levels

Flo Rida - Wild Ones

Cobra Starship - You Make Me Feel

Jessie J - Domino

Wiz Khalifa & Snoop Dogg -Young Wild and Free

Beth Hart & Joe Bonnamassa - Something Got A Hold Of Me

Beth Hart & Joe Bonnamassa - Well Well

Rihanna - Where Have You Been

Rihanna - We Found Love

David Guette - The Alphabeat

Alexandra Stan - Crazy

Lady Gaga - Marry The Night

 

Lenge siden jeg oppdaterte den men. God miks av gammelt og nytt ;) Kom gjerne med tips til andre sanger som er bra å løpe/jogge til!

 

JanneHjemmelaget Müsli

Da har jeg endelig fått testet ut hjemmelaget musli :) Den ble kanskje ikke heelt lavkarbo, for jeg brukte honning, men det er da bedre enn raffinert sukker..

Oppskrift:

1dl hakkede mandler

1dl hakkede valnøtter

1dl solsikkekjerner

1dl sesamfrø

1dl linfrø

1/2dl kokosmasse

2ss honning

Litt olje

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 150 grader. Bland sammen allt det tørre:
Smelt honning og olje i en panne:


Hiv oppi frø-massen, og sørg for at alt blir godt blandet inn i honning/oljen.


Bre massen ut over en langpanne og stek i ovnen i ca 20min. Pass på, de kan bli brent!


Etter 20min:


La de avkjøles i ca 30min. Ha det så over på en boks :) Dette kan du bruke i f.eks yoghurt, som frokostblanding m.m.

Her har jeg litt av muslien over yoghurt naturell blandet med 2-3 dråper Stevia Vanilla. Kjempegodt :D


 

Janne

Bianco sko

Sjekk ut nyhetene vi får inn framover!

www.kk.no/888496/sniktitt-paa-vaarens-bianco-sko

KK.no har skrevet en artikkel om sko som kommer inn i butikken framover. Mange flotte sko her :D Vi har allerede fått inn noen av de, så kom å ta en titt på Bianco Oasen!;)

Ingen tvil om at de svarte med slangeskinn skal få bli en del av min samling:


(Bilde lånt fra KK.no's artikkel)

 

Gleder meg til flere nyheter fremover!:D

 

Janne

Stikker på jobb... Gjett hvor!

 

Snakkes ikveld!

Lunsj/middag

Sto opp litt sent idag, og bestemte meg for å lage lunsj/middag i ett. Skal nemlig på jobb fra 12-21 på coop, så middagen blir spist der.

Igår spiste vi kjøttdeig og spagetti, så det var litt kjøttdeigrester igjen. Fant ut at jeg skulle prøve meg på en slags "Shepards pai" på lavkarbovis, og det ble heldigvis veldig godt :)

Oppskrift:

 • Jeg brukte et brett med sellerirot og ca ett halvt lite blomkål. Kutt det opp i små biter og kok til det blir mørt.
 • Om du ikke har kjøttdeigrester kan du steke kjøttdeig mens sellerirot og blomkål koker. Ha f.eks hakkede tomater eller kjøttdeig/pastasaus i kjøttdeigen.
 • Når grønnsakene er ferdig kokt siler du av vannet og tilsetter en ss smør og litt fløte. Kjør alt sammen med en stavmikser og tilsett salt og pepper etter smak.
 • Fordel kjøttdeigrøren i en smurt ildfast form • Legg mosen over og strø på litt ost om du liker det • Sett den inn i ovnen på 200 grader, til osten har smeltet

 

 • Ferdig:


 

Smakte kjempegodt :) Blir nok ikke siste gangen jeg lager dette!

 

Janne

 

Endelig fått fikset etterveksten!

Igår var jeg endelig hos frisøren, og stripet etterveksten :)

Sånn så det ut før:


Nettopp stått opp, så var litt trøtt på dette bilde ;)


Flott ettervekst...

Etter:Håret er litt mørkere i tuppene, da jeg fremdeles har det mørke håret jeg hadde før der. Satser på at det vokser ut til sommeren ;)

Deilig å få det gjort :)

 

Janne

Jeffrey Campbell

Meld deg på denne konkurransen og du kan vinne et par Jeffrey campbells! :)

Fast Food Lavkarbo-style

Her i bygda har vi et gatekjøkken som blir flittig brukt på søndager, når en ikke orker å lage seg mat. Min favoritt har alltid vært løvstek-tallerken. Denne lavkarboversjonen var faktisk akkurat like god!:D

Dette er et gammelt bilde, denne gangen spiste jeg den med en salat av kinakål, agurk og paprika med dressing på :) Kjempegodt!  Sellerirot-fries'en lager du enklest ved å helle litt olje i en kjele (ca 3 dl) og hive sellerirotfriesen oppi når det er så varmt at det freser.  Det tar ca 5 min før de er ferdig stekt! Legg de på en tallerken å strø på med salt :)

 

Janne

 

 

Da er klokken hengt opp

Endelig har jeg (Tore) fått hengt opp klokken :) Fornøyd med resultatet!

Nachos og helgen som var

Tenkte og legge ut et par bilder av lavkarbo-nachosen jeg lager. Det er utrolig godt, og selvfølgelig enkelt ;)

 1. Sett ovnen på 200 grader
 2. Stek løk og hvitløk i en panne (jeg brukte en halv løk, og et fedd hvitløk)
 3. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er brun
 4. Tilsett enten en pose med tacokrydder, eller lag krydderet selv hvis du vil ha en enda sunnere variant
 5. Strø bacongull over en stekeplate, og legg den ferdigstekte kjøttdeigen over
 6. Legg masse ost over, og eventuelt mais/ananas o.l.
 7. Stek i ovnen til osten er smeltetServer med rømme, tacosaus og hjemmelaget guacamole!:)

Dette ble søndagsmiddagen til meg og Tore ;) Veldig fin dagen-derpå mat! Har hatt en fin helg. Fredag hadde jeg fri, og hadde besøk av Tina hele dagen/kvelden. Lørdag var jeg på fest hos Maria :) Søndagen ble tilbrakt foran pc-skjermen og tv'en... Nå skal jeg straks avgårde på trening, og kl 16.00-20.00 er det jobbing på Bianco!:)

 

Janne

Frokost/lunsj tips

Fikk dette tipset fra Charlotte sin blogg, og tenkte at jeg skulle dele det videre :)

Dette er en superenkel, rask og sunn frokost eller lunsj. Du tar bare og deler en moden avocado i to, tar ut steinen og fyller opp hullet med tubeost! Charlotte har brukt pepperost i sin, jeg brukte rekeost og syntes at det smakte kjempegodt!

Her har jeg brukt en liten avocado, og dette holder meg mett i mange timer. Genialt og kjempesunt! Rekeosten inneholder 0g karbo, og avocadoen inneholder kanskje 1g karbo!

 

Janne

Lavkarbo-vafler

Du trenger:
-200g philadelfia
-4 egg
-1ts bakepulver
-1/2 dl sukrin
-1ts vaniljepulver
-1ts kardemomme
-2dl fløte
-1ss fiberhusk

Start med å piske philadelfiaosten med en håndmikser. Bland inn resten, ta fiberhusk og bakepulver i til sist. La røra stå et par min. Og stek så vaflene :) Ikke ta for mye røre i jernet på en gang, da røra svulmer litt opp.

Jeg synes denne oppskriften ble kjempegod:) Håper det smaker!

Janne

Ny lavkarbopizza

Prøver fremdeles å finne den perfekte pizzabunn, men ser ut som jeg fremdeles leter ;) Fant denne oppskriften på nettet (husker desverre ikke hvor), så tenkte jeg skulle prøve den ut. Men syns den ble ganske lik de andre jeg har prøvd: svampe-aktige! Finnes det virkelig ikke en bra pizzabunn-erstatning? Pizzaen er for all del god, og fyllet jeg lagde ble jeg veldig fornøyd med. Men savner den luftige mel-bunnen.

Legger ut oppskriften uansett, kanskje noen andre liker den bedre :)

Bunn:

 • 2dl mel - Jeg brukte ca 1dl soyamel og 1dl bakepro
 • 1ts salt
 • 2ts oregano
 • 1ts hvitløkspulver (bruk mindre om du ikke liker mye hvitløk)
 • 1,2ts bakepulver
 • Et par never revet ost

 

Bland alt dette sammen, og tilsett:

 • 3 egg
 • 1,5ss rapsolje
 • 1,5ss vannSmør bunnen ut over en langpanne med bakepapir på. Vær litt obs, da bunnen er ganske flytende. Strø over en god neve med revet ost. Stek bunnen på 180 grader i ca 10 min.

Ferdig stekt:Du kan bruke det fyllet du vil, jeg brukte:

 • Pose fra Toro: taco-pizza
 • En boks med hakkede tomater
 • 400g kjøttdeig
 • Noen skiver pepperoni
 • Masse ost

Brun kjøttdeig, tilsett posen og de hakkede tomatene og la det småkoke i 5 min. Når pizzabunnen er ferdig stekt lar du den hvile litt på en rist, imens kan du f.eks skjære/raspe ost. Bre fyllet over pizzaen og legg på pepperoni og ost.

Stek pizzaen i ca 20 min til.

Ferdig!


Den ble som sagt god, men jeg vil prøve og finne en enda bedre bunn. Har allerede funnet et par jeg skal teste ut:) Vil bare nok en gang tipse om at pizza er supert å lage selv om du bare er èn person, for da kan du gjøre som meg. Skjær pizzaen opp og legg ett eller to  stykker i plastikkposer og frys dem. Supert å bruke som lunsj/frokost eller en rask middag! Den er god kald også :)

Idag har jeg laget vafler! Lavkarbo selvfølgelig;) legger ut bilder og oppskrift senere.

 

Janne

Fin dag

Idag har jeg jobbet på Bianco 10-15. Gikk kjempebra på jobb idag, fikk solgt masse, og bare hyggelige kunder :) Syns alle bør ta turen til nærmeste Bianco butikk, vi har 50% på masse varer! Både damesko, herresko og tilbehør! Mye fint :) Jeg har laget meg selv en regel om å kun kjøpe et par sko i måneden, men tror jeg sprekker... Har helt cravings på denne skoen her!Adele Boot

 

Etter jobb gikk jeg på trening faktisk! Første gang på flere måneder... Har nemlig meldt meg inn på treningssenteret som ligger på kjøpesenteret jeg jobber på :) Virker som et veldig greit treningsenter! Føltes deilig å få brukt kroppen litt, etter denne dvalen. Det ble 30min på mølla (intervaller) og ca 40min med styrketrening. Gruer meg til imorgen, er nok kjempestiv! Men men, verdt det. Håper formen kommer seg fort ;)

Nå sitter bare jeg og min kjære på sofaen og sløver. Spiser vaniljekesam med kokesjokolade og leser i den nye boka mi <3

 

Ha en finfin kveld alle søte :)

Janne

Pakker i posten

I løpet av de siste dagene har jeg fått to pakker i posten!:) Alltid gøy.


Pakke fra Clas Ohlson;)


I pakken lå det et veggur!:)


MakeupMekka hadde salg, så da kjøpte jeg meg en ny foundation og en mattende krem. Fikk også en fuktighetsspray med på kjøpet :)


Har hørt mye bra om denne, men selv ble jeg veldig skuffet. Har brukt den i noen dager nå, og er ikke særlig imponert. Den dekker virkelig ikke i det hele tatt. Den er veldig tynn, og det føles som jeg drar den av igjen når jeg prøver og smøre den på huden. Den får et lite pluss for at det lille som kommer på holder lenge, og den føles behagelig på. Passer nok best som en sommer-foundation for de som ikke har særlig mye å dekke!


Denne fikk jeg som sagt gratis. Har ikke testet den ut så mye, men den virker helt grei. Litt dårlig spray til tider, kommer litt store dråper ut. Men den lukter godt, og fukter huden :)


Denne likte jeg kjempegodt! Endelig noe som faktisk matter ned huden min ;) Du kan bruke den både over og under sminke, jeg har testet begge deler. Jeg tar en liten dråpe av produktet på en makeup-svamp og klapper det på i t-sonen (panne-nese-hake) før jeg tar på meg sminken. Den får virkelig sminken til å holde lengre, og jeg blir ikke så fort blank i pannen :)

 

 

Janne

Bursdagsfeiring

I helgen har jeg feirt både min bedre halvdel og en god venninne av meg, som begge hadde bursdag på lørdag!:) Vi dro til Gjertrud på tapas, før vi for til Haugesund for å sjekke utelivet der. Vi var en god gjeng, og kvelden ble uten tvil en suksess!:D Glemte selvfølgelig kamera, men tok et bilde av Gjertrud da hun kom ut med gratis Champis til alle ;)

På søndagen hadde jeg og Tore besøk av svigers og mamma & pappa på en liten bursdagsfeiring her hjemme :)

New Shoes

Fra Bianco ofc ;)

 

Camel Boot. Disse er utrolig behagelige på!:D Vi er nødt til å gå med Bianco-sko på jobb, så jeg trengte virkelig et par til som er gode nok å gå i på jobb. Bildene er med og uten blits.


Ingen tvil om at denne wallstickersen skal pryde mitt fremtidige walk-in-closet ;)

 

Janne

Nyttårsaften

I år som i fjor feiret vi nyttårsaften her hjemme hos meg og Tore :) Forskjellen var vel bare at i år så bor jeg faktisk her ;) hehe.

Vi samlet sammen en koslig gjeng og laget deilig kalkun. Vi var vel ca 10stk til middag, så kom det flere etter hvert. En kjempekoslig kveld, men når jeg våknet opp dagen etter og så alt rotet konkluderte jeg med at jeg aldri skal ha vors/fest/nach hjemme i leiligheten igjen... Holder fremdeles på å rydde! Juletreet mitt veltet faktisk 4 ganger... Heldigvis overlevde mesteparten av de fine julekulene mine ;)

Her er et lite bildedryss fra kvelden:Det ene nyttårsbordet. Resten måtte  sitte i stuen ;)Vi pynter kalkunen :)


Quiz-time!


Quiz-sjef Kristine!


Mitt eget Dream-team! Meg, Jokke og Tina vant sjølvsagt ;D

Morsom kveld med festlige folk!:D

Dagen derpå satt vi en sleten gjeng i den enda mer ødelagte sofaen (godt vi har bestilt oss ny!) og såg på stand-up komikere på youtube;p Middagen ble pizzabaker-pizza levert på døren... Alt er lov dagen derpå :)

Håper alle hadde en flott nyttårsaften!

Nå skal jeg til byn å kjøpe bursdagspresang til Tore og Gjertrud, som begge har bursdag på lørdag! Etterpå er det nok en kveld med jobbing på Bianco :)

 

Janne

Juletapas og romjulspub

Igår samlet jeg noen av de nærmeste venninnene mine, og sammen lagde vi tapas hos meg. Ble en del vin også ;) I 11-tiden gikk vi ned på Vindafjordhallen der de arrangerte romjulspub. Kvelden endte med et fantastisk nach hos meg og Tore ;) Utrolig vellykket kveld <3

Her er et lite bildedryss:


De aller beste jentene <3

Bildene er lånt av Christine :)

 

JanneJulepresanger

Her er noen av presangene jeg fikk til jul :)


Sparebøsse formet som en søt gris, sett med ildfaste former, vaffeljern, boks til vaskepulver, stavmikser og veggklokke.


Mobil av verdens beste kjæreste <3


Fine pulsvarmere strikket av mormoren til Tore, og en søt telysholder.


Deilige strikke-sokker strikket av svigermor :)


Søt pynteugle og vin.


Kjempepraktisk puff som både kan sittes på, og bruke som oppbevaringsplass :)


Veske fra Gina Tricot


Kjempefin klokke :)

Fikk masse annet også, bl.a en fin lampe, penger, sengtøy, bestikk, litt forskjellig pynteting, en arbeidskrakk, utstyr til å vaske bilen ++ :) Fikk med andre ord masse fint, og nesten alt jeg ønskte meg!:D Hadde en fantastisk julefeiring hjemme hos mamma og pappa, ilag med søsteren min, mormor og tante og onkel. På slutten kom også Tore, som hadde feirt kvelden hos mormoren sin :) En fantastisk kveld<3

 

De siste dagene har også vært veldig fine. 1. juledag spiste vi middag hos mamma og pappa før vi dro på dans i Sandeid. Igår hadde jeg jentene mine på juletapas hos meg, før vi dro ned på romjulspuben på vindafjordhallen :) Vi tok en del bilder igår, så slenger ut noen snart!

Håper alle har hatt en flott jul<3

Janne

Mobilblogg

Jeg fikk mobil av min kjære til jul, så nå kan jeg blogge fra mobilen :-) passte fint, for strømledningen til dataen min har nemlig sluttet å virke!

Slenger med et bilde av juletreet mitt :-) Flere bilder kommer når jeg har data!

Helgen

Har hatt en fin og rolig helg. Jobbet til kl 21 på fredag, og koste meg bare med en film hjemme på kvelden. På lørdag jobbet jeg på Bianco fra 10-17. På kvelden spiste vi pizza hos svigers, og etterpå var jeg hos Silje og koste meg :) På natten var jeg sjåfør på søsteren min og noen kompiser. Ble en sen kveld, kom oss ikke i seng før kl 5! Da var det deilig å sove lenge idag :)

På fredag malte vi forresten taket og taklistene! Endelig... Trodde egentlig taket var ganske hvitt jeg da, men du såg ganske stor forskjell! Det kommer litt interiørbilder når jeg har fått tak i juletre og pyntet litt mer her :) Har forresten kjøpt nye putetrekk også!

Handlet litt på Bianco igår også...


Døds kul clutch med slangeskinn! Den er faktisk enda kulere i virkeligheten :)


Deilig og myk hals. En kan vel aldri få nok skjerf?:)

Kjøpte meg også litt nødvendigheter som imprignering for både glatt skinn, og en for semsket skinn, samt en genial shoe-deo spray :)

Idag skal jeg bare slappe av. Startet dagen med sjokolade og julebrus :) Ikveld blir det enten bursdagsfeiring for Andrè, eller julekonsert med Mona og Maria.

Nå er forresten alle lysene på adventsstaken tent <3

God jul alle sammen!

Janne

Sunn hjemmelaget sjokolade!

Da har jeg fått testet sjokoladen, og det ble en suksess! :)

Bitene er kanskje ikke de vakreste, men det er jo innsiden som teller, right?

Det hvite dere ser er mintfyllet jeg brukte. Det består av sukrinmelis, fløte og peppermynteolje. Vanligvis liker jeg ikke den kalde sukrin-smaken, men i denne sjokoladen var den bare genial! Mintsjokolade skal jo være litt isende.

Fremgangsmåten jeg brukte er helt lik Charlotte sin, så jeg linker til innlegget hennes istedenfor å legge ut oppskriften her, da det tross alt er hun som har æren for oppskriften ;) Trykk på navnet hennes, så kommer du rett til innlegget! Hun har også bilder fra fremgansmåten :)

Hun lagde også sjokolade med baconcrisp, noe jeg ikke gjorde. Det får vi prøve en annen gang! Eneste forandringen jeg gjorde var å bytte ut tagatesse (søtning) med stevia, da jeg ikke har tagatesse :)

Håper dere prøver å lage deres egen sjokolade, denne kan vi jo faktisk spise dobbelt så mye av, uten dårlig sammvittighet ;)

Husk bare og oppbevar den i kjøleskapet, da den smelter fort :)

 

Janne

Stavanger tur og flere innkjøp

I helga som var dro jeg og Tina, søsteren min, ned til Mormor i Stavanger. Jeg skulle nemlig ha min siste eksamen! Den gikk ikke særlig bra, men jeg sto i hvert fall ;) Og nå er jeg ferdig!! Deilig.

På fredagen dro vi på ikea for å shoppe litt julepynt. Det viste seg å bli en bomtur. Har aldri sett så dårlig utvalg i julepynt før! Så det endte med at jeg kjøpte meg noen fine blomster isteden for.


En fredslilje, en orkide og en til som jeg ikke husker navnet på... Og folkens, de er EKTE! Spørs hvordan dette kommer til å gå.. Håper de holder til over jul i hvert fall ;)

Litt vanskelig å se, men det henger altså en julekule(?) i vinduet, og i vinduskarmen til venstre er det to søte lamper fra ikea :) Ute er det grått og trist... Savner snøen litt jeg!

Ellers har jeg fått meg et par nye støvletter, på Bianco selvfølgelig ;) De gamle støvlettene mine hadde løsnet fra sålen, så det var på tide at jeg skaffet meg et nytt par:


Bilde er hentet fra Bianco.no

Jeg ble også veldig gledelig overrasket da jeg så at Bianco har begynt å selge neglelakker! Måtte selvfølgelig gå til innkjøp av en eske:)


Det er tre store neglelakker oppi hver eske, og det finnes tre esker med forskjellige farger :) Og det beste? Esken koster bare 100kr! Det kan vi like :) Du ser ikke fargen så godt her, så skal prøve å få tatt et bilde når jeg har lakkene på meg :) Idag blir det den svarte med sølvpartikler i. Fikk testet de litt igår, og de var kjempeenkle og ta på, og tørket fort!

Har kjøpt litt mer de siste ukene også, blant annet en kjole jeg tenkte jeg skulle ha på meg på nyttår :)


Denne kjolen fra Bik Bok (bildet lånt fra hjemmesiden deres) kjøpte jeg i grått, da Bik Bok hadde halv pris på hele butikken :)

Janne

Sunne innkjøp

Er virkelig ikke særlig motiverende å blogge når en ikke har et kamera som fungerer skikkelig. Håper jeg får litt penger til jul, så jeg kan kjøpe meg et :)

Men her er vertfall noe av det jeg kjøpte meg igår:


Startpakke for å lage sjokolade :) Dette er på tilbud til 199kr i Life-butikker nå. Du får med:


En plate med 70% sjokolade, en silikonform og et glass med Cocosa!:) I tillegg ligger det et oppskrifthefte oppi.


På samme butikk kjøpte jeg også en peppermynteolje, da jeg ble inspirert av Charlotte til å lage mintsjokolade!

Jeg har allerede fått testet settet ut, og nå står sjokoladen i kjøleskapet!:) Legger ut bilder om det ble vellykket ;)

 

Janne

 

 

 

 

 

 

 

 

 En sunnere Holiday-dip!

Jeg er som de fleste sikkert har skjønt altfor glad i chips og dip. Og det skal aller helst være salt chips, med holiday-dip! Nå er jo ingen av delene særlig sunt, så jeg har funnet en grei erstatning :)

Den er selvfølgelig ikke like god som originalen for min del, men det er absolutt en bra erstatning :)

 

Som chips bruker jeg enkelt og greit bacongull, av denne typen:


Bilde er lånt fra Charlotte sin blogg.


Holiday-dip lager du slik:

 • En boks med seterrømme
 • 1 ss paprikapulver
 • 1ss løkpulver
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 ss salt
 • litt pepper
 • litt cayennepepper
 • litt søtning om du ønsker.

Dette er mål jeg fant på en oppskrift på internett (husker desverre ikke hvor!), jeg måler aldri så veldig nøyaktig, men smaker meg frem. Jeg bruker gjerne litt mer krydder enn dette, da jeg liker en kraftig smak :) Viktig: For at denne dippen skal bli god bør du lage den i god tid, og sette den i kjøleskapet. Lag den gjerne dagen før, i hvert fall et par timer før du bruker den. Da blir den best :)

Håper dere liker dippen!

 

Janne

Ønskeliste del 2

Kom på litt flere ting jeg ønsker meg, og dere kan jo også bruke dette til inspirasjon til hva dere kan kjøpe til venner og kjente :)

Så her er hva jeg ønsker meg:


1. Solpudder. Det på bilde er et fra Art Deco.Har et fra IsaDora nå, men er ikke særlig fornøyd med det.

2. Klokker. De to på bildene er fra CMYK. Jeg ønsker meg veldig en klokke, er usikker på om jeg liker sølv eller svart best egentlig. Det viktigste er at den sitter godt på håndleddet. Jeg har et ganske lite håndledd, så det er viktig at selve uret ikke er for stort, og at reimen kan justeres!

3. Parfyme med "pumpe" (link). Usikker på hva det heter, men synes i hvert fall sånne flasker med en pumpe på er sååå fine. Jeg får aldri nok av parfymer, bruker de opp veldig fort også. Fikk en av min kjære i fjor, men den er så og si tom! Så ny parfyme slår aldri feil :) Denne er fra Victorias Secret, vet ikke om den lukter godt, men den har fått mye skryt.

4. Ny mobil, uten abonnement. For tiden bruker jeg bare den gamle til pappa. Funker fint den, men hadde vært gøy med en smartphone :) Er nok litt i dyreste laget for julepresang, men kan jo håpe på at jeg får litt penger, så jeg har råd til en selv ;)

 

Hvordan ligger dere an med julepresanger? Selv har jeg bare to igjen. Mormor og min kjære! De får jeg ta på neste lønning, for nå er det ganske tomt på kontoen ;) Ønsker alle en fiiin førjulstid<3

 

Janne

 

 

Første søndag i advent

Det første lyset er tent :)Har også kjøpt meg litt julepynt fra kremmerhuset:

 

Litt peiskos :)


Håper alle har hatt en fin helg :) Selv har jeg bare jobbet og slappet av. Fint det også av og til ;)

 

Janne

Ny jobb!

Det har vel aldri vært en hemmelighet at jeg har en svakhet for sko... Aner ikke hvor mange par sko jeg har, men det var i hvert fall mer enn jeg fikk plass til hos Tore, så halvparten står fremdeles hjemme:p Uansett hvor mange par jeg har, har jeg alltid lyst på flere. Sko er rett og slett en lidenskap! Nå har jeg fått muligheten til og jobbe med det også! Jeg har nemlig fått meg jobb på ikke hvilken som helst skobutikk, men Bianco, min favoritt skobutikk!:D Butikken jeg skal jobbe på ligger på Oasen kjøpesenter:) Jeg skal jobbe der et par kvelder i uken. Har allerede vært der et par ganger, og igår jobbet jeg for første gang alene!

Stortrives med den nye jobben :) Viste seg også at jeg kjenner to av jentene som jobber der, og det er jo absolutt et pluss!:D Jeanette, sjefen min virker også kjempekoslig :) 

Sko<3

Ved neste lønning blir det nok et par nye sko ja!:D

Kristiansand!

Som jeg skrev i forrige innlegg så har jeg vært i Kristiansand i helgen. To av mine beste venner fra folkehøyskolen bor og studerer der nå, så resten av jentegjengen bestemte oss for å reise ned dit en helg. Kaja og Emilie kom fra østlandet, mens jeg og Christina tok tog fra Stavanger og ned. For min del begynte reisen tiiidlig fredags morgen, da jeg først måtte ta buss til Stavanger.

Jeg og Christina var fremme i 2 tiden, og for rett hjem til Tina der vi skulle bo for helgen. En liten stund etter kom Christina B, som også bor i Kristiansand. Vi for ut på litt shopping (kjøpte blant annet kjolen jeg har på meg på bildene) og senere på kvelden ble det taco og masse prating da Emilie og Kaja endelig kom :)

Lørdag brukte vi til å sove lenge, enda litt mer shopping og til slutt vors hos Tina! Vi fikk også besøk av et par venninner av Tina, så vi ble en liten gjeng til slutt;) Etter vorset dro vi ut på byn. Kristiansand var absolutt en gøy by å dra ut i! Kvelden ble avsluttet med en deilig bakt potet... Lov å skeie ut litt i helgene ;)

Jeg har jo fremdeles ikke noe kamera, men jeg har fått låne litt bilder av søte Christina! Så her kommer et lite bildedryss:Tusen takk for en fantastisk helg jenter<3 Håper ikke det blir like lenge til neste gang :)

 

Janne

 

Gjenforening med Eliten!

For et par år siden gikk jeg på folkehøyskole, og ble der kjent med blant annet en fantastisk jentegjeng. Vi gikk alle i samme klasse, og kalte oss for det svært passende navnet Eliten ;) Bli ble veldig godt kjent iløpet av året, og har i ettertid holdt kontakten. Noe jeg er veldig glad for!

I morgen reiser jeg ned til Kristiansand der to av jentene bor fortiden, for ve skal nemlig ha en liten reunion :) Gleder meg som bare det til å se alle jentene igjen!:D

Her er noen flotte bilder av oss;)Såå glad i dere jenter<3

 

Janne

Julegavetips!

Tenkte jeg kunne lage et innlegg med litt julegavetips!:) Selv er jeg nesten ferdig med alle julepresangene. Har bare den vanskligste igjen: samboeren... Det er så mye lettere å kjøpe presanger til jenter!

Så her kommer noen rimelige julegavetips, hovedsakelig ment for jenter :)

Jeg linker til alle julegavetipsene, bare trykk på bilde så kommer du til nettbutikken :)

   
88-palletten! Har selv hatt denne, og var storfornøyd. Den inneholder alt fra vanlige hverdagskygger til mer crazy fest/halloween skygger. Alle skyggene du trenger, samlet på en plass :) De finnes også mindre palletter. 200kr hos Nelly.com.Nydelig veggklokke fra Clas Ohlson, til bare149kr!


Sodastream. Gjør det kjedelige springvannet om til kullsyrevann! Du kan få kjøpt smakstilsettere, men det er like enkelt og blande med saft, eller f.eks Drink Sticks fra Iherb som jeg har skrevet om tidligere :) Den jeg har linket til er fra Jula, og er nå på tilbud til 300kr!


Kremmerhuset har fått nettbutikk! Over ser du noen av mine favoritter :) Jeg har nettopp klikket hjem den søte engelen som en julegave til meg selv;) Slike skåler med skrift er veldig populært nå, og fås på mange forskjellige butikker, med alle slags skrifter. Selv har jeg både en skål til "Sprøtt og godt" og "dipskåla", disse er fra Black Design.


Smykkestativer i alle former og størrelser er kjempepoulært, og noe de fleste jenter har bruk for! Denne modellen fant jeg på kremmhuset til bare 199kr.


Har du en lat venninne? Da er dette den rette presangen. En automatisk sausevisp! Hiv den oppi sausen/suppen så kan du gjøre på andre ting mens vispen gjør all jobben;) Kanskje et tips til mannen også, siden de bare kan gjøre en ting om gangen? ;) Funnet på Coolstuff.no til 295kr.


Denne supersøte neglelakk-tørkeren fikk jeg av en venninne i fjor! Totalt unyttig, men sååå søt!<3 Billig er den også, koster bare 59kr på Coolstuff.no.Inne på den siden finnes det også masse andre kule presanger, så sjekk ut den siden!

 

Andre gode tips er :

 • Personlige gavekort på f.eks massasje eller andre tjenester
 • En finne ramme med bilde av deg og personen du gir det til
 • Hjemmelagde kaker/snop etc
 • Flaxlodd

 

Kom gjerne med flere tips i kommentarfeltet om dere har noen! :)

 

Janne

 

Ønskeliste for julen 2011!

Her kommer noe av det jeg ønsker meg til jul :) Er helt sikker noe mer, men er ikke lett å komme på i farten...

 

 • Stoort speil med en tykk fin sølv-ramme rundt. Et slik har jeg ønsket meg leenge. Synes det er så fint med et stort speil i gangen.
 • Sodastream! Jeg elsker saft med kullsyrevann, men det blir litt dyrt å kjøpe farris hver gang... Så dette virker jo genialt :) De har en på tilbud nå på Jula.
 • Stavmikser! De selger billige på både Clas Ohlson og Obs :)
 • Vaffeljern! Vaffelelskeren som jeg er, så er det merkelig at jeg ikke har et allerede.. Tips: på Coop har de medlemstilbud på et dobbelt vaffeljern nå, til bare 279kr :)
 • Stor og flott veggklokke! Jeg vil ha en litt kraftig og brun veggklokke, som for eksempel denne som jeg fant på Clas Ohlson.
 • 88-palletten!  Jeg har klart å knuse min!:( Denne selger de nå på nelly.com til bare 200kr!

 

Ellers blir jeg alltid glad for smykker, ringer (!), armbånd og alt av dill dall :) Ønsker meg også pynt til leiligheten!

Og sist men ikke minst: en snusfri samboer.. ;)

 

Janne

Stavanger!

Akkurat nå sitter jeg i en søt leilighet i Stavanger sentrum, hos min kjære eks-roomie Christina!:D Kom ned hit igår, og for straks til Sandnes for å få utdelt eksamen.Overnattet hos Christina og  idag reiste jeg tilbake til  Sandnes for og ta den første av i alt to praksiseksamener. Det ble svært lite øving på forhånd av eksamen (som vanlig...), men var overrasket over hvor bra det gikk idag :) Fikk karakteren 4, og det er jeg veldig fornøyd med!;)

Ikvell er det feiring med vin som står på menyen! Sitter å venter på at Christina skal bli ferdig på jobb nå. Håper alle får en flott helg<3Meg og min favoritt-roomie<3

 

Janne

Vinn goodie-bag fra Moroccan oil!

Vinn en goodiebag til en verdi av 697kr!:D Hele 40 bloggere vinner hver sin goodiebag, så om du skriver blogg, hiv deg på!

cutrinsample

Jeg har hørt masse bra om disse oljene, og har selv prøvd den en gang jeg var hos frisøren. Lukter utrolig godt! Håret ble kjempemykt, og luktet veldig godt. Kunne godt tenke meg å få prøvd de over en litt lengre periode :)

Lykke til folkens;)

 

Janne

Give Away på "Fristende Lavkarbo"!

Fristende lavkarbo er en av bloggene jeg henter mye inspirasjon fra. Idag kom jeg over denne fantastiske give away'en, som jeg tenkte jeg kunne tipse om!

Du kan vinne boka hennes som heter "Fristende Lavkarbo" og inneholder mange gode bakeoppskrifter helt uten sukker! I tillegg til dette kan du vinne flere av bakeproduktene du trenger for å lage oppskriftene i boka :) En genial premie jeg veldig gjerne vil vinne selv, da det hadde gjort julebaksten mye enklere!;)Trykk på bilde for å komme til konkurransen og for å se alt du kan vinne!

Så hiv dere på folkens! Både lavkarbere og andre som liker å utforske sunne oppskrifter :)

Janne

Omtale: Shikai, Color Reflect, Platinim Shampoo

 

 Trykk på bilde for å komme direkte til produktet.

Hva Iherb sier om produktet:

En lysreflekterende sjampo som får fram kalde toner i blondt, sølv og grått hår. Organisk, ikke testet på dyr og med kun naturlige ingredienser. Den er plantebasert, renser håret i dybden samtidig som den gir masse glans og fuktighet. Den skal også forlenge varigheten på farget hår.

Denne sjampoen har jeg nå brukt i litt over en uke, og føler jeg har fått testet den skikkelig. Dette er en sjampo du kan bruke daglig, og ikke en kur.

Jeg hadde ikke særlig store forventninger, da jeg rett før jeg kjøpte den leste en dårlig omtale av sjampoen på en blogg jeg leser. Det sto så mange positive ting på Iherb (kunder kan skrive omtale om produktet, trykk på linken for å se de) at jeg bestemte meg for å prøve den. Den koster jo tross alt under halvparten av de fleste andre lilla-sjampoer!

 • Førsteintrykket var at den ikke luktet særlig godt, men lukten satt heldigvis ikke igjen i håret.
 • Den var lett og bruke, og renset virkelig håret bra. Med vanlige butikksjampoer føler jeg må vaske håret 3 ganger før det føles rent, med denne følte jeg det ble rent etter første vask! 
 • Håret ble litt tørt, men ikke mer enn når jeg bruker Joico sin lillasjampo. Etter jeg tok balsam i føltes håret silkemykt igjen.
 • Jeg føler også at den holder gultonene borte, så jeg er veldig fornøyd med denne sjampoen! Kommer nok til å kjøpe denne igjen :)

Karakter: 5/6

 

Janne

Omtale: Sugar Free Drink Sticks

Da har jeg fått testet ut begge smakene! Acai Lemonade, og Tropical Punch.

Litt info fra Iherb om drink sticks'ene:

Uten sukker, søtet med naturlig stevia. Proppet med vitaminer og antioksidanter. Lite kalorier og karbohydrater. Kun naturlige ingredienser, ingen kunstig farge eller konserveringsmidler. Gluten fri. Økologisk stevia. Vegansk. Tropical punch inneholder fiber.

Innhold i en pakke med Acai Lemonade- 4g

 • Kalorier: 15
 • Karbohydrater: 3 (1 sukkerarter)
 • Fett: 0
 • Protein: 0

Innhold i en pakke med Tropical Punch - 5g

 • Kalorier: 10
 • karbohydrater: 4 (3 er kostfiber)
 • Fett: 0
 • Protein: 0

Trykk på navnene på de forskjellige smakene for å komme til siden, der står også innholdet :)

 

Jeg blandet en pakke med 0,5l vann. Jeg brukte en shaker for å blande pulveret ut i vannet. Begge posene hadde en veldig fin farge, rosa/lilla. Så førsteinntrykket var absolutt positivt ;)

Den første jeg smakte var Acai Lemonade. Jeg ble veldig positivt overrasket! Den smakte kjempegodt! Lignet litt på fun-saft. Den var søt, men ikke kvalmende søt. Jeg brukte bare vann med isbiter, men jeg kan se for meg at den smaker om mulig enda bedre med kullsyrevann. Tror jeg må ønske meg en sodastream til jul ;) Denne smaken kommer jeg absolutt til å kjøpe mer av!

Da jeg skulle smake Tropical Punch hadde jeg veldig høye forventninger. Disse ble desverre ikke helt innfridd. Denne var i overkant søt for min smak, og hadde nesten et lite hint av kokos. Jeg er ikke fan av kokos i drinker... Men jeg kan absolutt se for meg at mange liker denne.

Alt i alt syns jeg disse er supre erstatninger for både saft og brus (Fun Light inneholder aspartam, som er noe vi alle burde holde oss borte fra). Pulveret kan helt sikkert brukes til andre ting også, f.eks gele, is osv. Alle plasser du ville brukt saft egentlig ;)

Karakter: 6/6!

Husk:

 • Dersom du skal handle på Iherb, handle alltid for under 200kr (30-35 dollar), så slipper du toll og moms. Bestill heller flere små pakker enn en stor.
 • Du kan altså bestille varer for 200kr, det gjør ingenting om varer+fraktkostnad blir over 200kr.
 • Det er også lurt og holde vekten på under 1,4kg (4 pounds), for da kan du bruke den billigste frakt-metoden: international air mail.  (tar ca 2 uker)
 • Om du vil ha pakken snarest mulig kan du velge en dyrere fraktmetode, f.eks DHL. Da kan du ha over 1,2kg, du kan spore pakken, og den blir levert på døren.
 • Dersom det er første gangen du bestiller kan du bruke koden VED090, så får du 5 dollar i rabatt :)
 • Å handle fra Iherb er helt trygt! :) 

 

Janne

Lavkarbo tips!

Nå som det nærmer seg jul frister det veldig å begynne med litt julebakst. Jeg er ikke så veldig glad i kaker, men snop liker jeg! Tenkte jeg skulle prøve meg på litt lavkarbo-godis. Først må jeg få lønn, og bestille litt ingredienser fra Iherb ;) Nå driver jeg å tråler nettet for å finne gode/enkle oppskrifter, og idag snublet jeg over dette innlegget: Julekaker og julesnop på bloggen "Fristende Lavkarbo", som jeg fant ut at jeg måtte dele med dere! Her skal jeg nok stjele et par oppskrifter!:D

Legger selvfølgelig ut oppskrifter når jeg får laget litt julegodt :)Janne

Jentekveld 2011!

Det ble en veldig travel dag igår, da jeg måtte jobbe til kl 3 i Etne. Ble ikke mye tid til pynting eller vors. Det var rett hjem å hive på seg finstasen, før jeg tok turen til Silje. Der rakk vi et lite glass vin, før sjåføren tok oss til byn, nærmere bestemt Rica Maritim!

Jeg har jo ikke et kamera som fungerer så bra, så det ble ikke til at vi tok noen bilder igår. Men Haugesund Avis tok et bilde av oss, så sånn så vi altså ut igår :)


Bilde lånt fra h-avis.no


Hadde en koslig kveld! Foredraget med Phil Phillips var absolutt høydepunktet!! For en mann!:D Kommer han til Haugesund igjen, skal jeg sitte klar for å bestille billett for å si det sånn...

Ellers fikk vi med oss både catwalkshow, foredrag med Jan Thomas, å masse spennende stands :) Satt en liten demping på stemningen da en gjeng crazy kvinnfolk stjal alle goodiebags'ene, men vi fikk nå en liten erstatning for det i det minste ;)

 

Nå er det rydding/vasking av leiligheten som står for tur. Ikveld er det dans på Vindafjordhallen :)

 

Janne

Nye øredobber

For noen uker siden vant jeg et par nydlige øyredobber på denne fantastiske bloggen. Fikk ikke til å ta noen bra bilder av øredobbene selv, så det nederste bilde har jeg lånt fra Ingrids blogg :)Utrolig fornøyd med de nye øyredobbene mine :) Her er et bilde der jeg har de på:Tusen takk Ingrid :)

 

Janne

Helga!

På lørdag var det Halloween-fest!:D Etter vors for vi på Stødden, studentpuben i Haugesund det de arrangerte Halloweenkro. Etterpå tok vi turen ned på kaien og Krashna :) Har bare bilder fra vors. En koselig kveld med kjekke folk!:D

Her er et lite bildedryss:Kjekke Vivian hadde med seg falskt blod som smakte mint. Det var absolutt en suksess utøver kvelden ;)

Tusen takk for en kjekk kveld folkens!:D 

Pakke fra Coverbrands

 

Har helt glemt å vise pakken fra Coverbrands! Det tok litt tid før jeg fikk alt, da de første sendte feil. Jeg bestilte en foundation og et pudder, men fikk pudder og concealer. Som plaster på såret fikk jeg 4 prøver med ansiktskrem fra Ole Henriksen og 3 leppestifter fra Barry M :) Har fått testet produktene i en ukes tid nå, så skriver en liten anmeldelse under!Foundation fra The Balm:

Dette skriver produsentene: Inneholder masse vitaminer som A, E, C, olje fra soyabønner og voks fra bier.Den skal hjelpe til med å beskytte mot rynker, og er spesielt bra for det delikate øyeområdet. Den gir masse fuktighet, varer hele dagen og skjuler ujenvheter i huden.Den inneholder ikke parabener, og passer til alle hudtyper.

Førsteinntrykket mitt var ikke så bra. Forpakningen er nemlig svært dårlig, og lyser av dårlig kvalitet. Det kan være litt vrient å skrue lokket på/av. Svampen som følger med vil jeg også si er ganske ubrukelig, så jeg anbefaler og bruke egen svamp/kost. Når jeg begynte påføringen ble jeg derimot mer og mer fornøyd. Den dekker utrolig bra, og det er første gangen at jeg føler jeg ikke trenger concealer i det hele tatt. Vanligvis er jeg storforbruker ;) Med min egen svamp var den også enkel og påføre.

Den holder greit utover dagen, men jeg som får veldig fort blank hud kunne aldri brukt denne uten pudder over. Men det gjør jeg forsåvidt ikke med noen andre foundationer jeg har prøvd heller. Den gir også et veldig naturlig utseende, samtidig som den dekker kjempebra. Ble som sagt litt blank utover dagen, men dette er veldig vanlig for meg.

Karakter: 4/5

Har du tørr/normal hud er nok denne absolutt en 5'er, til oss med litt blank hud vil jeg si 4 :)


(Bilde fra Google)

Sexy Mama anti shine pudder fra The Balm:

Mattende anti-shine pudder. Pudderet er uten farge, så det kan brukes av alle. Pudderet inneholder olje-absorberende ingredienser som gjør at huden får en matt og silkemyk finish. Pudderet brukes over foundation for å holde den på plass, unngå striper og blanke partier. Kan også brukes utover dagen om du blir blank.

Jeg hadde høye forventninger til dette produktet da jeg har hørt mye bra om det. Jeg likte innpakningen veldig godt. The Balm bruker retro-motiver på mange av produktene, noe jeg syns er veldig stilig. Pudderet er lite, og har en veldig grei størrelse som er lett å hive i vesken. Stort pluss at det er et speil inni. Pudderet var lett og påføre, og jeg fikk en veldig fin, myk og naturlig look. Akkurat passe matt. Desverre holdt det ikke hele dagen som jeg hadde håpet. Jeg har nok en veldig blank hud, så for noen som sjelden får blank hud er det nok et kjempebra pudder, men for meg holdt det rett og slett ikke. Måtte påføre pudder flere ganger iløpet av kvelden. Nå skal det sies at jeg har prøvd mange forskjellige mattende pudder, og ingen har virket bedre enn dette.

Karakter 4

Jeg gir 4 fordi det funker veldig bra som finishing powder over foundation, og er tross alt et av de bedre mattende pudderene jeg har prøvd.


(bilde gra google)

Når det gjelder gratisproduktene jeg fikk: Veldig fornøyd med hudkremen, men leppestiftene var jeg skuffet over. Ikke særlig fine farger, og de gjorde leppene mine veldig tørre.

 

Janne

 

 

Pakke fra Iherb

Endelig er pakken min fra Iherb kommet!

Innholdet:


Now Foods Acai lemonade - Sugar free drink sticks. Disse to er gratisprøver, de finnes også i store pakninger. En slik pose passer til en 0,5l flaske med vann. Dette skal være et naturlig alternativ til brus/saft, og kan derfor gjerne brukes i farris o.l. Den har lite kalorier, mange vitaminer, kun naturlige ingredienser, og selvfølgelig ikke sukker! (søtet med Stevia) Finnes også i flere smaker.

Bob's Red Mill - Organic Coconut Flour : Kokosmel. Inneholder masse protein, fiber, er glutenfritt og økologisk. Inneholder lite karbohydrater. Dette kan en erstatte hvetemel med i søt bakst som f.eks muffins, søte pannekarer, vafler o.l. De har en liten kokosmak, men ikke mye. Melet er litt søtt, så den egner seg ikke til å bake f.eks brød og lignende.

Green % Black's Chocolate organic: Mørk sjokolade, 85% kakaoinnhold. Fair Trade sertifisert, økologisk, og forhåpentligvis god ;)


Shikai Color Reflect - Platinum Shampoo:   Lilla sjampo som er lysreflekterende, plantebasert, og veldig bra for  behandlet hår. Den skal tone ned de gylne tonene, og fremheve de kalde i blondt, grått å platinahår. Den skal også gi fuktighet og glans.


Garlic Gold, Organic Italian Herb Nuggets: Krydder laget av økologisk hvitløk, xtra virgin olivenolje og italienske krydder. Kan brukes på f.eks pizza, salat, poteter, pasta m.m.

 

I tillegg til disse produktene som jeg bestilte  fikk jeg også en liten prøve med:


En prøve på denne boksen med grønne superurter. De fleste har sikkert hørt om den populære supermaten, som har blitt veldig populær i det siste? Dette er altså en versjon av de mange ulike urteblandingene som finnes der ute. Denne versjonen inneholder urter og planter som (har kopiert fra Iherb, så de står på engelsk): Ashitaba, Japanese Matcha Green Tea, Wasabi, Field Grown Whole Grass Blend, Herb & Vegetable blend, Aqua marine Blend and Beet juice powder.

For å se listen over ingredienser, trykk på linken så står det lenger nede på siden!

Jeg har aldri prøvd sånn grønt pulver før, men har nå testet det ut! Et innlegg om min erfaring med supermat kommer senere ;)

 

Jeg har linket til alle produktene, bare trykk på navnet så havner du på Iherb-siden til produktet :) Jeg har ikke fått testet produktene enda, men når jeg har fått testet dem ut så vil jeg skrive en liten produkt-anmeldelse av alle!

Husk: dersom du handler for første gang på Iherb kan du bruke rabattkoden min og få 5 dollar i rabatt! Bruk denne koden: VED090. Koden kan bare brukes første gang du bestiller derfra.

 

Janne

AdventsstakeVar i byn på juleshopping med mamma igår, og kjøpte meg litt utstyr til jeg skal lage en adventsstake! Viser dere resultatet når den er klar ;)

Janne

 

Nye vintersko

Har kjøpt meg nye forede vintrsko. Elsk<3 

Janne

Snart er den her!

Jeg snakker om ny-innspillingen av min yndlingsfilm: Footloose! Orginalen er en fantastisk dansefilm fra 1984, som lenge har vært min yndlingsfilm. Jeg er ganske svak for dansefilmer generelt, men etter min mening er dette helt klart den beste ;) Men nå har de altså laget en nyinnspilling, og den må jeg jo få med meg! Filmen har nesten identisk handling etter hva jeg kan se på traileren (selvfølgelig noen forandringer), så jeg håper virkelig den er like bra som orginalen. Håpte egentlig at de skulle finne en hovedperson som var litt kjekkere enn kevin Bacon, men det såg heller dårlig ut ;p Jaja, får satse på at han har bevegelsene inne i hvert fall!

Fant ikke et bra bilde av originalcoveret, men her er nå en versjon:

Nye versjonen:


Idag snublet jeg over en konkurranse, som jeg bare ved å lime inn det under er med i. Har du blogg selv, så trykk på linken under Traileren for å melde deg på!:)

Traileren til den nye Footloose-filmen:

Footloosevinn

 

Lykke til!

 

Janne

 

Enkel og kjempegod "eggerøre".

Superenkel "eggerøre" som kan brukes både som frokost i seg selv, eller som tilbehør til allslags mat!

Du trenger:

 • En liten ildfast form
 • Et glass med fetaost i olje
 • Ca 5 egg
 • ca 2 ss fløte
 • Salt og pepper

Smør den ildfaste formen med litt av oljen fra fetaost-glasset.

Del opp ostebitene, og dekk bunnen av formen med de.

Pisk sammen egg, fløte,salt og pepper. Hell blandingen over i den ildfaste formen og stek på 200 grader til den ser ferdig ut!


Kjempegodt!

Jeg spiste den med skinke og majones til. Dette er nok til flere personer, jeg hadde frokost i ca 3 dager med denne formen.

 

Janne

Ny lavkarbo-Pizza

Prøvde meg på en ny bunn, nemlig denne , og slik ble resultatet:

Til fyll hadde jeg bare tomatpure, litt ketchup og krydder blandet med kjøttdeig. Ost på toppen selvfølgelig :)


Bunnen var veldig enkel og lage, og krever få ingredienser. Et stort pluss for det! Men, jeg syns denne smakte for mye egg for min del... Neste gang prøver jeg nok en bunn med nøtter/frø i.

Et supert tips med denne pizzaen er å bruke den som niste! Jeg skjærer den opp i porsjonsbiter og fryser bitene for seg selv i fryseposer. (Jeg tar to og to små stykker, da dette er passe lunsj for meg). Superenkelt og ta opp en pose om morgenen, så er den klar til du skal spise lunsj på jobben/skolen! Til dette formålet vil jeg absolutt anbefale denne pizzaen, da det ikke er så viktig at den smaker ekte pizza når du har den til niste ;)

 

Janne

Februar-oktober

Det var vel rundt februar i år at jeg bestemte meg for å spare til langt hår igjen. Samtidig som at jeg savnet det blonde håret, fant jeg også ut at det var lurt å bleike håret litt da jeg til vanlig har veldig flatt hår. Bleiking gir det litt mer volum.

Siden den gang har håret vokst en god del, og fargen har blitt ganske mye lysere. Sjekk forskjellen på hvordan jeg såg ut i slutten på februar på det første bildet under, etter det har jeg bare klippet det en gang, da stusset jeg av to-tre cm, og det nederste bildet som er tatt for et par dager siden! 

Ikke det beste bildet, men fant ikke mange bilder av meg med denne lengden. Tatt i februar:Ble litt skurrete, men du ser lengden på håret. Tatt for noen dager siden:

Janne

Shopping

Ja, så ble det litt shopping idag også. Trengte litt interiørting, blant annet gardiner og vedkurv, og det fant jeg!Nye gardiner (og vinduskarmene er endelig malte). Fant disse fine gardinene på Europris faktisk. Best av alt: de kostet bare 100kr per lengde, og om du kjøpte 3stk fikk du den ene til halv pris. Jeg kjøpte 6 gardiner, og betalte derfor bare 500kr :) Kupp! Må legge de litt opp, men tror det skal bli lett (med litt hjelp fra mamma...).


To nye lysestaker fra Sparkjøp, og lys fra Europris. Veldig fornøyd med disse :) Har litt lyst på flere, men det får vi ta på neste lønning ;)Stilig vedkurv i resikulert gummi, kjøpt på Europris. Mye finere enn pappesken vi brukte før ;)


Fant denne kjolen på Vero Moda. Den er litt mer knallrosa i virkeligheten;) De hadde bare store størrelser igjen, men siden den var på salg til bare 75kr fant vi ut at jeg skulle kjøpe den allikevel, å prøve å sy den inn :)

Kjøpte meg også to bøker idag!Fikk begge til ca halv pris,da jeg kjøpte dem brukt :)

Det var alt for idag! Nå har jeg nettopp lagt inn en ordre på Iherb.com, glede meg til den dumper ned i postkassen! Viser selvfølgelig hva jeg har kjøpt når jeg får pakken :)

Janne

Masse nye innkjøp

Har ikke blitt noen innkjøpsinnlegg på en stund, så har samlet opp en god del i dette innlegget.Sikkert noe jeg har glemt, men det får vi ta i et annet innlegg ;)


Deilig poncho fra Vero Moda.


Dressjakke fra Cubus.Søt bluse fra Vero Moda


Armbånd fra CMYK


Armbånd fra Lindex - på tilbud til 20kr :)Deilig bukse fra Risøe. Sitter utrolig godt på :) buksen er ikke fullt så blå som på bilde, den er mer mørkeblå.


Trengte et nytt pudder, og hadde ikke råd til favoritten fra Glo, så jeg kjøpte dette istedenfor. Siste gang jeg kjøper et billigpudder for å si det sånn! Glo sitt er myyye bedre.

Dette var innkjøpene i det siste! Må si det er mye mer gøy å shoppe klær etter at jeg har gått ned 10kg. Gøy å komme oppi de gamle størrelsene også :):)

Imorgen skal jeg til byn for litt interiørshopping, skal prøve å få lagt ut et innlegg om de nye kjøpene iløpet av morgendagen! Ellers går det i litt jobbing (tar en del ekstravakter på coop-butikker i området frem til jeg går meg jobb), og maling av vinduskarmer! Viser bilder når det er klart :)

 

Janne

 

Jeg skal, skal du?:D


Bildet er lånt fra jentekveld2011.no!

Fredag 4. november skal jeg og en venninne på jentekveld på Rica Maritim i Haugesund!:D Det vil bli lagt ut rosa løper, servert rosa champagne, gitt ut goodiebags, det blir catwalkshow og selveste Jan Thomas skal holde foredrag!! IIiih, jeg gleder meg :)

I tillegg er det mulig å bestille billetter som inkluderer et show med selveste Phil Phillips!! Gjett om vi skal på på det! For dere som ikke kjenner til Phil Phillips er han et veldig kjent medium som har kontakt "med den andre siden". Både jeg og venninnen min Silje, som skal være med meg på Jentekveld, er veldig interesserte i det alternative, så dette gleder vi oss til:) Du kan lese mer om Phil på denne siden.

Andre kjekke ting å vite om kvelden: Det vil bli boksignering med Jan Thomas, masse stands med gode tilbud og flere konkurranser utover kvelden!:D Eventen varer fra kl 19.00-24.00. Så etterpå bærer det vel ut på byn for de fleste!;)

Flere som skal?:D

Her er facebook-eventen!

Billetter får du kjøpt på scanticket.

 

Janne

The Dalai Lamakyllingfilet med brokkoligrateng

Du trenger:  (Til en person)

 • 1 kyllingfilet
 • Masse ekte smør
 • Krydder (Jeg brukte kyllingkrydder)
 • Brokkoli - nok til en person
 • Fløte og vann, ca 1,5dl til sammen
 • Buljong

Smør en liten ildfast form, skjør brokkoli i små biter og dekk bunnen med brokkolien. Hiv på et par klatter smør over.

Kok opp ca 1,5dl vann/fløte sammen med buljong. Vil du ha gratengen tykk/seig så kan du tilsette en teskje JBKM. La det koke opp, og la det koke til det tykner.

Hell blandingen over brokkolien, og dekk med ost. Stek den i ovnen i ca 10-15min. I mellomtiden steker du en kyllingfilet i godt med smør, og tilsetter det krydderet du vil ha.

Ferdig!


Server sammen med kyllingen:


Jeg orket ikke koke fløten i en evighet, så min ble ganske bløt, men det gjorde ingen ting, da jeg brukte det som saus :)

Janne


Nye skåler

Sjekk ut hva jeg har kjøpt meg! Har smugkikket på disse lenge, og når jeg så de på Fem Høns da vi shoppet på jæren klarte jeg ikke å styre meg:

Jeg må innrømme at jeg liker å skeie ut litt i helgene, og da blir det som regel storfavoritten chips å dip. Mmmm <3

 

Janne

Fleskepannekake

Så lenge jeg kan huske har mamma laget noe som heter "Fleskepannekake". Retten består av et lag med bacon, lagt utover en langpanne, og en pannekakerøre som du heller over baconet og steker retten i ovnen. Jeg fikk veldig lyst til å prøve dette med en lavkarbo-vri, og resultatet ble veldig bra!

Oppskrift på pannekakerøre:

200g Philadelfia ost

1-2 ts sukrin

3 egg

1 ts bakepulver

1 stor ss fiberhusk

1dl fløte

Pisk osten til krem, tilsett resten av det våte, og til slutt alt det tørre. Rør godt.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. smør en ildfast form godt med smør. Skjær opp ønsket mengde bacon og fordel det utøver bunnen.

Sett formen i ovnen, og stek baconet til det ser ferdig ut. Ca 5-10 minutter, avhengig av hvor tykkt bacon du bruker.

Pisk sammen pannekakerøra.

Når baconet ser ferdig ut tar du formen ut av ovnen, og heller pannekakerøra over.

Sett den inn i ovnen igjen, og stek til den er gyllenbrun. Ca 20min.

Ferdig!


Jeg spiser den som den er, med litt ketchup ved siden av :) Må si  at jeg faktisk syns den var like god som orginalen! Deilig og enkel rett, nesten uten karbohydrater. Det liker vi! Veldig grei som lunsj neste dag også, bare å varme den i mikroen.

Neste gang jeg lager dette vil jeg nok doble oppskriften, men kun bruke 1dl fløte, og bruke en litt større form. Gir tilbakemeldinger om det blir enda bedre!

 

Tips: Pannekakerøra er genial til å steke vanlige pannekaker også, men da dropper du fløten. Vil du ha litt søtere pannekarer så kan du ta litt mer sukrin, og 1/4 ts vaniljepulver oppi!

 

Janne

Litt oppdatering på leiligheten

Her er litt flere bilder av nye ting i leiligheten :) Gjenstår enda litt men...


Nytt speil fra Ikea, fatet er også fra Ikea. Skiltet er kjøpt på Frøken Fryd i Skjold, og lysholderen har jeg fått av mamma :) Steinene oppi er fra Ikea.

Bord og stoler fra Jysk.


Har fått på plass litt ting i vitrineskapet!


Ingen tvil om hvilke bøker som er mine...


Kjøpte meg et tre-etasjes sølvfat på Obs faktisk! Her skal jeg oppbevare ringer, øyredobber osv. Smykkehånden fikk jeg til jul i fjor :)


Var forresten på slektstreff på Jæren forrige helg! På lørdagen ble det litt shopping, og jeg kjøpte meg bl.a. denne fantastiske dymoen på Clas Ohlson!


Dymoen brukte jeg bl.a. på disse boksene! Det står farget og hvitt. Alle tre er kjøpt på kremmerhuset.

Det får bli sniktitten for denne gang! Kommer mer når vi har fått gjort litt av dette:

To do list:

 • Male lister og vinduskarmer hvite
 • Bytte ut kjøkkenlampen
 • Kjøpe nye gardiner
 • Kjøpe vedkurv (noen som vet om noen fine, rimelige?)

 

Janne

Siden sist...

Har jeg blitt enda litt lysere i håret, Kjøpt meg ny poncho og fått hengt opp speilet på veggen!

Var og shoppet litt med mamma igår, viser dere resten av innkjøpene i et eget innlegg. Hadde egentlig tatt en del bilder av nye ting i leiligheten også, men de ligger på dataen som ikke vil skrue seg på... Får ta noen nye ;)

Nå skal jeg straks hjem til mamma og pappa for å rydde ut litt av badet mitt, og se om jeg finner flere ting til loppemarkedet i helgen! Alle må komme til Skjold på lørdag! :)

 

Janne

Ødelagt data, og tilbud fra Blush

Blir ikke mye blogging nå for tiden, dataen min funker nemlig ikke. Krise! Den vil ikke skrue seg på... Jeg så det heldigvis komme, så jeg har fått tatt backup av alle filene mine :) Skal få fikset den snarest. I mellomtiden har heldigvis Tore både bærbar og stasjonær data, så helt uten data er jeg ikke.

Tenkte bare jeg skulle stikke innom for å nevne det, og også vise dere dette geniale tilbudet!

BLUSH001

Har selv handlet på Blush.no flere ganger, og er veldig fornøyd :)

 

Janne

Favorittsang for tiden

Har blitt helt hekta på denne sangen for tiden!


Superheavy - Miracle Worker

Janne

Litt oppusing

Jeg holder for tiden på med å flytte inn til typen min, og i den anledningen skal vi pusse litt opp i leiligheten!:) Blir ikke store greiene, men har kjøpt litt nye møbler, og har planer om å male alle lister og vinduskarmer hvite. Var på Ikea sist helg, her ser dere et par av tingene vi kjøpte:


Nytt vitrineskap i brunsvart.


Skjenk i samme farge. Den skal ikke stå her, men da jeg tok bilde hadde vi ikke fått ut den gamle skjenken ;) Denne fikk vi til nesten halv pris, da de var utsolgt for den og vi fikk utstillingsmodellen! (derav alt støvet på den..) Det er kun noen veldig små skrammer på den, ikke noe du legger merke til. Syntes jeg gjorde et kupp, da det ikke var noen andre skjenker jeg hadde lyst på :)

Fikk ikke tatt flere bilder, da kamera gikk tom for strøm. Ellers kjøpte vi en del kjøkkenutstyr, et stort speil som skal henge i stua (finner ikke speilet på ikea, så får vise det når vi har hengt det opp), ett tre-etasjes fat i glass, noen rammer og ellers litt småting.


Her er glassfatet.

Vi har også kjøpt oss nytt spisebord og stoler! Legger ut bildet når jeg får hentet kamera.

Blir litt dårlig med oppdatering for tiden, er litt stress når jeg bor litt hjemme og litt her. Som den vimsen jeg er, glemmer jeg alltid kameraet... Når jeg får flyttet inn og komt meg på plass blir det nok litt bedre!

 

Janne

Litt tirsdags-morroHaha :D

Her er en som faktisk er skremmende riktig...

Vi jenter kjenner oss vel litt igjen i denne?;)

 

Janne

Nytt design!

Jeg har virkelig ikke peiling på bloggdesign, så jeg har fått tak i et gratisdesign! Ganske greit egentlig. Skal nok fikse litt mer på det, men det vil komme etterhvert.

Håper dere liker designet, som forresten er laget av denne bloggeren: Mizzless.blogg.noJanne

Noen av mine favoritt-sitatBilder funnet på weheartit

 

Janne

Min spilleliste - uke 35

Endelig har kroppen min fått bevege seg litt igjen, etter 2 måneder med null trening. Det var så fint vær idag at jeg tok meg en liten times gåtur. Greit å begynne litt rolig fant jeg ut...

Her er spillelisten jeg hørte på:

 • Volbeat - Still Counting
 • Don Omar - Danza Kuduro
 • David Guetta - Little Bad Girl
 • Lady Gaga - You and I
 • Ellie Goulding - Your Song
 • David Guetta feat. Sia - Titanium
 • Metallica - Enter Sandman

Ikke særlig ny musikk, men det var det beste som låg på Ipoden min idag ;)

Jeg får laste ned litt ny musikk i løpet av de neste dagene, så kommer det nok en ny oppdatering.

 

 

Janne

Endelig fått min nye almanakk

Jeg er avhengig av å ha en liten bok der jeg kan skrive ned, dag for dag, hva jeg skal gjøre. Jeg er utrolig vimsete, og har hukommelse på lik linje med en gullfisk...

Da er denne almanakken genial!Almanakken er designet og kjøpt på på denne siden.

Det geniale her er at du kan designe din egen bok. Du velger hvilken størrelse du vil ha den i, hvilken måned den skal starte (varer i 12 måneder), designet på den, og du kan til og med legge inn alle bursdagene til dine facebookvenner ved å trykke på en enkelt knapp ;) Genialt!

Janne

Konkurranse!

Jeg er med i en konkurranse på greenspirit.no! Vil du også være med så trykk på bilde for å se konkurranse-reglene :)

Janne

 

Pakke fra Iherb!

Endelig har jeg fått bestilt meg en pakke fra Iherb! For dere som ikke vet hva det er, så er det en nettbutikk der du kan kjøpe alt av helsekost og mye mer. Nettbutikker er amerikansk, så pass på å ikke bestille for over 200kr inkludert frakt om du vil unngå toll! Det er utrolig mye billigere her enn i Norge, så det er som regel ikke noe problem. Frakten koster bare rundt 5 dollar, så det er ikke farlig om du bestiller flere pakker i slengen heller :)

Her er det jeg kjøpte!

 
Stevia i porsjonspakker - 100 pakker.  Stevia er en naturlig erstatning for sukker. Jeg har kjøpt den i noen geniale porsjonspakker. Hver pakke er på 1g om jeg ikke husker feil. Stevia er mye søtere enn sukker, så du trenger ikke så mye. Mange tror Stevia er forbudt i Norge, dette er feil. Det er ulovlig å selge som en matvare, men fås kjøpt noen plasser som "dyrefor", og det er ikke ulovlig å importere.

Kaldpresset kokosolje. Kokosolje er veldig gunstig å bruke til steking, da den tåler veldig høy varme uten at oljen forringes! Jeg merket også fort at denne var deilig å smøre på hendene, du blir supermyk ;) Den er i fast form, men smelter fort i pannen og ser ut som vanlig olje. Denne typen er uten smak, da jeg ikke liker kokosmak så veldig godt.

Steviadråper med smak. Jeg bestilte Vanilla cream og English toffee. Den siste smaker karamell. Disse dråpene kan brukes som smakssetter i nesten alt: Sjokolade, kesam, te ++.

Trykker du på linkene kommer du rett til prodktet på Iherb. Alle produktene er selvfølgelig lavkarbo.

Må si jeg var imponert over leveringen. Jeg hadde hørt at det ville ta minst 2 uker, men fikk pakken etter ca 1  uke! Lett å handle der var det også. Dette blir nok ikke siste gangen jeg handler på Iherb.

Har du tenkt å handle på Iherb, og har ikke gjort det før? Bruk denne koden: VED090, så får du 5 dollar i avslag :)

 

Janne

&lt;3Utrolig sliten for tiden. Hele kroppen verker, og jeg forstår ikke hva som feiler den? Jeg er jo aldri syk lenger en maks to dager. 

Håper jeg blir frisk snart. Dette er dønn kjedelig.

Janne

Drink-tips!

Dette er et alkoholfritt drink-tips, men den smaker sikkert kjempegodt med sprit oppi for de som drikker det!

For å lage drinker trenger du fersk Basilikumsblader, isbiter, Fun-light iste og vann.


Riv av en god mengde blader og ha de i et glass.Knus bladene litt, slik at de frigir mer saft. Jeg brukte enden på en tresleiv. Fyll opp glasset med isbiter.Ha oppi så mye iste som du vil, og fyll opp resten av glasset med vann.


Bladene gir en utrolig god smak på "drinken"! :) 

 

Janne

Lavkarbo-brød!

Som nevnt tidligere kjøpte jeg en brødmiks fra Funksjonell Mat, og igår fikk jeg testet den ut! Her er litt bilder fra selve bakingen. Trenger ikke være noen kokk for å få dette til, var jo faktisk en ferdig-pakke!


Oppi pakken finner du en pose med brødmiksen, og en liten form. Formen er vel ca på størrelse med et halvt vanlig brød.Hell brødmiksen over i en bolle og tilsett 3dl vann. Rør godt! Røra ble ganske fort litt seig, så greit å være litt rask her.Fordel deigen i formen, og strø gjerne litt frø på. Jeg strødde på gresskarkjerner. Et tips er å trykke frøene litt nedi deigen. Jeg gjorde ikke dette, men mine frø faller lett av. Sett formen inn i stekeovnen på 175 grader, og la det stå i 60 minutter.Det ferdige resultatet! Brødet ble ganske godt, men litt mer "svampaktig" enn vanlig brød.


Jeg har planer om å lage flere lavkarbobrød, men neste gang prøver jeg nok å lage fra bunn av, da dette er mye billigere. Så får vi se hva som er best :)

Lagde osteskiver med dette brødet igår, og det var veldig godt! Idag har jeg spist brødet med leverpostei og majones. En bra ting med brødet er at det holder deg mett lenge. Det oppbevares i kjøleskapet.

Janne

Nye Herbalife-produkter.

Har endelig bestilt meg flere Herbalife-produkter. Siden jeg har gått over til lavkarbo drikker jeg ikke shakene eller barene lengre (skeier ut å tar meg en sjokolade-shake av og til, men ikke så ofte), men resten av produktene er jeg fremdeles like glad i! Det er litt karbohydrater i noen av kosttilskuddene, men alle er fri fra sukker så det tar jeg ikke så tungt. Til sammen blir det bare rundt 1-2 g karbohydrater til dagen.

Her er innholdet i den siste pakken:Multivitamin:  Inneholder over 20 vitaminer og mineraler! Trykk på linken dersom du vil lese mer om produktet.

Aloe vera-juice med mangosmak:  Dette er et nytt produkt fra Herbalife, så dette var første gangen jeg prøvde det. Tidligere har de kun hatt ren aloe-vera juice. Gjett om jeg ble positivt overrasket! Smakte nesten akkurat likt fersken-snop, bare ikke fullt så søtt :) En ny favoritt! Aloe vera juicen er kjempebra for fordøyelsen, og jeg tar alltid en "shot" om morgenen, og før jeg skal spise. Den smører nemlig tarmene:p Kan også blandes ut i vann.

Herbalifeline:  Omega 3-tilskudd. Det er også tilsatt essensielle oljer fra timian, peppermynte og kløver for å redusere lukten og ettersmaken av fisk. Herbalife sin omega 3 er hentet fra kjøttet til dypvannsfisk, i motsetning til mange tilskudd som henter fettsyrene fra leveren til fisken.

Tang Kuei Plus: Lindrer muskelverk, og virker beroligende. Inneholder Angelika og kamille.

Herbalife fuktighetsmaske: Uten tvil min favorittmaske! Bruker denne ca en gang i uken. Det er deilig å ta den på en søndag, spesielt om jeg har vært ute dagen før. Alkohol tørker nemlig ut huden. Fuktighetsmasken passer til alle hudtyper, og er noe alle burde tatt en gang i uken! Det er bare og smøre på og vente i 10 min (eller lengre om du ønsker) og vaske den vekk.

 

Jeg har linket til en side der det står mer om produktene. Dette er på ingen måte reklame, jeg er selv Herbalife-distributør, men selger kun til noen venner slik at jeg selv har råd til produktene jeg liker. Siden du kommer til er min personlige Herbalife-side, der det står informasjon om både produkter og priser. Det står også at du kan handle via siden, men om du ønsker å kjøpe noe så ta heller kontakt med meg på mail, så kan jeg hjelpe deg å finne en distribtør i nærheten av der du bor :)

 

Janne

 Pakke i posten!

På fredag fikk jeg pakke i posten. Jeg hadde bestilt et noen varer fra Funksjonell Mat, og ble overrasket over hvor fort pakken kom! Tror bare det tok et par dager. Det liker vi!

Jeg bestilte Bakepro, økologisk vaniljepulver og en lavkarbo-brødmiks. Med på kjøpet fikk jeg også en pose med fullfett-mandelmel!
Jeg har allerede testet ut brødmiksen, så det kommer straks et innlegg om det!Pleier å male mandlene selv når jeg trenger mandelmel, men når man får det gratis så sier ikke jeg neitakk!


Visste du at det vaniljesukkeret du får kjøpt i butikken kun består av sukker og 1-3% kunstig vaniljearoma: vanillin? Det jeg har kjøpt nå er kun fremstilt av vaniljestenger (frøene inni), derav den brune fargen. Vaniljestengene er ikke varmebehandlet, og helt økologiske. For min del er det viktigste at de ikke inneholder sukker.

Janne

Se hva jeg fikk av mamma!

Mamma kom hjem fra en bytur her en dag, og hadde kjøpt denne utrolig kule teip-holderen til meg!

Jeg elsker sko, så det var ikke rart at hun tenkte på meg når hun såg den ;)

Gleder meg til å sette denne til pynt <3

Janne

Oline :)

For et par uker siden var jeg og Tina på besøk hos Dorthe og Oline på sykehuset. Dorthe er en venninne av oss, som fikk en nydelig jente 14. juli. Oline ble født to måneder for tidlig, så de har vært på sykehuset begge to helt til 10. august, da fikk de endelig komme hjem :)

Her er litt bilder av det søte nurket, som har vokst kjempe mye på bare noen uker!


?Meg og Oline.?


?
?

Countryfestivalen i Seljord - 2011

Et av sommerens høydepunkter var uten tvil "Contryen". Dette var mitt tredje år, og absolutt ikke mitt siste! Tenkte å legge ut et lite bildedryss fra helgen. Siden jeg selv ikke har kamera har jeg lånt bilder fra Tore, Tina og Lilly :) Vi reiste opp på onsdagen og festet helt til søndag.

Takk for en flott tur alle sammen! <3


Janne

Endelig tilbake!

Dette har vært en deilig, men slapp sommer. Har ikke vært særlig flink med lavkarbo-kostholdet, da det ikke er særlig lett å følge hverken på festival eller når mamma står for middagen ;) Men ved sommerslutt lover jeg meg selv at det skal bli skjerpings! Har gått opp noen kilo i sommer, men med tanke på hvor lett det var å få de vekk med lavkarbo så griner jeg ikke av den grunn. Bort skal de :)

Siste nytt er i hvert fall at jeg endelig har tatt lappen!! Det tok meg jo bare en to-tre år... Til mitt forsvar så klarte jeg alt på første forsøk når jeg først satt i gang ;) Den magiske datoen for oppkjøringa var 08.08.11, så nå har jeg altså hatt lappen i 3 dager! Syns fremdeles det er litt skummelt å kjøre, men det går greit når jeg er alene i bilen.

Da setter jeg på disse sangene og synger for full hals!

 

Har ikke bil selv enda, men om noen uker er forhåpentligvis det fikset også;) Skal kjøpe mamma sin gamle bil! En fantastisk liten rød bil, som ligner litt på Donald-bilen. "Tyttebæret" har vi døpt den :)

Har fått bakt litt i sommer også, blant annet laget noen kjempegode kjeks! Legger nok  ut et innlegg neste gang jeg lager de. Skal få låne kamera til Tore, så når jeg husker å hente det blir det flere bilder på bloggen også. Endelig!

Ellers vil det nok sakte men sikkert ta seg opp med innlegg her på bloggen, føler jeg har hatt en lang nok sommerferie nå :)

 

Janne

Dårlig oppdatering...

Har ikke blitt særlig mye oppdatering i det siste. Er rett og slett for travelt! Egentlig er det vel egentlig bare jeg som prioriterer andre ting enn bloggen ;)

Tiden går med til jobbing, og i helgene blir det som regel festivaler! Sist helg var det Vikedal Roots Music Festival, var bare inne på lørdagen. Hadde en koselig kveld, med gode venner :) Helgen som var reiste jeg nok en gang inn til Vikedal, denne gangen sto Sommerfestivalen for tur! For inn på fredag og sov der til søndag. En utrolig kjekk helg! Hadde ganske bra vær til og med. Som overnatting bruker vi den fantastiske bussen "Hønå". Det er Tore og noen andre kompiser som eiger bussen. Utrulig greit og ha med på festival!


Gul og svart, med damer både framme, på sidene og bak ;)Damene er malt av to venninner av meg, Kristine og Christine!


Tok masse kjekke bilder i helgen, men finner ikke kamera mitt... Denne gangen tror jeg ikke det ligger i bussen heller, fant det ikke da vi ryddet på søndag :( Noen som vet om et billig og bra kamera?

Lagde forresten en kjempegod salat idag! Kunne jo ikke ta bilde av den, så stjal et fra google... 1. Først stekte jeg en pakke med salatkylling (Coop), en stor champinjong og to strimler med bacon i olje. Bruk godt med olje, og krydre med sitronpepper.
 2. Når det er ferdig stekt lar du det avkjøle mens du kutter opp ønsket salat. Jeg brukte rollo, hjertesalat, ruccola, isberg, cherrytomat, agurk og paprika.
 3. Bland alt sammen, og lag eventuelt en god dressing til! Jeg brukte cæsar-dressing fra coop.

Dette er nok til ca 2 personer, så nå har jeg frokost i morgen også ;)

 

Nå stikker jeg til min kjære for å ha et lite Sons of Anarchy-maraton :)

(Har planer om og bake litt denne uken om jeg får tid, så om jeg klarer å skaffe et kamera blir det lagt ut på bloggen!)

Janne

sommarfestival vikedal roots buss salat Sonsofanarchy

Hyttetur

Idag reiser jeg på en liten hyttetur med noen venninner!:) Skal bare sove over til i morgen, pga jobbing... Reiser opp etter jobb idag, gleder meg!

Klarte å glemme kamera i helgen (begynner å bli en vane...) så spørs om det blir noen bilder.

Her er et bilde av meg i helgen:


Sånn så jeg ut på lørdag!

Jeg var nemlig på Vikedal Roots Music Festival. Koselig kveld, med koslige venner :) Gleder meg litt til neste helg, da er planen å tilbringe hele helgen i Vikedal! Sommerfestivalen står for tur ;)

Nå får jeg hoppe i dusjen å gjøre meg klar for jobb.

Janne

vikedal roots music festival

Lavkarbo Knekkebrød

Laget Knekkebrød her en dag. De ble ganske gode, men jeg burde ha lagd de litt tynnere. Klarte å svi noen av de også... Men reddet heldigvis mesteparten ;)

Du trenger:

 • 100g sesamfrø
 • 25g linfrø
 • 50g malte mandler
 • 1ss fiberhusk
 • 1/4ts salt
 • 2-3dl vann Sett ovnen på 160 grader.


Kjøpte meg denne kjekke saken for å male mandlene på nille!Mål opp, og bland alt i en bolle.
Bland inn vann, og la det svelle i 5-10 min. Er den lite smørevillig når du skal ha den over på brett så tilsett litt mer vann.Jeg brukte en slikkepott til å fordele den ut på brettet. Prøv å få den helt ut til kantene, dette gjorde ikke jeg og da ble de litt for tykke. Rut opp med et pizzahjul eller en kniv. Stek de i midten av ovnen i ca 30-40 min. Følg med underveis!

La de avkjøle på rist. Som dere ser ble noen av mine svidde. Søsteren min kom hjem med jordbær å fløte, så glemte de litt ut... Fort gjort!

Jeg fikk forresten 15 knekkebrød ut av røra, og da er det ca 0,4g karbohydrat i hver! :D

De som ikke ble svidde ble veldig gode, spesielt med kremost, skinke og paprika på!


Janne


Middag: Broccoli og bacon-grateng

Har hentet inspirasjon fra dette innlegget.

Broccoli og bacongrateng:

Du trenger:

 • Broccoli
 • bacon
 • egg
 • ost
 • fløte
 • krydder

Sett ovnen på 225 grader.


Kutt opp ønsket mengde broccoli og legg de i en ildfast form. Jeg skulle bare lage til meg selv, så jeg tok en liten form og fyllte opp den, ca en halv broccoli.Kutt opp bacon og stek bitene i godt med olje.Legg baconbitene oppå broccolien. Visp sammen 3 egg og 3-4 spiseskjeer med fløte (mer om du lager i en større form) og tilsett krydder. jeg brukte salt, pepper og sitronpepper. Hell eggeblandingen over baconet og broccolien.Dryss over masse ost. Jeg brukte mozarella, men allslags ost kan brukes. Sett formen midt i ovnen og stek den i ca 20 min.Ferdig! Veldig godt og mettende :)


Sikkert godt med skinke eller pølse i steden for bacon også, om du vil variere litt.

Janne

Forandring fryder!

I det siste har jeg fått en del kommentarer fra folk jeg ikke har sett på leeenge om at jeg har blitt så mye tynnere. Det er jo for all del gøy å høre, men selv har jeg følt at selv om vekta går ned så ser jeg helt lik ut. Det har i grunn irritert meg ganske mye, for jeg har til sammen (fra i fjor) gått ned hele 10kg!

Etter at jeg flyttet hjem har jeg gått opp igjen et par kilo, da det ikke var like lett og holde det nye kostholdet i ferien. Veide meg idag, og var sikker på at jeg hadde gått opp enda et par kilo, da de siste helgene ikke akkurat har vært særlig lavkarbo. Har selvsagt prøvd å holde meg mest mulig unna de værste matsortene, men det har blitt en heel del chips og også litt sukker. Gleden var derfor stor da jeg såg at jeg hadde tatt av! Så nå er jeg tilbake på -10kg, der jeg var før jeg flyttet hjem :)

Men tilbake til poenget. Jeg har som sagt ikke sett noen forandring selv. Snakkte om dette med Christina en kveld vi satt i Stavanger, og hun fant ut at dette måtte vi sjekke opp i! Hun er ganske mye flinkere på tekninske ting, så hun mekket sammen et Før-Etter bilde!

Her er resultatet:


Det er jo faktisk forskjell!


Det var dagens motisvasjon for min del vertfall :)

Nå har jeg nettopp laget en deilig lavkarbo-middag. oppskrift kommer senere. Nå skal jeg spise, jobbe noen timer så blir det kanskje grilling hos en venninne :)

 

JanneKlar for grilling :)

Med mitt nye smykke på <3Bildet lyger forresten litt når det gjelder brunfargen ;) Er fremdeles ganske likblek...

Shopping med mamma!

Jeg driver jo å øvelseskjører for tiden, så igår tok jeg og mamma turen til Haugesund. Hun skulle møte storesøss Tina på Amanda for å kjøpe noen joggesko. Etter det ble det litt shopping på oss ;)

Her er gårsdagens innkjøp:


Mandelkvern, kjøpt på nille. Nå skal jeg bake knekkebrød!Sukrinmelis og Fiberhusk. Dette har jeg hatt lyst på lenge, og endelig er det i hus! Planen var egentlig å bestille det billig på nettet, men det tar så fryktelig lang tid... Får gjøre det neste gang.Nye etterlengtede joggesko! Har ikke kjøpt meg nye siden VGs, så det var på tide. Disse mente Tina var veldig gode, så da stoler vi på henne :) Var visst gelesåler eller noe sånn, som ga veldig god støtdemping. Gode å gå med var de vertfall.(De er forresten på tilbud til 699kr på Coop Obs nå!)Søt topp fra Sparkjøp, på tilbud til 40kr!
Lett og behagelig sommerskjorte. Fargen er finere i virkeligheten. På tilbud til 50kr hos sparkjøp!Bukse fra sparkjøp:229kr.


Har aldri pleid å handle på sparkjøp, men må si jeg faktisk ble imponert over utvalget da jeg var der igår! Mye fint, og ikke minst billig. Det kan vi like :)


Nå skal jeg hoppe i dusjen, før grilling hos Svigers står for tur!

JanneFrokost-tips!

Stek baconet i stekeovnen, så blir det ikke så mye søl på kjøkkenet :)

Jeg føler at hver gang jeg steker bacon i stekepanna så er hele kjøkkenet fyllt av fett. Så kom en god venninne av meg med et tips: stek de i stekeovnen! Jeg setter ovnen på 175 grader, og steker de i 5-10 min. Tiden i stekeovnen er litt avhengig av hvor tykke baconskivene er, så følg med underveis. Jeg har de på en vanlig langpanne med bakepapir på.

Lunsjen igår:


Av en eller annen grunn liker jeg mye bedre kokt egg til bacon, enn stekt. Her har jeg hatt litt revet mozarella over baconet rett etter jeg tok de ut av ovnen, kjempegodt! Har også noen cherry-tomater og majones til.


Janne

Middag: Stekt laks med salat og rømme


Stekt laks, salat av ruccola, tomat og litt mais, rømme og en dæsj hvitløksmør på laksen!


Ble en enkel men veldig god middag idag :)

 

Janne

Ungkarsfestivalen i Suldal - 2011

Her er litt bilder fra Ungkarsfestivalen i Suldal forrige helg.


Meg, Tina, Jokke og Christina kjørte opp ilag på torsdag.Viktig og ta med både sunt og litt mindre sunt!Viktig å merke at godt, så en ikke tar feil dagen derpå...


Christine tøffet seg med Rosenborg-drakt ;)Vors i bussen!Meg og Christina på vandring rundt på campen for å finne kjentfolk og nye morsomme bekjentskaper.


En liten obligatorisk photoshoot på doen...


Alle må få!Tjelten og Frode leser jenteblader dagen derpå.Endelig kom Christina og Randi!:)
Tina spiser nugatti rett fra boksen.Andrè griller kjøttdeig...

 

Janne


Skånevik Bluesfestival 2011

Nettopp kommet hjem fra en fantastisk helg i Skånevik!

Bilde hentet fra facebook-siden til Skånevik Bluesfestival.

Reiste inn tidlig på torsdag ilag med pappa og Evy. Utover dagen kom både flere venner og resten av familien som vi pleier og camp'e med der inne. På kvelden var det Journey konsert! Er egentlig bare fan av en av sangene, nemlig "Don't stop believing", men vi koste oss som bare det. Etter konserten var det nattmat og et lite narch nede i sentrum. på fredag skulle vi jobbe. Det er blitt en tradisjon at vi står i baren en av dagene. Det var meg, Tina og Lilly som sto i baren. Denne kvelden var det ikke særlig mye folk, så vi storkoste oss på jobb også! Alltid gøy å snakke med alle folka der inne. Mye morsomt og se ;) Lørdagen kom også Tore og en gjeng inn med bussen. Dette var uten tvil den beste dagen. Vi drakk og koste oss, og på kvelden var det konsert med Killer Queen, et fantastisk tribute-band! Vi hverken så eller hørte forskjell.

Alt i alt var helgen fantastisk. På lørdagen hadde vi til og med litt sol! Fant ut at dette faktisk var mitt 5te år på Bluesen. Det blir garantert ikke det siste!


Fant noen snasne solbriller nede i sentrum...Evy har fått ølbrillene på!Tina dristet seg til et bad på lørdagen. Som første mann uti fikk hun en øl av pappa. Bra med litt motivasjon!Klare for jobbing på fredags kveld.Killer Queen konsert på lørdagen!Tore spiller luftgitar ;)
Janne

 


Kino

Igår var jeg og to venninner av meg på kino og såg "Bad Teacher"Ganske morsom film! Ikke den beste jeg har sett, men verdt å få med seg ;)

 

Nå reiser jeg straks avgårde til Skånevik Blues Festival,så blir ikke noe mer blogging før over helgen!

Får legge ut bildene fra Ungkarsfestivalen over helgen også.

Ha en finfin helg alle sammen!

Janne

 

Bursdagsfeiring!

Igår ble jeg 21 år, og dette måtte jo feires! Jeg har aldri vært særlig fan av å feire meg selv, og helt siden jeg ble 18 har jeg feiret bursdagen min på ungkarsfestivalen... Men i år hadde jeg bursdag på mandagen etter, så da fant jeg og en god venninne ut at vi skulle ta en liten feiring hjemme hos meg. Vi inviterte de nærmeste, lagde god pizza. To vanlige, og en lavkarbo ;) Ble imponert når et par av venninnene sa at lavkarbo-pizzaen faktisk var god! lagde den samme som jeg har lagt ut oppskrift på, men hadde i tillegg på pepperoni, ananas og sopp.

Til dessert hadde vi jordbær med fløte/vaniljesaus og sukker/søtningsmiddel.

Deilig!

Etter mat satt vi bare og pratet og koste oss :)

Her er noen av presangene jeg fikk:


Blomster og penger fra mamma og pappa, og masse presanger fra storesøss<3Mange nye topper, undertøy, skinnveske, solbriller, smykke, sjokolade, penger og til og med pisk og kroppstape(?)!;) De to siste var vel mest ment som tullepresang ;)Stor brun skinnveske :) Veldig greit med nye vesker, da ca alle jeg har er helt slitne...


Nydelig smykke fra min kjære<3 Fikk ikke til å ta bilde av smykket, så lånte et herfra.


Håper alle hadde en like fin kveld som meg ^^

Janne
Nok en herlig helg

Onsdag var jeg nok en liten tur ut til byn, denne gangen var det nattåpent på Oasen storsenter. Før det hadde jeg en kjøretime, som gikk ganske bra! Mamma kom og hentet meg, og jeg lærekjørte til Oasen og hjem. Fikk handlet litt denne dagen også, innkjøpene kommer i et eget innlegg senere!

Torsdag var dagen for avreise, vi skulle nemlig til Suldal, på Ungkarsfestival! Dette har vært en sommertradisjon siden 2008, da jeg ble 18år og gammel nok til det. Vi reiser opp en hel gjeng, og koser oss fra torsdag til søndag. Tok ikke så veldig mange bilder, men slenger nok ut noen når jeg får lagt bildene inn på dataen :)

Før vi reiste var jeg en tur hos frisøren, og stripet etterveksten. Tok striper med hette denne gangen, og ble enda et hakk blondere!  Veldig fornød med resultatet. Var hos en koslig jente som het Silje, på frisørhuset i Ølen. Etter det var det rett hjem for og rydde, vaske bilen og pakke ferdig! I 4-5 tiden reiste jeg, Tina, Christina og Joachim opp sammen. Helga har altså vært knall! Vi koste oss alle dagene, og været var langt ifra så dårlig som meldt. Kun litt yr den ene dagen. Idag har det vært strålende sol, så vi fikk solt oss litt i helgen også ;)

Bilder kommer når jeg får lagt inn bildene.

Nå er det bare en time til jeg har bursdag!:O

Janne

Shopping

Idag var det nattåpent på Amanda, så jeg og Christine tok turen ut for litt shoppings!

Før det spiste jeg og Tore middag her. Det ble kjøttdeig og pasta til han, mens jeg hadde kjøttdeig og blomkålmos. Ble kjempegodt:) Kokte bare blomkålet mørt, helte av vannet og moste det sammen med litt fløte og smør. Hadde sukkerfri ketchup og litt ost til :) Etter det tok jeg meg en liten joggetur. Har vært varmt og deilig her! Litt skår i gleden at naboen spreier kumøkk på ekrene...

Her er litt bilder fra dagens innkjøp:


Søt sommerkjole og solbriller fra Bik Bok. Disse kjøpte Christine til meg, som bursdagspresang :)Neglelakk: 20kr   Mascara: 99kr   Blush: 39,50To søte oppbevaringsbokser til vaskepulver, fra kremmerhuset. Begge kostet 59krFlaske til tøymykneren fra kremmerhuset. 37kr.Øyredobber fra CMYK: 52kr.


Ellers spiste vi en deilig middag på Cafè MM. Jeg spiste en salat med scampi, reker, avocado og dip.

Nå er det vel snart leggetid. Har kjøretime 07.30 imorgen tidlig! Etter det blir det enda litt mer shopping med mamma ;)

Janne

Lørdag 18.06-11.

Lørdags morgen våknet jeg opp hos Joachim. Fikk ikke noe skyss hjem fra Haugesund kvelden før, så jeg og Morten sov over hos Joachim som ikke bor så langt vekke fra byn. Morten var kjedlig og for hjem rett etter frokost, mens jeg og Joachim plukket opp Lene Marie og tok en tur inn til byn igjen. Her var det vinmonopolet og middag hos min kjære søster som stod på menyen!

Turen til polet ble litt av et eventyr da vi ble rygget på av en jente som ikke hadde lært seg bakkestart... Lene Marie fikset opp, og vi fikk notert både jentas nummer og bilskilt;) Etter det var det middag hos Tina! Følte meg flott der jeg gikk i byn med både klær og sminke fra dagen før...

Etter middagen var Joachim snill nok til å kjøre meg hjem, så var det bare å hoppe i dusjen og gjøre seg klar for kvelden (rakk en liten middagshvil også...) Denne kvelden skulle vi nemligt på vors i Vats, og nok en tur på byn!

Vors på "kjøkkensenteret"
"Nå må me ta et fint bilde på kamera ditt Janne!"Etter et vellykket vors tok vi taxi til byn, hvor vi som vanlig endte opp i pianobaren ;)

Nok en morsom kveld på byn:)

Janne

Bursdagsvors hos Mona!

Den 25. mai fylte en av mine beste venninner 21 år. På grunn av at dette havnet midt opp i eksamensperioden fant hun ut at hun heller skulle feire bursdagen sin fredag 17.juni. Noe som passet veldig bra!

Hun stelte i stand med både pastasalat, hjemmelaget focacciabrød (som jeg selvfølgelig ikke klarte å styre unna...) og til og med geleshots! Vi hadde vors hjemme hos henne, før turen gikk til haugesund. En kjempekoslig kveld, med fantastiske jenter! Tok ikke så mange bilder, glemte å forevige både maten og presangene. Men et par blinkskudd ble det jo... (Husk at vi hev innpå ganske mange geleshots før dere kikker på bildene..)Meg og bursdagsbarnet ;)

Tusen takk for en fin kveld jenter<3

JanneMiddag

Lagde denne deilige middagen etter inspirasjon fra dette innlegget, hvor du også kan se fremgangsmåten til soppen.


kyllingfilet med salat og ovnsbakt sopp!


Skjærte opp en kyllingfilet i strimler og stekte den i godt med olje og krydder. Salaten består av ruccola, tomat, agurk, paprika + en til salat som jeg ikke husker navnet på.. Den mørkeste;) Hadde ca en teskje olje over salaten, og en god dæsj med salatkrydder! Ble utrolig godt, ikke siste gangen jeg lager dette!

Neste gang tenkte jeg å prøve med kremost oppi soppen, kanskje den med kryddersmak fra tine! Legger ut oppskrift og bilder hvis resultatet blir bra:)

middag lavkarbo

Frokost

Har blitt litt dårlig med blogging i det siste! Har ikke vært særlig mye hjemme i helgen, i tillegg til at jeg glemte kamera mitt på vors på lørdag. Men nå kommer det noen innlegg ;)

Først litt lavkarbo-mat! Her er et par frokoster jeg har spist de siste dagene:


Omelett. Blandet sammen et par egg, litt fløte, kokt skinke, sopp og tomat og drysset litt salt og pepper over. Stekte det på stekepanna med lokk over. God og veldig mettende frokost!Eggerøre (to egg, litt fløte, salt og pepper), skinke, paprika, sukkererter og majones!Stekt egg med salt og pepper brukt som skiver! Ta på et par skiver ost og skinke + litt masjones. Jeg hadde også litt ruccola på til slutt.


Blir mye egg og skinke for tiden, men det er rett å slett fordi jeg ikke har orket å handle inn noe mer mat enn det mamma allerede har i hus ;) Etter helga begynner pengene endelig å strømme inn. Da kommer skattepengene og depositumet på leiligheten, så da blir det kanskje litt mer av både matbilder og shopping-bilder!

Janne

Ønskeliste!

Om nøyaktig en uke blir jeg 21 år! Jeg og en venninne tenkte vi skulle ha en liten feiring med de nærmeste vennene. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle poste en liten ønskeliste! Her er noe av det jeg ønsker meg:


Parfymen "Taj Sunset" av Escada, speilreflekskamera, kokeboken "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter", sko (<3), stavmikser og rockering.

Ellers ønsker jeg meg også en bunadsring, pilatesball, penger, pulsklokke, gavekort på massasje/hudpleie o.l., smykker/ringer, kjøkkenvekt, glass (vin, champagne) og en brun skinnveske. Egentlig liker jeg alt av dill dall, så blir som regel fornøyd uansett hva jeg får ;)


Gleder meg til meg og Christine skal feire ^^

Janne

Min spilleliste - uke 24

Don Omar - Danza Kuduro

Pitbull - Give Me Everything

Eric Marillo - Om sanningen ska fram

Snoop Dogg - Wet

Alex Gaudino ft. Kelly Rowland - What a feeling

Katy Perry - Last Friday Night

Alexandra Stan - Mr. Saxobeat

David Guetta ft. Nicki Minaj - Where Them Girls At

Enrique Iglesias ft. Usher - Dirty Dancer

Lady Gaga - The Edge Of Glory

 

Jeg elsker ny musikk på ørene, og klarer ikke å trene uten. Dette er altså min treningsmotivasjon! Det er også min form for terapi. Ingenting er mer effektivt mot kjipe tanker enn å sprenge ørene med fengende musikk! ;)

Ha en fin dag alle sammen! (Og kom gjerne med musikktips!)

Janne


Deilig dag!

Dagen startet ikke så alt for bra, men etter at jeg sto opp har det bare gått bedre og bedre!

Etter å ha blitt inspirert av Christina som skulle ut å jogge, fant jeg ut at jeg burde komme meg ut å bevege skrotten litt jeg også. Fant ut at en tur til "Holmavatnet" fikk være bra nok trim. Etter å ha lagt innpå ny musikk på ipoden min, syklet jeg avgårde! Sykler fra meg og opp til parkeringsplassen, og derfra går jeg på traktorveien opp til Holmavatnet, som er et drikkevann i Skjold. Brukte vel ca halvannen time. Meget fornøyd med det! Ikke hver dag jeg gidder å trene for å si det slik... På hjemveien svingte jeg innom coop'en for å hente pakken fra Blivakker.no.

Her er det jeg bestilte:Osis-dust it og mitt favoritt pudder/foundation fra Glo!

Var også innom den søte butikken Frøken Fryd og kjøpte et fint skilt! 


Jeg elsker søte ordtak med mening! Og det er mye sant i dette. Jeg burde selv bli litt flinkere til å tenke positivt, så satser på at dette skiltet blir en påminnelse om nettopp det ;)


Nå skal jeg hoppe i dusjen!

Janne

Dagens innkjøp!

To gode nyheter å dele idag! Gårsdagens kjøretime gikk over all forventning, jeg fikk til og med en liten applaus av Georg (min snille kjørelærer). Han mente jeg var veldig flink med tanke på at jeg kun har kjørt bil EN gang på to år... Fra nå av må jeg bare bli litt flinkere på å kjære hjemme, så blir det kanskje oppkjøring i slutten av sommeren :)

Den neste gode nyheten er at vi slipper å betale husleige for juli måned på leiligheten i Stavanger! Vi hadde egentlig ett års kontrakt, men fordi vi klarte å finne noen som ville overta leiligheten idag slipper vi å betale for den siste måneden. Deilig! Det betyr også at depositumet snart tikker inn på konto. Og penger er noe jeg virkelig trenger nå i sommer!

Ellers idag har jeg vært i Haugesund en tur, for å kjøpe bursdagspresang til et par venninner av meg. Kjøpte også et par ting til meg selv...


Deilig myk og lett genser fra Bik Bok og en rød neglelakk fra IsaDora.


Et par bh-er fra cubus. Kjekt med salg!

Kjøpte også en hvitvin som jeg skal ha i helgen. Skal i bursdag til Mona på fredag! Gleder meg.Bryllup!

11.06.11 giftet Vegard og Anne Mai seg.

Det var en fantastisk dag, og et nydelig bryllup! Akkurat som forventet ;)

Jeg tok ikke så alt for mange bilder, da en venninne av meg har speilrefleks. Vi fant ut at jeg heller kunne få bildene av henne etterpå. Så kanskje kommer det flere bilder her etterhvert. Her er vertfall noen glimt fra dagen:

Etter vielsen for vi en rask tur opp til Marita og Øystein, da brudeparet skulle fotograferes før festen begynte. Her er jeg og Tore i finstasen! Tore er pittelitt høyere enn meg, så jeg måtte jukse litt...

Bilde er lånt fra Tore sin mobil.


Etter dette la jeg fra meg kamera, men flere bilder kommer sikkert når jeg får bildene til Christine :)

Festen var fantastisk. Lokalene var nydelig pyntet, maten kjempegod og underholdningen (sunt og le) var morsom ;) Hadde en kjempebra kveld! Etter festen sluttet i 2-tiden ble det nach hos Tjelten til kl 6 om morgenen. Fin fin lørdag :)


Janne


2. pinsedag

2. pinsedag tilbrakte vi i Ølmedal! Det var nemlig Ølmedal rundt.

Det var meg, Mona, Tina, Mamma, Pappa og Alexander som bestemte oss for å ta turen inn. Vi er ikke spreke nok til å delta i løpet, men det har blitt en tradisjon og gå rundt :) I år var det faktisk 12 gangen jeg går, hvis jeg ikke husker feil! Fikk til og med sitt Petter Northug ;)


Tina, meg og Mona. (Bilde lånt av Tina)


Da jeg kom hjem var det rydding som sto på listen. Fikk endelig ryddet og satt på plass alt flytterotet mitt! Ryddet til og med i kleskapet, og kastet to søppelsekker med klær! Nå skal jeg bare vinne i lotto så jeg får kjøpt meg nye sommerklær... På kvelden tok jeg med meg litt ting, og for inn til Tore. Sov over her i natt.

Nå sitter jeg i leiligheten til Tore og gruer meg til min første kjøretime på to år... Er ikke sikker på om jeg husker hvilken pedal som er hvilken lengre en gang. Wish me luck! 

Oppsummering av helgen

Fredagen startet med litt jobbing på Coop Marked Skjold, hvor jeg skal ha sommerjobb. Etter jobb for jeg inn til Mona. Vi samlet en liten jentegjeng og spiste god mat og drakk litt vin for å feire at vi er ferdige med alt som heter skole, of at det endelig er sommerferie! <3 Deilig.

På lørdagen sto jeg opp tidlig for å gjøre meg klar til Bryllup Ilag med Christine! I 1. tiden kom Tore og hentet meg, så var vi hos han til vielsenbegynte kl 2.


Meg og Tore. Bildet er tatt med  mobilen til Tina.

Det kommer et eget innlegg med bilder fra bryllupet.

søndag voknet vi opp til et nydelig vær! Joachim sov også hos Tore, så vi tre tok turen over til naboene; Marita og Øystein. Tjelten kom også opp en tur. Vi fant ut etter mye om og men at vi skulle på sjøen.
bilder lånt av Tore.


Senere på kvelden kom Tina og Mona, så lagde vi pizza og spilte brettspill hos Tore :) Nok en fin dag!


Janne


Middag: Kylling og sellerirotfries!

Lagde en god middag forrige uke som jeg tenkte jeg kunne dele!

Stekt kyllingfilet med sellerirotfries

Du trenger (til 1 person):

 • 1 kyllingfilet
 • Olje/smør til steking
 • Masse godt krydder
 • 1pk sellerirot
 • ketchup/dressing

 

Sett ovnen på 200 grader. Rens og kutt opp selleriroten, og skjær den opp i strimler eller terninger. Kok sellerirot-bitene i ca 10min.Skjær opp kyllingfileeten, og krydre den godt. La kjøttet ligge en stund med krydderet. Når selleriroten har kokt i 10minutter slår du av vannet og legger de over i en ildfast form. Ta litt olje og krydder over, bland godt, og sett de inn i stekeovnen. La de stå i ca 30min, til de ser ferdige ut.


Når det er noen minutter igjen av steketiden til selleriroten, steker du kyllingen.Ferdig!


Som dressing blandet jeg ketchup og majones. Hadde også masse Piffi over "potetene"!

Nam!

Janne

Farvel Stavanger

Da har jeg altså flyttet fra Stavanger! Flyttet hjem torsdag 09. juni. Jeg og Christina brukte hele dagen til å rydde og vaske ut av leiligheten (fikk tid til en liten middagshvil også...)

I 4-tiden kom min kjære søster og hentet meg! Vi stablet alt inn i bilen og vendte nesen hjemover. Før vi reiste hjem var vi en liten tur innom mormor, som bor på Randaberg. Her ble det både litt shopping med mormor, og god kveldsmat.

Det er utrolig deilig at jeg er ferdig med studier, og endelig kan flytte hjem. Men det er selvfølgelig masse jeg kommer til å savne. Vennene, salongen, byen...
Sole meg på taket.


Ha verdens flinkeste frisør i nærheten!Sist men ikke minst: Den beste samboeren! Meg og Christina <3


Takk for et fint år. Jeg kommer nok på besøk ;)

Janne

Hvis jeg var...

 

Hvis jeg var en måned, ville jeg vært juni.
Hvis jeg var en dag i uken, ville jeg vært lørdag.
Hvis jeg var en tid på dagen, ville jeg vært kveld.
Hvis jeg var en sesong, ville jeg vært vår.

Hvis jeg var en drikke, ville jeg vært hvitvin.

Hvis jeg var et tre, ville jeg vært et kirsebærtre.
Hvis jeg var en blomst, ville jeg vært en orkidè

Hvis jeg var et sjødyr, ville jeg vært en delfin.

 


Hvis jeg var en type vær, ville jeg vært morgensola som skinner inn gjennom vinduet.
Hvis jeg var et instrument, ville jeg vært et piano.
Hvis jeg var en følelse, ville jeg vært kjærlighet.

Hvis jeg var en ting, ville jeg vært sko.


 Hvis jeg var en frukt, ville jeg vært et jordbær.
Hvis jeg var en matrett, ville jeg vært hjemmelaget is med bær på.
Hvis jeg var en smak, ville jeg vært søt.
Hvis jeg var en farge, ville jeg vært rød.
Hvis jeg var et land, ville jeg vært Frankrike.

Hvis jeg var et dyr, ville jeg vert en kattunge.
Hvis jeg var et sted, ville jeg vært en øde øy med palmer på.
Hvis jeg var en sang, ville jeg vært Soulshine.Bilder tatt fra weheartit og google

 

Janne

Frokost og middag

Begynte ikke på jobb før klokken 1 idag, så da konne jeg sove lenge! Deilig. Den udugelige skolen jeg går på klarte jo ikke å gi beskjed om at vi hadde siste praksisuke sist veke, ikke denne uken som de har sagt hele veien, så isteden for å jobbe full uke uten å få betalt skal jeg jobbe et par timer, og få betalt. Ganske grei deal egentlig! Idag jobbet jeg 13-15, i morgen skal jeg jobbe 14.30-16.30.

Får god tid til å pakke og vaske i hvert fall! Det passer veldig bra. På torsdag kommer min fantastiske søster og henter både meg og flyttelasset mitt<3

Frokosten min idag smakte rett og slett digg.


Stekte egg, pølser og bacon. Denne uken må vi prøve å bruke opp det vi har i kjøleskapet, så blir ikke så veldig inspirerende mat framover... Men dette var godt da ;)


Middagen var veldig preget av at jeg måtte bruke det jeg hadde, men ble ganske bra den og.


400g kjøttdeig, en boks med hermetiske tomater (Landlord) og masse deilig krydder. Jeg brukte chilipulver, hvitløkskrydder, oregano, cumin og pepper.Ha det over i en ildfast form og legg godt med ost oppå. Krydre litt mer og sett det inn i ovnen. 200grader i ca 10min.Ferdig!


Janne

Lavkarboversjon av "Pappa-spesial"

Dette er en rett som kanskje hørres spesiell ut for mange, men jeg har spist høykarbo versjonen av den så lenge jeg kan huske og rett og slett elsker den. Kaller den bare "Pappa-spesial", da det alltid var han så lagde den :) Jeg ble veldig glad når jeg fant ut at jeg kunne gjøre om retten til lavkarbo!

Retten består av stekte pølser og hvit saus med krydder!

Ingredienser:

1dl fløte

1,5dl vann

1ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)

2 grillpølser (brukte det jeg hadde, en kan buke hvilke som helst pølser)

1ss meierismør

Revet ost

krydder: salt, pepper, muskat og aromat (knorr).


Skjær opp pølsebitene og stek dem i godt med smør.Kok opp fløten, bland JBKM inn i vannet og hell det over den kokende fløten i en tynn stripe mens du rører godt. Tilsett ønsket mengde revet ost og krydderet. La det koke til osten har smeltet, og smak til med mer krydder. Bruk mye aromat, men vær forsiktig med muskaten.Hell over pølsene, pass på å få med all fettet i stekepannen. Rør godt om, og servèr!Jeg synes den ble litt mektig, så neste gang dropper jeg nok osten. I pappas oppskrift er det vanlig hvit saus som blir brukt, og ikke ost.

Godt ble det vertfall :)

Janne

 

Glad og lettet!

Da var endelig siste eksamen før sommeren over! Gikk ikke superbra, men regner med jeg står vertfall. Og det er jo det viktigste? Igår var jeg bare trøtt, sliten og deppa. Litt påvirket av for mye karbo dagen før, og veldig påvirket av angsten for å sjekke eksamenskarakterer på privatistweb.no. Jeg har virkelig begynt og grue meg til det i det siste! Går over eksamenene i hodet og finner stadig flere ting jeg har glemt. Etter jeg kom hjem idag fikk jeg en melding fra ei i klassen om at resultatene på 3 av eksamener var blitt lagt ut. Jeg kjente virkelig angsten komme og såg for meg at jeg hadde strøket på alle..

Gjett om jeg ble lettet når dette synet møtte meg!Vet ikke om dere ser det så godt, men jeg fikk i hvertfall karakteren 5 på alle! :D

Åh, nå er jeg ubeskrivelig lettet... Håper bare resten også går bra. Da kan jeg virkelig ta sommerferie med goood samvittighet.

 

Nå stikker jeg ned på Coop Prix for å høre om jeg kan få noen esker. Skal nemlig begynne å pakke! Gleder meg faktisk :) Min snille søster kommer ned å henter meg på torsdag!

Snakkes sikkert senere.

Janne

Søndag


weheartit


Koselig kveld!

Startet dagen med å jobbe fra 9-halv 4. Idag var faktisk den siste dagen min i utplassering! Skal jobbe tirsdag neste uke også, men siden praksisperioden er ferdig får jeg faktisk lønn for arbeidet ;) Egentlig skulle ikke praksisperioden være ferdig før 10.juni, men skolen jeg går på er ganske udugelige når det kommer til å gi beskjeder, så sent som denne uken gir de beskjed om at dette er den siste uken i praksis... Men det passet jo egentlig fint, da får jeg god til å pakke å rydde/vaske leiligheten neste uke, i tillegg til å tjene litt penger.

Da jeg kom hjem var det bare å skifte klær, før jeg for ut igjen. Var på besøk hos Mona og Espen, og fikk servert deilig grillet kylling og god salat :) Etter å ha vært der i et par timer kjørte vi Espen til en kompis, før jeg og Mona kjørte inn til vår leilighet. Her såg vi filmen Tomme Tønner 2, ilag med Christina.


Ganske dårlig film igrunn!


Ellers ble det mye prating og sladder. Alltid like koselig :) Fantastisk deilig å tenke på at det bare er lørdag, og at jeg har fri imorgen også. Ser fram til en hektisk uke nå, med eksamen på mandag, jobb på tirsdag og pakking og nedvask av leiligheten før jeg flytter hjem på torsdag. Gleder meg! I helgen blir det bryllup :)

Håper alle har hatt en fantastisk helg!

Janne

Lavkarbo-pizza

Endelig har jeg fått testet ut lavkarbopizza! Har sett en del oppskrifter på nettet, men bestemte meg til slutt for å prøve å lage denne pizzabunnen. Den virket enkel og lage, samtidig som du ikke trenger masse spesielle produkter. Jeg gjorde riktignok noen endringer. Jeg doblet oppskriften for at den skulle passe en stor langpanne, kuttet ut Hi Maiz, og tilsatte et kruskakli.

Pizzabunn:

8 egg

4 spiseskjeer kremfløte

2 teskjeer bakepulver

5-6 never revet ost

En klype salt

4 spiseskjeer olje

4 teskjeer Johannesbrødkjernemel (kjøpt på helsekosten)

5 spiseskjeer økologisk soyamel (kjøpt på meny)

2 spiseskjeer kruskakli (kjøpt på coop)

Fremgangsmetode:

Ha egg, fløte, bakepulver og olje i en polle og visp dette sammen.


(Her har jeg bare halvparten oppi, fant ut at jeg skulle doble oppskriften når jeg hadde laget røren ferdig)


Tilsett resten av ingrediensene inkludert osten, rør godt om og smør det utover i en langpanne som er dekt med bakepapir.


Sett det inn i en forvarmet ovn i ca 20 minutter på 200 grader. Følg med underveis, så ikke bunnen blir brent.

Mens bunnen blir stekt lager du fyllet. Her kan du selvfølgelig ha akkurat det fyllet du selv vil. Jeg brukte 400g kjøttdeig, en boks tomatpurè fra Landlord (Kjøpt på rema 1000), et par spiseskjeer olje og masse krydder. Krydderet jeg brukte var oregano, hvitløkskrydder, chilipulver, spisskummin, salt og pepper.

Når bunnen er ferdig tar du den ut, og legger fyllet og osten på.
Sett den tilbake i ovnen, og stek i 20-25 minutter på 200 grader.

Ferdig! (Kamera gjorde pizzaen gul, er ikke sånn i virkeligheten...)
Jeg hadde hjemmelaget guacemole og ketchup til.


Pizzaen smakte selvfølgelig ikke helt som vanlig pizza, men jeg ble faktisk positivt overrasket! Kommer absolutt til å lage denne flere ganger :)

 

Nå blir det film og jordbær med fløte på. Mmmm<3

 

Janne
Gårsdagen

Det ble en vellykket vinkveld igår. Vi koste oss med vin og Paradise-finale før vi tok en liten tur til byn. Byturen var så som så, da jeg og Christina bare er 20 år gamle og ikke kommer inn på noen bra plasser. Utrolig irriterende at det er 21års grenser her i Stavanger, skjønner ikke poenget? Men men, vi koste oss nå uansett :) Vinen smakte faktisk kjempe godt! Hadde aldri gjettet at det var så lite sukker i den, synes den var både frisk og søt. Absolutt en ny favoritt! Kostet bare rett over hundrelappen også.

Litt bilder fra igår:


Lagde meg taco-tallerken med kjøttdeig, litt salat, ost, ostechips, hjemmelaget guacamole, salsa og rømme.Sånn så jeg ut i dagslyset fra soveromsvinduet.


<3


Idag har vi tilbragt mesteparten av dagen liggende ute på taket, og slikket sol. Ingen av oss var helt i toppform, så det har blitt en slapp dag. Men det er lov!

Ikvell skal Christina nok en gang ut på byn, men siden jeg har jobbhelg så droppet jeg det. Ikke at det fristet særlig med alkohol uansett. Så ikveld blir det nok en gang en rolig kveld, men film og kos! Har kjøpt en korg med jorbær som jeg skal kose meg med ;)


God helg alle sammen!

JanneVinkveld

Ikvell får jeg og Christina besøk av vår kjære venninne Randi! Da blir det vin, finalen på Paradise Hotel og kanskje en liten tur på byn ;) Gleder meg!

 

Idag har jeg gjort svært lite. Sov lenge og har slappet av hele dagen. Eneste jeg har gjort er å farge øyenvipper og øyenbryn...  Tenkte å legge ut et bilde av hvordan jeg ser ut idag, og hva jeg bruker til å farge bryn å vipper, men ser ikke ut som bildeopplasteren funker? Får ta det imorgen heller da.

 

Nå skal jeg lage meg litt middag, før jeg finner fram vinen og setter på litt god musikk! Hvis noen der ute vet om noe bra musikk, så kom gjerne med tips!

Janne

Lavkarbo rømmegrøt og hvitvin!

Slapp av, jeg drakk ikke vin til grøten.

Tidligere idag var jeg som nevnt ute og shoppet litt! Fant en lavkarbo-vin som ifølge damen på vinmonopolet skulle være både fruktig og frisk... Åpner den imorgen, så får komme med tilbakemeldinger da!


Trulli Chardonnay - sukker: 0,30 g/l !


Middagen idag ble en deilig rømmegrøt! Leeenge siden jeg har spist det nå, så det smakte virkelig godt. Unnte meg også et glass med saft uten sukker :) Oppskriften fant jeg lavkarbo.no, og den er nok til to personer. Den kunne heldigvis stå i kjøleskapet noen dager, så nå har jeg frokost til imorgen også.

Rømmegrøt:

1 boks seterrømme

1,5 dl kremfløte

1 dl vann

2 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)

Litt vann til å blande ut JBK med

1ts salt

søtning, kanel og smør til og ha på grøten.Hell rømmen i en kasserolle og la den koke i et par minutter.

Tilsett fløten og vannet, og la det koke opp.

Pisk sammen JBK med litt vann til en jevning uten klumper, og tøm det opp i grøten mens du rører godt. 

La det koke på svak varme i ca 5 minutter mens du rører.Tilsett salt etter smak til slutt.

Blir det klumper i grøten kan du bruke stavmikser på den, og blir den for bløt kan du tilsette litt mer JBK.


Her er resultatet! Ble kjempegodt, minst like godt som vanlig rømmegrøt! Gleder meg allerede til frokost imorgen.


Janne

                                         

Dagen i dag

Idag hadde jeg fri, men sto allikevel tidlig opp for å trene! Stolt. Tok bussen ut til SiS og fikk rukket både kondisjons og styrketrening. Har vært ganske slapp med treningen i det siste, får prøve å ta meg i sammen de siste ukene her i Stavanger! Det som hjelper mer enn noe annet på treningslysten for min del er ny musikk på ørene.

Her er min topp 5 liste for tiden:

Alexandra Stan - Mr. Saxobeat

Pitbull - Give Me Everything

Chipmunk ft. Chris Brown - Champion

LMFAO - Party Rock Anthem

Lupe Fiasco - The Show Goes On


Nå er jeg nydusjet å klar for litt shopping! Har ikke akkurat flust med penger, i tillegg til at lønningen som skulle komt idag ikke har kommet, så blir kun litt nødvendige ting, og presanger til noen søte venninner som nettopp har hatt og snart har bursdag :) Med nødvendige ting mener jeg selvfølgelig vin og mat... Får rett å slett utsette selvbruningen til helga! Jeg som har skrubbet og smurt meg idag til og med.


Ble en enkel frokost idag. Agurkstriper innpakket i kokt skinke og ost.


Snakkes senere!

Janne


Ny uke, nye muligheter!

I helgen var jeg ikke særlig flink med det nye kostholdet mitt. Ble i overkant mye av både poteter, ris, hvete, sukker m.m. Jeg tenkte at det kunne være greit å se om jeg merket noe forskjell når jeg spiste høykarbo igjen, og gjett om jeg gjorde. Jeg fikk en intens hodepine, har vært trøtt og slapp hele helgen og generelt vært ganske sur og grinete... Merket dette spesielt etter jeg spiste mat med mye sukker i, så tror ikke jeg tåler sukker noe særlig! Godt det finnes erstatninger som smaker minst like godt :)

En svært positiv ting som kom ut av dette var jo at jeg virkelig fikk kjenne på kroppen hva det dårlige kostholdet har gjort med meg. Begynte igår igjen med lavkarbo, og føler meg allerede mye bedre. Merker jeg er litt slapp i begynnelsen, men dette er helt naturlig når kroppen må omstille seg fra å forbrenne karbohydrater til å forbrenne fett. Har blitt litt lite oppskriftsbilder for tiden, lett å glemme det ut når jeg egentlig aldri har verken laget mat eller tatt bilde av mat før...  Kommer vel etter hvert.

Idag ha menyen bestått av:

 • Frokost: Laks og omelett med tomat og ost
 • Lunsj: Avocado med reker og majones
 • Middag: Skinke med eggesalat (ble en litt enkel middag da jeg hadde litt dårlig tid)
 • Kvelds: skogsbær smoothie og noen cashew-nøtter
 • Snacks: litt baconcrisp

Jobbet på hudpleiesalongen fra 9-halv 5 idag. Rett etterpå ble jeg med søsteren min til flyplassen for å hente en kompis som kom hjem fra nordsjøen. Etter det har jeg bare kost meg hjemme foran dataen/tven! I morgen har jeg fri, så da tenkte jeg å prøve selvbruning faktisk. Skal jo i bryllup den 11. juni, og jeg er som vanlig likblek. Har aldri prøvd selvbruning før, så er veldig redd for skjolder og lignende, tenkte derfor det kunne være lurt å teste det ut litt på forhånd! Har faktisk aldri i hele mitt liv vært brun, så det kan jo bli morsomt å se... Håper ikke jeg blir alt for brun. Så får jeg bare krysse fingrene. Blir resultatet bra legger jeg nok ut bilder.

 

Helgen

Har ikke blitt noe oppdatering i helga, da jeg ikke tok dataen med meg hjem. Skulle absolutt hatt en lettere data!

Får ta en kort oppdatering nå heller. Jeg reiste hjem på torsdag fordi jeg skulle i begravelse på fredag. Mormoren til en god venninne av meg gikk bort forrige uke. Alltid trist når sånne ting skjer. Hun hadde vært dårlig en stund, og lå på et aldershjem da det skjedde. Håper hun har det bedre der hun er nå.

Senere på dagen tok jeg og søsteren min en tur på lett motorsykkelen hennes, og besøkte en venninne av oss. Tina, søsteren min fikk lappen igjen igår, etter å ha mistet den for noen måneder, så da måtte vi ut å kjøre litt ;) Dorthe som vi besøkte var på garden til foreldrene i helga, så der fikk vi hilse på både hester, katter, kattunger og den skjønne hunden hennes.


Aiko, den søte bamsen til Dorthe! Rasen heter Eurasier.


Etter gardsbesøket kjørte vi tilbake til Skjold, hvor Tore spilte kamp. Skjoldar/Vats mot Falkeid. Skjoldar/Vats som er laget Tore spiller på vant heldigvis :):) Etter kampen stakk vi opp på bygdahuset i Skjold. Der var det nemlig stelt i stand helaften med Norske Talenter finalen på storskjerm. Som dere kanskje har fått med dere hadde den bittelille bygda mi to talenter i finalen! Berge og Gro Marit. Over 800stk hadde møtt opp. Desverre vant ingen av de, men det er liten tvil om at vi kommer til å høre mer fra begge!


13 år og både låtskriver og sanger. En flink en sådan! Norges svar på John Mayer dette her tror jeg. Gleder meg til å høre mer fra Berge! :)En helt fantastisk stemme. Elsket sangen hun sang på fredag! Da jeg gikk på folkehøgskole lagde vi revy, og dette var en av sangene vi sang. Fine minner. Jeg er sikker på at vi ikke har hørt siste sang fra Gro Marit heller. Får frysninger på hele ryggen når hun synger!

Etter finalen gikk en gjeng hjem til meg og såg en film. Fin og rolig start på helgen.

på lørdag kjørte jeg og Tore ut til Haugesund for å finne dress til han. Vi skal nemlig i bryllup om et par helger! Fant en fantastisk Moods Of Norway-dress! Veldig fornøyd med kjøpet ;) Kommer nok bilder av den etter bryllupet. Senere på dagen var det hjemmelaget pizza hos svigers, før jeg hadde litt kvalitetstid med Kristine :)

Søndag ble også en rolig dag, var bare hjemme og slappet av. Satt barnevakt på Alexander senere på kvelden, ilag med Tina og Tore. Reiste til Stavanger idag tidlig, da jeg ikke begynte på jobb før 11.30. Nå har jeg nettopp laget meg middag, hentet inspirasjon fra denne oppskriften. Jeg brukte kyllingfilèt istedenfor kjøttet, og stekte sellerifries'en litt lengre, omtrent 20min. Hadde også litt rømme til. Ble kjempegodt!

 

Janne

Skole!

For første gang på lenge skal jeg tilbake til skulebenken! Det er kun i dag heldigvis ;) Vi fikk aldri hatt epileringskurset vi skulle hatt før praksis-perioden, så idag må vi tilbake til Sandnes for å ta det. Varer ca fra halv 9-4 tror jeg. Skal bli hardt å sitte en hel dag ved pulten igjen, blir alltid så fryktelig trøtt av skole... Men men, klarer vel det og.

Etter skolen er ferdig reiser jeg rett hjem, og ikvell kommer min bedre halvdel Tore og sover hos meg :) Lykke.

 

Janne

Tattoo

Åh, som jeg gleder meg til høsten. Da har jeg nemlig planer om å ta min første tatovering! Har tenkt på det, og hatt lyst til det i flere år. Men det har alltid blitt utsatt pga at jeg ikke helt klarer å bestemme meg for hva jeg vil ha, i tillegg til at pengene aldri har strukket til. Til høsten får jeg meg forhåpentligvis jobb, og vil derfor kunne spare opp penger til det. Gleder meg!

Tatoveringen er ikke endelig bestemt enda, men her er litt inspo-bilder. Blir nok en krysning av disse. Har mest lyst å ha den på underarmen, slik som på bilde nr. 2!


Syns svaler er så vakre.

Etter å ha vist bildene til min søster fant hun ut at hun også hadde lyst på en lignende tatovering. Vi har derfor bestemt oss for å ta den sammen :)

 

Janne

Hugs


Weheartit


Gleder meg til helg nå ^^Enda en eksamen unnagjort!

Da er jeg ferdig med den 5, og ant siste eksamen før sommeren! Gikk ikke så alt for bra, men tar ikke sorgene på forskudd!

Lagde forresten en deilig kyllingsalat igår, med stekt kyllingfilet, egg, salatmix, ost, tomat og agurk. Hadde en deilig oljedressing over. Spiste det som middag igår, og hadde det som lunsj idag! Tror jeg skal begynne å lage store middager oftere, er jo genialt å bruke som lunsj! Tok desverre ikke noe bilde av salaten. Kommer sterkere tilbake ;)

Idag har jeg ikke store planer. Lage meg middag og slappe av resten av kvelden, imårå er det jobb igjen.

Finner jeg på noe spennende å lage legger jeg sikkert ut en oppskrift :)


Her er forresten frokosten min! En av mine yndlingsretter.


Janne

Mmmmmis....

Lagte meg en deilig hjemmelaget is igår!

Fulgte denne oppskriften: hjemmelaget isLagte meg også noe godt på lørdag (er veldig avhengig av å kose meg med noe godt i helgene....). Her skjærte jeg opp et eple og hadde vaniljekesam og revet kokesjokolade over!Sunt og godt!

Janne

Pakke i posten!

Da har jeg trosset det fæle vestlandsværet og gått ned til postkontoret og hentet pakken min. Min samboer Christina har endelig kommet hjem etter en uke i Ålesund, så vi tok turen ned sammen. Vi hadde begge bestilt pakke fra Herbalife!

Her er hva jeg bestilte til meg selv:Solkrem fra Herbalife. Dette er første gangen jeg kjøper denne, så gleder meg til å teste den ut! Prøvde den på huden nå, var virkelig en deilig konsistens! Føltes ikke fet og klissete som vanlige solkremer, i tillegg til at den lukter fantastisk. Lukter veldig frisk, og sitrus-aktig. Håper den beskytter den sensitive huden min i sommer... Blir som regel brent etter 10 minutter selv om jeg har smørt meg!Ansiktskrem. Har denne fra før, bare til normal-tørr hud fordi jeg har tørrere hud om vinteren. Nå som sommeren nærmer seg tenkte jeg å prøve denne varianten for normal-oljete hud, da hudtypen min er kombinert. Blir som regel litt blankere om sommeren. Synes det er genialt at den har solfaktor i seg!Denne teen har jeg virkelig blitt avhengig av. Den gir meg mer energi en redbull! Godt smaker den også :) Har bestilt den i bringebærsmak, som er min favoritt. Jeg drikker den ikke bare varm, men pleier å blande den i kaldt vann å ha i drikkeflasken. Genialt både på skole, jobb og trening når litt ekstra energi er greit å ha. Smaker bedre enn kjedlig vann også ;)

 

Janne

Fint vær!

Endelig litt solskinn igjen. Det er så utrolig mye lettere å stå opp når sola skinner inn gjennom vinduet!

Idag har jeg fri. Egentlig har jeg lesedag til eksamen jeg skal ha i morgen, men i følge meg er dette en fridag! Sto opp kl 09.30 idag, og har ikke gjort mye annet enn å lage meg en god frokost å se litt over det lusne budsjettet mitt. Heldigvis snart lønn og feriepenger! Det skal virkelig komme godt med i år. Synes det er utrolig irriterende at vi som studenter ikke får stipend i juni! De aller fleste er jo nødt til å beholde leiligheten ut juli... Vi har inngått en avtale med han vi leiger hos, at om vi klarer å finne noen som vil overta 1. juli, så slipper vi å betale for den måneden. Har hatt et par visninger allerede, håper virkelig noen er interesserte!

Kjenner du noen, så skrik ut ;)

Nå skal jeg dra den late kroppen min hit:Etterpå skal jeg hente en pakke på posten! Alltid like gøy :D

 

Janne

Hårforandring gjennom årene!

Etter å ha vært brunette i snart to år var jeg lei. Jeg har alltid likt meg best som blondine, og fant ut at det passet fint å bli litt blondere fram mot sommeren! Jeg var for noen uker siden hos min flinke venninne og frisør Randi, og fikk litt blonde striper. Målet er å bli enda litt blondere, men synes det er greit (og ikke minst billigere) å ta det litt gradvis.

Her er noen bilder av forskjellige hårfarger jeg har hatt de siste 5 årene!


Ikke det beste bildet, men det eneste jeg fant med min naturlige hårfarge. I barndommen var jeg ganke blond, men vokste det av meg da jeg kom i tenårene. Her er jeg 15 år gammel og har vel mørkeblondt hår? Tror det ser litt mørkere ut på bilde enn det egentlig er.Året etter. Her har jeg tatt blonde striper. Er noe sånn jeg vil ha nå også, altså min naturlige hårfarge med blonde striper.Her er jeg vel 17, tror jeg? Har i tillegg til de blonde stripene også tatt noen mørke striper.Meg til venstre om det skulle være noe tvil, og min fantastiske venninne Kristine til høyre:)
Skulle farge håret blondt med hette hjemme. Jeg hadde to forskjellige hjelpere som tok hver sin side av hodet, og resultatet ble ikke særlig bra. På den ene siden hadde jeg noen blonde striper, på den andre var jeg mer eller mindre platinablond! Endte med at jeg bleket hele håret. Husker ikke helt hva tid dette skjedde, men var vertfall platinablond helt til rett etter russetiden. Husker jeg farget det blondt dagen før eksamen, så læreren fikk litt sjokk når jeg kom inn dørene! Trivdes egentlig veldig godt som blond. Håret mitt har alltid vært irriterende glatt og flatt, dette ble mye bedre når jeg bleket håret. Fikk plutselig litt volum i håret! Men jeg ble lei av etterveksten og gule tupper...Her har jeg farget det brunt et par ganger. Å gå fra platinablond til brunette var ikke helt enkelt, måtte farge det en del ganger, og fargen falmet fort. Men det gikk fint etter et par måneder.I løpet av i fjor begynte jeg å farge det enda litt mørkere med hjemmefarging.


Resultatet ble mer eller mindre svart! Likte forsåvidt fargen, men savnet det blonde håret.


Her har jeg endelig fått blonde striper igjen! Stripet rett på det hjemmefarga håret, så resultatet ble overraskende bra! Stripene har blitt pittelitt gule etter hvert, men har kjøpt en fantastisk blå-sjampo fra Joico, så holder det i sjakk!

Meg med blå-sjampo i håret ;)

Satser nå på at jeg bare kan stripe etterveksten blond, men vi får se hvordan det blir! Litt blondere skal det uansett bli.

- Blondes have more fun - 

Janne

Fregner


Fregner. Noe av det fineste jeg vet.


Bilde er funnet på weheartit.com

Kylling og bacon i fløtesaus og litt kveldssnacks.

 • Oppskrift og "steg-for-steg" bilder fra en god middag jeg lagde igår:

Til en person trenger du:

 • 1 kyllingfilet
 • Ca 1dl fløte
 • 2ss ekte smør
 • En sopp
 • Litt brokkoli
 • 2 skiver bacon
 • krydder av eget ønske

 • Tin kyllinfileen
 • Kutt opp kylling, bacon, sopp og brokkoli

 • Stek kyllingen i rikelig med smør, og krydre godt. Jeg brukte salt, pepper, hvitløkskrydder, oregano og sitronpepper hvis jeg ikke husker helt feil.
 • Hiv oppi baconet og stek til det er nesten ferdig
 • Hiv oppi resten av grønnsakene (tilsett gjerne flere typer!) og stek et par minutter

 • Hiv oppi fløten og la det småkoke i ca 5min.
 • Smak, og tilsett eventuelt mer krydder!

 • Servèr!

Dette smakte utrolig godt. Oppskriften er ganske stor, men jeg spiste resten til kveldsmat. Om du ikke går på et lavkarbo-kosthold så er det sikkert godt med hvitløksbaguetter til også!

Senere på kvelden prøvde jeg meg på litt lavkarbo-snack:

Inspirasjonen hentet jeg fra denne bloggen.

Til dette trenger du du bare baconcrisp og mørk sjokolade, gjerne med 70 % kakao eller mer.
Varm opp kokesjokolade i vannbad. Jeg brukte ca halve kokesjokoladen, det ble mer enn nok!
Når sjokoladet er smeltet dypper du baconcrispen ned i sjokoladen. Noen dekket jeg helt med sjokolade, andre bare på en side. På slutten ble det litt vanskelig pga lite sjokolade igjen i bollen, så alle såg ikke like fine ut. Men det er jo tross alt ikke utseende som teller ;)Legg de på en tallerken, og sett de inn i kjøleskapet noen minutter.Her er det endelige resultatet! Ble ganke godt, men var veldig mektigt så klarte ikke halvparten en gang. Det er kanskje bare positivt? Baconcrisp er veldig lov på lavkarbo, kokesjokolade er lov i små mengder.

Håper alle har en finfin helg!

Janne

Frokost, lunsj og middag!

Tenkte jeg kunne lage en liten oversikt over forskjellige lavkarbo-retter jeg har spist de siste dagene!

Her er et bilde fra min første dag som LCHF'er, og hva jeg handlet inn:Her er noen frokoster/lunsjer jeg har spist:


To stekte egg, bacon,agurk og tomat! Stekte også to av tomatskivene, og hadde majones til. jeg har egentlig aldri vært særlig fan av bacon, men har bestemt meg for å lære å like det nå. Oppdaget igår at det faktisk ikke var så ille som jeg husket!


Som lunsj skjærte jeg opp en halv avocado i strimler og rullet kokt skinke og ost rundt! Veldig godt, og veldig mettende! Jeg var mett allerede etter 3, men iløpet av eksamen klarte jeg allikevel å stappe i meg alle sammen ;) I mangel på både matboks og matpapir måtte jeg pakke de inn i plastfolie... Funket overraskende bra!

Middag:


Kyllingwok! Stek kyllinfilet i rikelig med smør, hiv oppi de grønnsakene du vil, jeg brukte findus classic wok (fryste grønnsaker) og litt paprika. På slutten av steketiden hiver du oppi en spiseskje med soya-saus. En av mine absolutte favorittretter. Litt lite fett til å være lavkarbo, men jeg tar det som sakt litt gradvis!


Janne

LCHF

Som nevnt tidligere har jeg altså bestemt meg for å begynne med et lavkarbokosthold, eller LCHF som det kalles. LCHF står for Low Carb High Fat. Enkelt forklart går dette ut på at du skal redusere mengden karbohydrater du får i deg, og øke mengden fett.

Så hva er karbohydrater? Karbohydrater er en samlebetegnelse på sukker, stivelse, glykogen og fiber. Matvarer som inneholder mye karbohydrater og som jeg skal unngå er blant annet vanlig raffinert (hvitt) sukker, hvetemel, poteter, pasta, ris, mais, brød og andre kornvarer som knekkebrød, kjeks osv. Når du reduserer eller kutter helt ut disse matvarene blir det nødvendig og tilføre mer fett inn i kosten. Hva jeg kan og ikke kan spise beskriver jeg mer detaljert lenger nede i innlegget!

Grunnen til at jeg velger et slikt kosthold er at etter å ha lest diverse blogger og andre nettsider der det står mye om lavkarbo har det litt etter litt sunket inn at dette kanskje er et mye bedre kosthold enn det staten anbefaler. Noe jeg syns er veldig interessant er å se på hva vi spiste før, når mennesker var jegere og sankere. Grunnen til at det kan være relevant og se på deres levevaner er at på den tiden fantes ikke sykdommer som kreft, hjerteinfarkt, diabetes, fedme, tannråte, eksem og psoriasis. Slike sykdommer dukket ikke opp før menneskene begynte å innføre blant annet korn og potet (og andre rotgrønnsaker som vokser under jorden). Før disse matvarene ble innført levde menneskene utelukket av jakt, fiske og sanking. Med andre ord: det naturen bød på, og ikke noe kunstig halvfabrikata og kjemisk fremstilt mat. 

Den gjennomsnittlige levealderen for disse menneskene var kanskje lavere enn den er nå, men mennesker som levde på denne tiden, som overlevde spedbarnsdødelighet, infeksjoner, skader og som ikke ble spist av levende dyr, levde til de var 90-100år. Grunnen til den lave gjennomsnittlige levealderen var altså ikke kostholdet, men det farlige miljøet de levde i på den tiden.

Trenger kroppen vår karbohydrater?

I prinsippet trenger vi ikke karbohydrater, da kroppen klarer å produsere dette selv. Men istedenfor å utsette kroppen vår for dette ekstra arbeidet er det lurt og spise litt karbohydrater hver dag. Det er veldig forskjellig hva folk mener er nok, men de fleste behøver ikke mer enn 50-70g per dag. Dette er også litt individuelt, og noe du bør prøve deg frem til selv.

Om du søker på nettet finner du mye informasjon om lavkarbo-kostholdet, og også utallige historier om folk ikke bare har gått ned i vekt, men som har blitt kvitt en rekke sykdommer, blant annet:

 • ·       Overvekt/fedme
 • ·       Høyt blodtrykk
 • ·       Diabetes type 1 og 2
 • ·       Svingende blodsukker
 • ·       Sukkeravhengighet
 • ·       Spiseforstyrrelser
 • ·       Hypotyreose
 • ·       Fibromyalgi
 • ·       Psoriasisartritt
 • ·       ME
 • ·       Ufrivillig barnløshet
 • ·       Migrene
 • ·       For tidlig overgangsalder

Dette er bare noen av sykdommene/tilstandene som nevnes. Jeg går ikke mer innpå sykdommene her, men er du interessert i å finne ut mer finnes det som sakt masse bra informasjon på nettet!

 

Her er en oversikt over hvilke mat en kan spise og ikke på et lavkarbokosthold. Bildene er tatt fra denne bloggen, linken er til et veldig bra innlegg om lavkarbokosthold, med spørsmål og svar fra en anerkjent doktor.

Ja-mat:


Litt-mat:

Nei-mat:Her er noen av grunnene til at jeg ønsker å starte som LCHF`er:

 • ·       Jeg ønsker å gå ned i vekt, og fordele vekten på kroppen bedre. Jeg har en såkalt "Eplefasong" på kroppen, noe som gjør at mesteparten av fettet samles rundt magen.
 • ·       Jeg sliter med å sove om natten, og håper dette vil bli litt bedre med riktig kosthold.
 • ·       Jeg sliter med humørsvingninger, og håper dette vil stabilisere seg med mindre blodsukkersvingninger.
 • ·       Jeg har veldig tørr og sensitiv hud, med tendenser til eksem under armene. Har hørt om flere som har positiv effekt på huden etter at de begynte med LCHF. Det er jo en kjent sak at oljer og fett er bra for å smøre huden fra innsiden!
 • ·       Jeg er ofte veldig trøtt og sliten, og håper jeg kan få litt mer energi ved å legge om kostholdet.
 • ·       Jeg opplever stadig oftere at jeg får vondt i magen når jeg har spist mye karbohydrater. Merker det spesielt når jeg spiser sjokolade, eller ting med masse hvetemel som f.eks pizza eller boller. Kan ikke huske sist lørdag jeg ikke hadde mageknip. Føler også at magen er veldig oppblåst til tider.
 • ·       Jeg har slitt med kronisk hodeverk i over 3 år nå, og begynner og bli ganske desperat etter å finne en løsning. Verken naprapat eller kiropraktor har kunnet fjernet det helt. Jeg tror det hovedsakelig dreier seg om spenningshodepine.

Det er slettes ikke sikkert at disse symptomene vil forsvinne når jeg legger om kostholdet, men jeg mener at det absolutt er verdt et forsøk. Nå er jeg på dag 3, og er strålende fornøyd til nå. Jeg kommer sikkert til å oppdatere innimellom hvordan formen er, og om jeg merker noen merkbare forskjeller.

Til slutt vil jeg presisere at jeg ikke ser på dette som en diett. Dette er en livsstil, og noe jeg ønsker og leve med, ikke bare til jeg har nådd "match-vekta", men resten av livet om jeg får det til. Det vil selvfølgelig bli utfordringer underveis, og det er mange matvarer jeg kommer til å savne. Jeg har tenkt å trappe gradvis ned på karbohydratene, og finne den mengden som passer best på meg. Håper bloggen vil være en motivasjon til å fortsette å holde det nye kostholdet.

Dette ble et langt innlegg, men håper det er interessant for noen :)

Kilden jeg har brukt når jeg skrev dette innlegget er boken "Frisk med lavkarbo" skrevet av Dr. Sofie Hexeberg. Jeg vil absolutt anbefale alle som er interessert i ernæring, har lyst å begynne med lavkarbo eller bare er nysgjerrig på hva det går ut på om å lese denne boken.Før du legger om kostholdet er det veldig viktig at du setter deg skikkelig inn i hva det går ut på.

Et lite tips fra meg: Boka er nå på tilbud her, til kun 149kr! Frakten var heller ikke så dyr. Jeg bestilte boka herfra, og fikk den bare to dager etter at jeg bestilte!

Janne

Jobb og middag.

Da har jeg akkurat spist en deilig lørdagsmiddag og er klar for å lese litt mer i den nye boka mi! Tok vist litt lenger tid enn planlagt, men spennende er det virkelig. De siste to årene har jeg både på folkehøgskolen jeg gikk på, og nå på hudpleie-instituttet hatt lærere som er veldig interessert i mat og helse. Dette har virkelig påvirket meg, og jeg synes temaet er veldig spennende.

Her er et bilde av dagens middag, nemlig lavkarbo-taco!Fylt paprika med "taco-tilbehør". Oppskriften jeg tok utgangspunkt i finner du her! Eneste forskjellen jeg gjorde var å ha litt ekstra salat til, og lage noen "oste-chips". Tok enkelt og greit og skjærte opp noen osteskiver og steikte de i ovnen ilag med paprikaen. Enkelt og godt!

Jeg imponerer meg selv litt for tiden, har laget middag selv 3 dager på rad! Vanligvis er jeg så bortskjemt at jeg kommer hjem til ferdiglaget middag hver dag. Kanskje på tide å lære seg å lage mat nå som jeg snart blir 21 år?

 

Ellers har jeg vært på jobb fra 9-4 idag. Skulle egentlig bare gå 9.30 - 15.30, men var så travelt at jeg gikk ned litt tidligere. På slutten av dagen var det alt for mye å gjøre til at vi kunne gå hjem før 4. Men kjekt har det vært! Jeg elsker travle dager, da går tiden virkelig raskt, og jeg slipper å kjede meg/vaske så mye...

Idag har jeg blant annet hatt to ansiktspleie, to 60min massasje, kroppspeeling, kroppsinnpakning og pedikyr. Gikk i ett kan du si! Men det liker vi. Jobber med en polsk dame som herer Marta, og hun er seriøst verdens snilleste! Kjempe flink er hun også. Aldri fått så god massasje som da Marta masserte meg! Alltid kjekt å få lære nye ting av flinke kollegaer. Ellers på salongen er det 3 stk. Mor og datter som driver salongen, og en koselig hudpleier som nettopp har begynt.

Ikvell blir det nok bare avslapping for min del. Får ta igjen alt det sosiale neste helg, for da skal jeg hjem til min kjære hjembygd Skjold!

Janne

Kjedelig helg i vente.

Da har jeg rukket å trene, handle inn litt godsaker til kvelden, lage en fantastisk god middag (Oppskrift kommer i eget innlegg!) og dusjet. Har også selvsagt fått tid til å gro facebook å sjekke alle blogger jeg leser... Veldig viktig!

Akkurat nå sitter jeg i sofaen med en rensende ansiktsmaske fra Herbalife og venter på at Norske Talenter skal begynne. Veldig innholdsrik fredagskveld!Litt skummelt å poste et bilde av seg selv i ansiktsmaske, uten sminke... Men la gå! Snart er det sommer og da får dere vel se meg uten sminke uansett! Ignorer de tynne, bustete brynene. Jeg prøver desperat og spare ut, men de er ikke særlig samarbeidsvillige.

Her er masken jeg bruker:

Grunnen til at dette blir en kjedelig helg for min del er blant annet at jeg har jobbhelg. Ikke får jeg betalt for å jobbe heller. Jeg er nemlig utplassert på en hudpleiesalong i Stavanger i samarbeid med hudpleie-skolen jeg går på. Jeg var utplassert 10 uker før jul, og skal være 10 uker nå også. Frem til 10.juni! Jeg jobber på Stavanger Spa Clinique, og trives her. Eneste minuset er som sakt at jeg må jobbe annenhver helg uten å få betalt. Som utplassert jobber jeg fulltid på salongen, eneste unntaket er lesedager og eksamensdager.Når jeg allikevel må jobbe så er det bra jeg får gjøre noe jeg virkelig trives med!

Ellers så er helgen kjedlig fordi min samboer Christina tilbringer uken i Ålesund (av alle plasser!) og ikke kommer tilbake før på søndag, og min bedre halvdel som egentlig skulle komme og besøke meg denne helgen fekk plutselig andre planer da de bestemte seg for å arrangere utdrikningslaget for en kompis i morgen. Jaja! Får ha litt kvalitetstid med meg selv da :)

Ellers har jeg hatt min første dag med lavkarbo-kosthold! Frem til nå er jeg meget fornøyd, og lettet over hvor enkelt det faktisk var. Nå skal jeg sette meg ned å lese boken, så kommer det et litt lengre innlegg der jeg vil skrive kort hva lavkarbo går ut på, og hvorfor jeg har bestemt meg for å prøve dette!

Janne

 

Eksamenstid.

Da er jeg nettopp ferdig med eksamen nr. 4! Skal til sammen ha hele 8 eksamener, men de to praksis-eksamenene jeg skal ha blir nok utsatt til høsten da de sliter med å finne sensorer.

Grunnen til at jeg har så mange eksamener er at jeg går hudpleien på privatskole isteden for på vidergående skole. Jeg må da ta begge årene (Vg2 og Vg3) på ett år, og også alle eksamener på ett år. Fagene jeg har er for øvrig helsefremmende vg2 og vg3, kommunikasjon og samhandling vg2 og vg3 og yrkesutøvelse vg2 og vg3. Til nå har jeg hatt begge helsefremmende-eksamener og begge kommunikasjon og samhandling-eksamener. Mangler kun de to med yrkesutøvelse før jeg tar sommerferie!

Typisk at de to vanskligste kommer til slutt... Men men, jeg er fornøyd så lenge jeg står! Har hørt fra lærerne at de er utrolig strenge når det gjelder rettingen, og at de færreste får høyere enn karakteren 4! Så da er det vel bare å krysse fingrer, ben og det som er.

Datoene for de to neste eksamene jeg skal ha er forøvrig 24 mai: yrkesutøvelse vg3 og 6.juni: yrkesutøvelse vg2. Ikke særlig logisk å ha vg3 eksamen først, men min erfaring til nå er at vg2 eksamenene faktisk er vanskeligere!

Nå tenkte jeg meg en tur på trening - trener på SiS (idrettssenteret til universitet her i Stavanger) et par ganger i uka (prøver å holde meg på 3 ganger, men er ikke alltid like lett når du er så lat som meg!)

Når jeg kommer hjem skal jeg kose meg med min nyinnkjøpte bok:Skriver mer om dette i et eget innlegg senere ikvell eller i morgen!

Janne

Ny blogg!

Ja, da har altså jeg også startet en blogg. Litt usikker på om dette med blogging er noe for meg, men synes det er en veldig grei måte å oppdatere venner og kjente om hva som skjer i livet mitt på. Er ikke alle jeg ser like ofte, og jeg synes selv det er veldig greit når venner av meg skriver blogger. Det blir litt mer personlig enn å bare lage et album på facebook.

Hovedinspirasjonen min til denne bloggen er nok Christina Winje, en god venninne og samboer, som har skevet blogg lenge. Synes det er gøy å lese oppdateringene hennes, og når jeg flytter hjem til sommeren blir det enda kjekkere at hun har blogg. På den måten kan jeg lett følge med på hva hun gjør i hverdagen.

Hva jeg kommer til å skrive om, eller hvor mye jeg kommer til og oppdatere bloggen er jeg usikker på. Det får jeg nesten bare ta på sikt. Det jeg vet er at jeg tilbringer mye tid foran dataskjermen, så noen innlegg blir det nok. Så lenge jeg finner noe å skrive om...

Til slutt slenger jeg inn et bilde av meg, siden jeg ikke har fått fikset meg header enda.


Endelig fått litt blonde striper i håret!


Janne